sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Kesägrillikauden avajaiset ja banoffee - Primer asadero de verano y banoffee

Grillikauden avasimme jo pääsiäisenä kummieni kanssa, mutta tänään vietimme sunnuntaita isommalla porukalla grillaillen ekaa kertaa näin kesä(?)aikaan. Pääruokana oli naudan sisäfilettä ja jälkkäriä olikin jos jonkinlaista. Minä olin saanut maistaa töissä viime viikolla huippuherkullista banoffeeta, joten halusin kokeilla tehdä sitä itsekin. Ei ollut ihan yhtä hyvää kuin työkaverin tekemä, mutta "ihan syötävää"...  ;)

Inauguramos la temporada de asaderos ya en la Semana Santa con mis padrinos pero hoy pasamos el domingo con mi madre y la familia de mi hermano y decidimos tener un asadero por primera vez así en verano(?). De plato principal hubo solomillo de ternera y para postre un montón de cosas diferentes. La semana pasada yo había probado en el trabajo banoffee y ya que era tan ricorico quería probar hacerlo. No salió tan bueno como el de mi compañero de trabajo pero era "comestible"...  ;)



Banoffeen resepti ei ole ihan se perinteisin, vaan tässä on suklainen pohja ja suolaista makua mukana. Näin suklaa - banaani - kinuski - unelmasta ei tule liian makea. Alkuperäinen resepti täällä.

La receta de este banoffee no es lo más tradicional sino este tiene un base con chocolate y un toque salado. Así esta tarta de chocolate - plátano - caramelo no sale demasiado dulce. La receta original aquí.


Pohjaa tehdessä käskettiin lisätä jauhot ja leivinjauhe, vaikkei aineissa ollut koko leivinjauhetta... Laitoin sitä vajaan teelusikallisen.

En la receta pone "añadir la harina y la levadura" aunque ni hay levadura en los ingredientes... Puse un pizco menos de una cucharadita.


Kinuskiin tulee paketti Koskenlaskijaa, joka oli minusta melko paljon, koska juusto maistui minun makuuni kakussa hiukan liikaa. Kannattaa valita hyvä kattila kinuskin tekoon, tämä tappajakattila yritti sabotoida koko tekeleeni... Pelastin kuitenkin kinuskin äkkiä toiseen kattilaan.

Para el caramelo necesitas un paquete de queso Koskenlaskija que en mi opinión era demasiado porque el sabor de queso era un poco demasiado fuerte en la tarta. Recuerda elegir una buena caserola para hacer el caramelo y no un asesino como éste mío que intentó sabotajear lo todo... Conseguí salvar el caramelo a otra caserola.


Väliin banaania....

Un poco de plátano...


... ja päälle kermavaahtoa ja kaakaojauhetta.

... y nata y cacao en polvo encima.


9 kommenttia:

  1. Banoffeeta on pitänyt itsekin kokeilla, mutta en ole löytänyt vielä sopivaa ohjetta!
    Huomasin muuten, että tuossa ohjeessahan näytti tulevan kinuskiin 1 prk (2,5 dl) Valion Koskenlaskijalla maustettua ruokakermaa, ei siis sitä itse juustoa. Siinä syy, miksi juusto maistui niin kovin läpi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. *tikahtuu nauruun täällä päässä*
      Tästä syystä Menninkäisellä ei ole mitään asiaa keittiöön.... :D

      Joopa joo.... Jos tekis niinkuin ohjeessa sanotaan eikä niinkuin luulee... Taidanpa siis kokeilla uudemman kerran, kera kerman! (päivän naurut...)

      Poista
    2. Näitähän sattuu ;) Kerroppa miten maistui sitten kerman kanssa, tämä nimittäin kiehtoisi minuakin, on sen verran vänkä ohje! :)

      Poista
  2. No Koskenlaskija ku Koskenlaskija :D. Meillä tiedetään että kaikissa ruoka- ja leivontajutuissa se "emännän parempi versio" on se mihin tulee veden tai maidon sijasta kermaa. Teillä "emännän parempi versio" taitaa siis tarkoittaa sitä että kerman sijasta käytetään juustoa ;).

    Ei se niin tarkkaa ole jos kumminkin tulee syötävää. Ja hyvältä teidän meininki näyttää, säät suosivat nyt ulkoruokintaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emännän versio todellakin, paremmuudesta en tiedä... :p

      Katsoin kyllä kaupassa sitä purkkia, mutkun se oli juustohyllyssä, niin kuvittelin sen olevan samaa tököttiä erilaisessa pakkauksessa... Mä kun en ole mikään juustoasiantuntija.
      Onhan tässä vähän tuhti maku, kyl mä vielä testaan sen oikeankin version!

      Poista
  3. Nam! Tätä täytyy joskus testata - on meinaan niin hyvännäköistä!

    Ja hyvä että tuo juuston puskeva maku selvisi :-D Näitä sattuu välillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Se oikea versio on nimittäin sairaan hyvää!

      Poista
  4. No nyt tuli vastaan ihan uusi tuttavuus! Näyttää herkulliselta, täytyy kokeilla itekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa, on toooosi hyvää! Ja mitä lötkömmät banaanit, sen mehevämpi!

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!