maanantai 11. huhtikuuta 2016

Kengurubensaa - Depósito lleno de canguro

Noin kuukausi takaperin Lidlissä myytiin kengurupihvejä. Minunhan piti heti päästä testaamaan, miltä se maistuu. Se oli hyvää, maku oli vahva, riistamainen. Mieskin kokeili, eikä tykännyt, koska maistui hänen mielestään inhokillensa maksalle. Kaivelin netistä lisätietoa kengurunlihasta ja siitä löytyi seuraavanlaista faktaa:

* liha on puhdasta, koska kengurut ovat villieläimiä
* kaloreita: 100 kcal/100g
* 2% rasvaa
* rautaa ja sinkkiä
* b-vitamiineja ja runsaasti proteiinia
* omega 3-rasvahappoja

Más o menos un mes atrás se vendieron bistecs de canguro en Lidl. Por supuesto quería probar cómo es. Me gustó, tenía un sabor fuerte, similar a caza. Mi esposo también lo probó pero no le gustó porque en su opinión parecía al hígado que no le gusta para nada. Busqué más información en internet sobre la carne de canguro y encontré esto:

* carne libre de antibióticos etc. porque son animales salvajes
* calorías: 100 kcal/100g
* 2% de materia grasa
* hierro y cinc
* vitaminas b y rica en proteina
* ácido graso omega 3

Löysin Citymarketista lisää kengurua ja tänään (ja vielä parina tulevanakin päivänä) saan illalliseksi pomppupihvejä! Hintaa tällä erikoisuudella on 25 euroa / kg.

Encontré más canguro en Citymarket y hoy (y unos días más) ¡voy a cenar bistecs saltarín! El precio de esta especialidad es 25 euros al kilo.



Viime viikonloppuna tuli 7 vuotta siitä, kun olen noussut ensimmäistä kertaa hevosen selkään. Olinkin kahden tunnin maastossa "tuhlaamassa" viimeisiä tunteja sarjakortiltani, joka oli menossa vanhaksi tässä kuussa. Meitä oli pieni neljän hengen ryhmä lähdössä aamuiseen metsään ja sain alleni yhden lemppareistani, Nörtin. Nörtti tosin taitaa olla ihan yhtä aamupersoona kuin minäkin, sen verran laiskasti lenkki alkoi. Loppulenkistä lenkkikaverini kuitenkin päätti "ilahduttaa" minua hepostelun seitsenvuotispäivälahjalla ja tölttipätkän loppujarrutuksessa Nörtti kiepautti minut sievästi päänsä yli mutakylpyyn. Onneksi ei sattunut ja tulipahan ratsastusvermeet pestyä pitkästä aikaa. Oli se kai jo aikakin tipahtaa ensimmäisen kerran...

El fin de semana pasada fueron siete años que subí por primera vez al lomo de un caballo. Participé a una excursión de dos horas y así "gasté" las últimas horas de mi bono que ya se caduca este mes. Fuimos un grupo pequeño de cuatro y para esta vuelta matinal me dieron uno de mis favoritos, Nörtti. Pero poco a poco me empezó a parecer que Nörtti es igual de madrugador que yo, tan gandúl no le he visto nunca. Al acercar el fin de la vuelta me quería "alegrar" el aniversario con un regalo y al terminar una racha de tölt me hizo caer por encima de su cabeza directamente a un baño de barro. Por suerte no me pasó nada y tuve una buena excusa para lavar mi ropa de equitación. Obviamente ya era hora para esa primera caída... 

Duquesa huhtikuu / abril 2009


10 kommenttia:

  1. Ai kamala, toivottavasti ei tosiaan sattunut! Toi kenguru kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta :) Sitä täytyy päästä joskus kokeilemaan. Muistankin jotkut ruokamarkkinat viime kesänä Tukholmassa, joilta olisi saanut kengurupurilaisia, mutta ne jäi kokeilematta. Ehkäpä ensi kesänä, jos varmistuu kesätyöt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli onneksi sellainen hallittu kuperkeikka hepan pään yli maahan. Kovasti Nörtti pyyteli anteeksi, kun tallille päästiin... :)

      Poista
  2. Hurjaa, kengurunlihaa! Taitaisi jäädä minulta maistamatta...olen muutenkin aika ronkeli lihojen suhteen, kala menee (ei äyriäiset) ja kana. Juuri muuta en syökään, edes kalkkunaa.
    Maistoin kyllä kerran kaninlihaa Maltalla (yök) ja viime vuonna alligaattorinlihaa (no se meni...mutten ihan siltä istumalta ruokavalioon ottaisi) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä naureskelin sitä ekan kerran syötyäni, että olen puolen vuoden sisään maistanut villisikaa, strutsia ja kengurua. Kaikki oli hyviä. Riistalihat on mun makuun; hirvi, jänis / kani, sorsa... Nam!

      Poista
  3. Oho, en ole ikinä ajatellut, että on olemassa kengurun lihaa! Tai totta kai sitä on, kun näin jälkeen päin ajattelee, mutta että Suomessa! Miusta kengurut on niin söpöjä, etten tiedä, voisinko syödä sitä :D miulle tulee aina tuollainen ajatus, vaikka onhan lehmätkin söpöjä ja syön niitä useamman kerran viikossa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Kyllä sitä näköjään ihan syötäväksikin myydään. Tuodaan kuulemma Erooppaankin joihinkin maihin enemmänkin. Yks työkaveri vihjasi, että mä oon jotenkin "paha", kun syön söpöjä kenguruita. On ne kanat ja possut ja vasikat ja puput ja lampaat ja sorsatkin söpöjä, vaan silti niitä syödään. Olen mä syönyt hevostakin, vaikka harrastan ratsastusta ja tykkään hevosista.

      Poista
  4. Ohhoh, kengurunlihaa! Onpas eksoottista. Ei ole tullut syötyä, ei. Erikoisimmat jutut mitä on tullut syötyä, niin etanoita. :P Aika monessa blogissa on nyt ruokajuttua (jopa omassani), liittyyköhän se jotenkin kevääseen? :D
    Espanjassa kerran kun ratsastin, niin ihmettelin, että miksi eivät käytä kypäreitä? :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ole syönyt etanoita, vaikka appi kerran tarjosikin.
      Kaipa ihmiset innostuu kokkailemaan kevään tullen, kun iltaisin näkee jotain keittiössä puuhatakin. Ja kohtahan se saadaan grillikausikin käyntiin!

      Mä olen ollut kahdesti ratsailla Kanarialla ja kypärät oli pakolliset. (Tosin vetäjillä ei kummallakaan kerralla ollut kypärää...)

      Poista
  5. Hyvä, että kiepahdus ei sattunut! Muu postauksen sisältö vetää vegaanin sanattomaksi. :) Vaikka jätettäisiin kaikki etiikat ja muut sivuun, niin ei kyllä kosiskele tuo ruskea pökäle ulkonäölläkään! :D Heh, enpä jäänyt sittenkään sanattomaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, jotenkin arvasin, että tää olis sun mieleen... :)
      Mutta huomaatko, lautasella on perunaa ja porkkanaa!

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!