sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Kotitekoista jätskiä - Helado casero

Kauan aikaa sitten luin Minnan blogista kotitekoisesta jätskistä, johon ei tarvitse jäätelökonetta ja loppuviikosta ajatus jätskin tekemisestä putkahti mieleeni. Jääkaapissa oli näet minttu-suklaa-rahkapurkki, joka odotti inspiraatiota.

Hace un buen rato leí en el blog de Minna sobre helado casero que se puede hacer sin la máquina de helado y a finales de esta semana se me ocurrió probar hacer helado. Es que tenía un bote de quark chocolate de menta en la nevera esperando la inspiración.

Alkuperäiseen reseptiin ei kuulu rahka, mutta ajattelin korvata osan kondensoidusta maidosta rahkalla. Minun jätskiin tuli siis:

        * 5 dl vispikermaa
        * 1 prk minttu-suklaa rahkaa (ei alkuperäisessä reseptissä)
        * suurpiirteinen lorautus kondensoitua maitoa (alunperin 1 tlk)
        * n. 1 tl vaniljasokeria
        * rouhittua Fazerin sinistä
        * koristeeksi suklaaströsseleitä

En la receta original no hay quark pero quería sustituir una parte de la leche condensada por quark. Mi helado contenía:

        * 5 dl de nata para montar
        * 1 bote de quark chocolate de menta (no en la receta original)
        * un buen chorro de leche condensada (receta original : 1 lata)
        * appr. 1 cucharadita de azucar de vainilla
        * chocolate Fazer trozeado
        * fideos de chocolate para decorar

Aluksi kerma vatkataan kuohkeaksi ja mukaan lisätään kondensoitu maito. Vatkataan taas hyvin. Sokeria ei tarvitse laittaa, koska kondensoitu maito on makeaa, mutta halutessaan voi lisätä vaniljasokeria. Minä rouhin sekaan vielä ronskeja palasia Fazerin sinistä. Jätskiähän voi maustaa lähes millä vaan, mitä mieleen tulee.

Primero se bate la nata, se añade la leche condensada y se bate bien. No hace falta añadir azúcar ya que la leche condensada es muy dulce. Si quieres, puedes añadir azúcar de vainilla. Yo eche en la masa chocolate de Fazer troceado pero helado puede ser casi cualquier sabor que tú quieras.

Jästkistä tuli ihan hyvää, ehkä rahkaa olisi voinut olla vähemmän. Koostumukseltaan jätski muistutti enemmän jäädykettä ja sen pehmenemistä sai odotella hyvän tovin. Tästä määrästä tulee kaksi jätskirasiallista valmista jäätelöä.

Salió bien el helado, sólo que podría haber llevado un poco menos quark. La consistencia parecía un poco más a sorbet que helado y tardó un buen rato derretirse listo para comer. Con esta receta salen unos dos litros de helado.



8 kommenttia:

  1. Hmm...jännää. Ite oon meinannu kokeilla millasta tulis jugurtin kera. :o
    Onko toi minttu-suklaa rahka ittessään hyvää? En oo vielä kokeillu mihinkään. Näin kun joku oli käyttänyt sitä vohvelien välissä. :P~

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei varmaan hirveästi kannata laittaa hapantuotetta, mutta vähän mauksi joo. Mä tein yhdestä minttu-suklaa-rahkasta semmosen rahkapiirakan. Mintun makua siinä ei kauheasti ole, mun mielestä se olis voinut olla vahvemman makuinen.

      Poista
  2. Ompas hyvännäköistä! Voisin joskus itsekin kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heitin pakkaseen uuden erän. Ilman rahkaa. Mitä kuormasta närpin, niin tuli vielä edellistä parempaa! Yksi boksi pätkis-jäätelöä ja toinen tumma suklaa-vadelmajäätelöä.

      Poista
  3. Om nom nom!! Katsoin kaupassa minttu-suklaarahkaa, ja kovasti mietin että mihinkä se sopisi, mutta jäätelöhän on oivallinen kohde. Eikä kuulosta ollenkaan huonolta tuo vohvelien väliin laittaminenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tosiaan ihan koko purkkia kannattane laittaa tohon reseptiin, tai makuasiahan se on...
      Purkin etiketissäkin oli muuten jätskiohje, mutta siinä oli joku outo aine, miksi en sitten sitä ryhtynyt kokeilemaan.

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!