sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Sitruunainen suklaakakku - Queque de chocolate con limón

Sunnuntaina ei saisi tehdä töitä, koska ainakin vaarini mukaan "Puolet pyhätöistä menee pirulle" mutta uhallanikin ensin siivosin, sitten tein takapihalla auringosta nautiskellen oikeita töitä ja päätin vielä pyöräyttää sitruunaisen suklaakakun sunnuntain jälkkäriksi. Kakku sopii kivasti pian saapuvaan vappuun sitruunaisen makunsa ansiosta!

No se debería trabajar los domingos porque por lo menos según mi abuelo "La mitad del trabajo hecho el domingo va para El Diablo". Aún así hoy por la mañana primero limpié la casa, luego trabajé en el patio disfrutando del sol primaveral y decidí hacer para postre de domingo un queque de chocolate con limón. ¡El queque va bien al téma de Primero de Mayo por su toque de limón!

Kakun ohje on periaatteessa Pirkka-kaakaojauhetötsän kyljessä mutta olen sitä hieman muutellut:

2 kananmunaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
150 g margariinia
2 dl maitoa

minttusuklaarakeita / Marianne-murskaa
minttusuklaata
1 prk sitruunanmakuista rahkaa
1 tl sitruuna-aromia

Ensin vaahdotetaan munat ja sokeri ja sitten sotketaan joukkoon vuorotellen kuivien aineiden seosta, sulatettua margariinia ja maitoa. Lopuksi mukaan rahka suklaat ja sitruuna-aromi. Taikina kuivakakkuvuokaan ja uunissa noin tunti 175 asteessa. 



En teoría la receta está en la caja de cacao en polvo de Pirkka pero he hecho unos cambios:

2 huevos
3 dl azúcar
5 dl harina de trigo
3 cucharas de cacao en polvo
2 cucharaditas de azúcar avainillarada
2 cucharaditas de levadura en polvo
150 g de margarina
2 dl leche

bolitas de chocolate de menta
chocolate de menta
1 bote de quark sabor a limón
1 cucharadita de aroma de limón

Primero batir los huevos y el azúcar a una espuma y luego mezclar poco a poco los ingredientos "secos", la margarina derretida y la leche. Al final, añadir el quark, el chocolate y el aroma de limón. Verter en un molde de queque y poner a 175 grados para appr. una hora.

Lisäsin alkuperäiseen ohjeeseen rahkaa, koska silloin kakku ei jää niin kuivaksi. Ensimmäisellä kokeilulla maku ei ollut tarpeeksi sitruunainen, siksi lisäsin vielä sitruuna-aromin. Sen voi toki korvata raastamalla joukkoon sitruunan kuorta. Rahkojakin kun on vaikka mitä makuja, voi kokeilla muillakin kuin sitruunarahkalla. Minttusuklaa on meidän heikkous, joten siksi sitä on vielä lisätty kakkuun. 

Añadí a la receta original el quark para que el queque no se quede seco. A la primera prueba el sabor de limón no era tan fuerte que quería y por eso añadí el aroma de limón. Puedes usar cascara de limón en vez del aroma. Hoy en día se vende quarks de varios sabores y se puede usar otro que el quark sabor a limón. Nosotros no podemos resistir el chocolate de menta y por eso añadimos eso también.


5 kommenttia:

  1. Oi jes.
    Nyt mäkin pääsen testaamaan!

    VastaaPoista
  2. Tosiaan, tuo varmasti sopii vappuaikaan kivasti! :) Näyttää herkulliselta. :) Hyvää wappua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikas namia se kyllä olikin! Hyvää vappua sinnekin suuntaan!

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!