sunnuntai 20. elokuuta 2017

Lapakisto - Mustavuorenpolku & Kilpasen kierros

Paitsi että Lapakiston ja Pajulahden alueella on paljon kivoja retkeilyreittejä, niiden yhteydessä on kymmeniä geokätköjä. Siispä tänäänkin suuntasimme Lapakistoon tutkimaan uusia reittejä ja napsimaan siinä sivussa purkkeja. Vuorossa oli Mustavuorenpolku ja Kilpasen kierros, josta pääsisi jatkamaan aina Pajulahden urheiluopistolle asti. Pienen matkaa kuljimmekin samaa polkua kuin olimme Pajulahden reissuilla jo kulkeneet.

Aparte de que la zona de Lapakisto y Pajulahti está llena de rutas magníficas de senderismo allí se encuentra decenas de geocaches. Por eso hoy nos dirigimos a Lapakisto y a probar rutas nuevas y por supuesto buscar también unos caches. Hoy elegimos las rutas de Mustavuorenpolku y Kilpasen kierros que tiene una conexión hasta el centro deportivo de Pajulahti. Hubo un pequeño tramo que ya habíamos caminado antes cuando fuimos a Pajulahti.

Kuva lainattu Lahden seudun luonnon nettisivulta - El imagen prestado de la página internet de Lahden seudun luonto

Auton jätimme Ristikankaan parkkipaikalle - tai tarkemmin tien sivuun, koska muutama muukin oli päättänyt viettää aurinkoista sunnuntaita retkeillen ja kaikki kolme parkkipaikkaa olivat täynnä. Heti alussa huomasimme, että suurin osa porukkaa pysyttelee Lapakiston ja Sammaliston alueella ja meidän valitsemalla reitillä näimme vain muutaman muun retkeilijän.

Dejamos el coche en el aparcamiento de Ristikangas - o más bien al lado de la carretera porque el domingo soleado había atraido mucha gente a pasar el día haciendo senderismo y los tres aparcamientos estaban todos llenos. Ya al salir nos dimos cuenta de que la mayoría de gente se queda en la zona de Lapakisto y Sammalisto y en la ruta que elegimos solo vimos algunos otros senderistas.

Reittimme pituudeksi tuli n. 8 km ja kuljimme sitä kätköjä etsien ja kuvia napsien yhteensä 4h. Muutama evästauko oli myös kätköilijöillä ja koiruuksilla. Maisemat vaihtelivat Mustavuoren kallioista Kinnankosken kuohuihin ja Kalliojärven jylhiin rantoihin. Reitit oli hyvin merkitty ja tukevammilla lenkkareilla pärjäsi hyvin vaikka paikoin olikin hieman mutaista ja märkää.

Nuestra ruta de hoy fue de unos 8 kilómetros y la caminamos en unos 4 horas buscando cahes y sacando fotos. También paramos un par de veces a comer y beber algo nosotras y los perros. Los paisajes variaron entre la colina de Mustavuori y los rápidos de Kinnankoski y las orillas rocosas del lago Kalliojärvi. Las rutas son muy bien marcadas y a pesar de unos sitios más mojados o con barro se podía caminar la ruta con unas playeras más robustas.
9 kommenttia:

 1. Voi miten kauniita maisemia! Mie oon ollut kipeenä ja niin kamalasti haluaisin ulos lenkkeilemään! Noh, sitten kun tauti hellittää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen yskinyt 3 viikkoa, mutta viikon jälkeen kyllästyin ja lähdin ulos. Reppuun vettä ja mynthoneita ja vauhti hidas. Paranemisia!

   Poista
 2. Toi on kyllä ihanaa, kun saa olla koirien kanssa ja etsiä kätköjä samalla aikaa. Mulla on jäänyt geokätköily ihan kokonaan Espanjassa, mutta voisi etsiä enemmän kuin vaan sen yhden Madridissa :D Niitä luulisi riittävän

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No varmana löytyy! Me haettiin Kanariallakin 29, vaikka haettiinkin vaan toisella kädellä muiden menojen ohessa eikä edes loman joka päivä.
   Me on yritetty koiria opettaa etsimään kätköjä, mut ei ne vielä oo oikein hiffannu... :D

   Poista
  2. Hauskaa, että yrität opettaa koirille myös kätköjen löytämistä! :D Varmasti ne vielä oppivat, kun tunnistavat pupu-sanankin. ;)

   Poista
 3. Olisi kiva päästä muuallekin Suomea kätköilemään ja kiertämään traileja. Jotenkin trailit ja muut polut on välillä niin kivaa vaihtelua, kun pienessä ajassa löytää monta purkkia pienellä vaivalla. :D Oulussa on tämä tervatraili ja oon siinä nyt noin puolivälissä. Loppuosa onkin astetta hankalampi ilman autoa, joten nyt täytyy aloittaa tämä autollisten kavereiden houkuttelu hommaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsi mä katsoin sitä tervatrailia, se olis kiva kiertää. Saariselällä oli kivasti purkkeja, samoin tosiaan tuolla Pajulahden poluilla. Olen himoinnut Kouvolan läheisille traileille ja samoin Mikkelistä löytyy pari kivan oloista. Syksyllä olisi kiva niitä kiertää, kun ei oo enää (?!?) niin kuuma, muttei vielä luntakaan esteenä.

   Poista
 4. Hei kiitti tästä reittivinkistä! Me taisimme käydä tosiaan viimeksi Lapakistolla sen normireitin, kiva kun tuolta löytyy pidempiäkin reittejä. Seuraavalla kerralla sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva lenkki ja sen voi tosiaan pätkiä, jos ei halua tuonne Kilpasen kierrokselle lähteä. Meillä on vielä käymättä Kalliojärvenpolku. Tosin hyvin on reitit merkitty, ei ole eksymisestä vaaraa!

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!