tiistai 14. huhtikuuta 2015

Focaccia ja lihapata - Focaccia y caserola de carne

Tänään iski harvinainen, hetkellinen emäntä-kohtaus ja kokeilin osaisinko tehdä focacciaa. Ohjeen nappasin kotikokki-sivustolta. Päälle laitoin toiseen puolikkaaseen kirsikkatomaattia ja koko leipä sai mausteeksi oreganoa ja merisuolaa. Vähän jäi lättänäksi, mutta oli kyllä hyvää!

Hoy tuve un ataque raro y momentaneo de ama de casa y probé si supiera hacer focaccia. Encontré una receta en la página kotikokki. Por encima de otra mitad puse tomate cherry y encima de todo el pan orégano y sal gorda. Se quedó un poco flaco ¡pero salió rico rico!



Minnan pataruokatestailujen innoittamana väsäsin lihapataa jääkaapin sisällöstä. Keitin perunat "puolitiehen", kuullotin sipulia ja valkosipulia ja ruskistin naudanlihasuikaleet. Kaikki pataan, sekaan valkosipuli-tomaattimurskaa, lihaliemikuutio ja mausteeksi persiljaa ja maustepippuria. Porisemaan miedolle lämmölle.

Inspirada por las caserolas que ha hecho Minna hice caserola de carne de lo que encontré en la nevera. Cocí papas "a mitad", pasé cebolla y ajo por el sartén y también la carne. Todo en la caserola con polpa de tomate al ajo, cubito de caldo de carne, perejil y pimienta gorda. Cocer a fuego lento.


4 kommenttia:

  1. Oi, tuo focaccia vaikuttaa hyvältä! Tuore leipä on niiin hyvää.

    VastaaPoista
  2. Focacciaa on pitäny kokeilla tääläkin!
    Ehkäpä mä nyt sitten vuorostani innoitun tästä! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testiin vaan! Ja päällehän voi heittää melkein mitä vaan!

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!