maanantai 20. lokakuuta 2014

Kotitekoista ruisleipää - Pan negro casero

Eilen satoi käytännössä koko päivän, joten päätimme äidin kanssa tehdä ruisleipää. Olemme aiemminkin tehneet Myllärin ruisleipäaineksista leipää, joten homma meni jo rutiinilla. Kahden kilon pussista tulee nelisenkymmentä ruispalan kokoista tai viitisen isoa leipää ja paistaminen käy ihan normaalissa sähköuunissa. Ruisleipäaineksen lisäksi tarvitset vain vettä ja kuivahiivaa. Ohje leipiin löytyy pussin kyljestä.

Ayer llovía practicamente todo el día y decidimos hacer pan negro yo y mi madre. Ya hemos usado antes "ingredientes para pan negro de Mylläri" para hacer pan y por eso ya teníamos la rutina. De un paquete de dos kilos salen unos 40 panes pequeños o unos cinco grandes y puedes hacerlos en un horno eléctrico normal. A parte de "ingredientes para pan negro" necesitas sólo agua y levadura. La receta para pan encuentras en el paquete.







4 kommenttia:

  1. Näyttää älyttömän hyviltä! :) Alkoipas tekemään mieli ruisleipää..! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...ja maistuu niin hyvälle, ettei päälle kehtaa laittaa kuin voita! :P

      Poista
  2. Oijoi, kun näyttää hyvältä! Mä tein uuden vuoden lupauksen, että kokeilen ruisleivän tekemistä tän vuoden aikana. Katotaan mitä saan aikaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tosi helppoa tolla ruisleipäaineksella. Pussissa on selkeät ohjeet ja onnistuu tosiaan sähköuunissakin. Eihän se sama ole kuin leivinuunissa, mutta tosi hyvää silti!

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!