torstai 5. toukokuuta 2016

Kotijäätelöä osa II - Helado casero parte II

Mikäpä makeampaa näillä keleillä kuin nautiskella auringossa jätskiä! Menninkäisen jätskitehdas on löytänyt sen toimivan reseptin ja jätskiä on syöty kohta enemmän kuin napaan mahtuu. Vaan onneksi siihenkin löytyi ratkaisu. Jätskirasian sijaan pakastan jätskin pienissä jälkiruokakulhoissa ja näin annoskoot pysyvät kurissa.

Ha hecho calor los últimos días y creo que ¡no hay nada mejor para refrescarse que helado casero! La fábrica de helados Lagartera ha encontrado una receta perfecta y hemos comido más helado de lo que se debería. Por suerte ahora tengo una solución para el problema. Congelo el helado en boles pequeños de postre en vez de una tarrina de helado y así las raciones quedan razonables.


Tässäpä tämän päiväisen jätskierän ainekset. Kahteen kippaan en laittanut suklaata, vaan kokeilin lakkahilloa. Muuten tuo Lidlin vadelmamuru-tumma suklaa on mun ehdoton lemppari jätskin sekaan. Viime ohjeeseen erona on myös vaniljasokerin tilalla käyttämäni vaniljauute, jonka olen saanut Kikulta. Hänen sivuiltaan löytyy myös ohje uutteen tekemiseen.

Aquí los ingredientes de mi helado de hoy. Para probar, en dos boles puse mermelada de camemoro en vez de chocolate. Pero aquel chocolate negro con frambuesa de Lidl es mi sabor favorito para el helado. Otro cambio para la receta anterior es que utilisé extracto de vainilla en vez de azúcar de vainilla. El extracto me lo regaló Kiku y en su página se puede encontrar la receta para hacerlo.



14 kommenttia:

  1. Jäätelön tekoa en ole vielä kokeillutkaan! :) Jos ei lasketa lapsena, kun yritin tehdä ja piloillehan se meni. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt testaamaan; tähän löytyy ainekset sieltäkin! Eikä tarvita kuin vatkain ja pakastin!

      Poista
  2. Itse tehty jäätelö on kyllä niin hyvää! Milloinkohan sitä saisi tämän kevään järkyttävän opintorumban päätökseen ja pääsisi vaikka kaivamaan jäätelökoneen tälle kesää esille. Ja tuo suklaa on muuten niin hyvää, yksi omista lemppareistani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...ja edullista! Samaan hintaan kuin kaupasta saa yhden purnukan saa itsetehtyä kaksi. Pätkisjäätelökään ei muuten ollut hullumpaa.

      Poista
  3. Oi mitä ihania herkkuja! <3 mie en oo koskaan tehnyt itse, mutta haluaisin kyllä kovasti maistaa :)

    VastaaPoista
  4. Pitkästä aikaa meikäkin ehtii vähän surffailemaan ja täältä löytyy samantien mun lempiherkkua! Njam, näyttää tosi hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih! Tervetuloa taas surffailemaan. Ja ei muuta kun kokeilemaan, on muuten tosi hyvää!

      Poista
  5. Vähänkö ihanaa että jaksat tehdä itse! Mä oon totaalisen koukussa Häagensin minttusuklaaseen. Olen addikti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D "Hei, olen X ja olen Häagens minttusuklaajätskiaddikti..."
      Mäkin tykkään Ingmanin Rocky Roadista ja Ben & Jerry's vadelma-suklaasta. Mutta näin saa halvemmalla enemmän!

      Poista
  6. Nam! Mä oon tehnyt ns nice creamia banaaneista ja se on hyvää! Vaatii vaan hyvän blenderin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin kokeilin. Tungin banaanin pakkaseen, otin seuraavana aamuna pois. Jätin hetkeksi sulamaan ja muussasin haarukalla. En sen pidemmälle maustamisessa tai sen kummemmassa jatkojalostamisessa ehtinyt... :D

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!