sunnuntai 17. tammikuuta 2016

On ilmoja pidelly... - ¿Y tú qué tal estás...?

No onpas täällä nyt hiljaista... Odottelin inspiraatiota kirjoittaa jotain tosi fiksua, mutta olen lukenut muiden blogeista silloin tällöin "Mitä mulle kuuluu"-tyyppisiä tekstejä, joten kokeilenpa minäkin. Palauttakaa mut kommenteissa ruotuun, jos tämä on ihan mitätön juttu.

Vaya que silencio por aquí... Estaba esperando una inspiración para escribir algo muy inteligente pero después de leer textos tipo "Qué he hecho últimamente" en otros blogs voy a probarlo yo también. Que me lo digan en los comentarios si este texto es pura basura.

Töitä on tehty lomien jälkeen kaksi viikkoa, olipa tässä yksi koulutuspäiväkin. Ne yleensä tuppaavat olemaan vähän tekemällä tehtyjä, mutta nyt oli tosi hyödyllinen päivä ja sai paljon todella hyviä ja inspiroivia vinkkejä työhön! Vähän olen jo opittua testaillutkin ja toden teolla testini alkavat loppukuusta.

He trabajado dos semanas después de las vacaciones e incluso teníamos un día de cursillo. Suelen ser días un poco hechos por obligación pero ¡éste fue muy útil y tuve muchas ideas e inspiración para mi trabajo! Ya he hecho pequeñas pruebas de lo que aprendí pero de verdad voy a poner las cosas a prueba a finales de mes.


Koirien tossuviritelmät ovat olleet kovassa käytössä, kun ei nuo pakkaset näytä millään hellittävän. Kun ei koiria voi viedä oikein korttelin lenkkiä kauemmas, sitä on tullut lorvittua mutenkin melko paljon sisällä. Olen aloittanut virkkaamaan kesäksi neuletakkia, duolingon norjan kurssia on tullut käytyä päivittäin ja erilaisilla matkasivuilla on roikuttu yömyöhään.

Los calcetines de los perros han sido puestos a prueba ya que las temperaturas no suben ni por justicia. Y ya que no puedes sacar los perros más que la vuelta del bloque he pasado mucho tiempo en casa. He empezado a hacer un cardigan para el verano a ganchillo, a diario he seguido el curso de noruego en duolingo y pasado horas hasta las tantas en diferentes páginas de viajes.

Olemme suunnitelleet matkaa hiihtoloman aikaan Kanarialle ja nyt nuo suunnitelmat ovat nytkähtäneet jopa hieman eteenpäin. Aloitimme siitä loogisimmasta, eli auto on vuokrattu! :P Yhdet suht edulliset lennot on toki kiikarissa ja varmaan napataankin ne kohta, ennen kuin katoavat tai kallistuvat. Sitten ei puutu kuin se asumus... Kaikki vaan tuntuu olevan tuohon aikaan "hyvissä hinnoissa", koska turisteilla on lomakausi ja paikalliset juhlivat karnevaaleja.

Hemos planeado viajar a Canarias en las vacaciones de primavera y por fin los planes han tomado un pasito pa'lante. Empezamos con lo más lógico y ¡ya tenemos el coche alquilado! :P  Tenemos unos vuelos bastante baratos a la vista y me da que los cogemos pronto antes de que se desaparezcan o encarezcan. Luego sólo falta el alojamiento... Eso sí, parece que los precios están "bien puestos" en esa fechas gracias a la época de vacaciones de los turistas y los carnavales.


18 kommenttia:

 1. Mukava on välillä lukea myös kuulumisia :)
  Hiihtolomasuunnitelmat kuulostaa erinomaisille! Toivottavasti löydätte halvat lennot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeee! Nyt on kaikki! ...paitsi lomahakupaperit pitäs vielä täyttää... Lupa pitää lomaa on kyllä. :)

   Poista
 2. Muy bien, gracias.
  Me odottelemme reissua Barcelonaan ja opiskelemme espanjan kieltä ahkerasti :)
  Suunnittelu on myös mukava osuus matkanteossa.
  Hyvää alkanutta viikkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on ihanaa, että kun matkaa jonnekin, että ottaa asiakseen osata puhua (edes sen ihan vähäsen) sen maan kieltä! Ihanaa viikkoa sinnekin!

   Poista
 3. Kiva kuulla susta taas jotain! Tällaset postaukset on kivoja - poikkeuksena blogit, joissa ei ole oikeasti mitään muuta kuin kuulumisia. Ja onpa ihanaa, että saatte matkaa suunniteltua lämpimään! Karnevaaleista tuli mieleen, että ol kyllä hiton huono tuuri, kun satuttiin matkaamaan saaren eteläosasta Las Palmasiin saakka shoppailemaan ja sitten kaikki kaupat oli karnevaalien takia kiinni. Ja pelkästään siis sinä yhtenä päivänä viikosta... mikä tuuri:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, elossa ollaan! Joo, semmoset pelkästään kuulumislörpöttelytkin voi olla pitkän päälle puuduttavia. Ainakin, jos niitä tulee liian tiheään.
   Joo, muistan lukeneeni sun blogissa tosta epäonnisesta ostosreissusta... :P

   Poista
 4. Kiva kuulla siusta pitkästä aikaa! :) Voi miekin niin haluisin jonnekin matkalle eikä Kanaria kuulostaisi yhtään hullummalta.. Ehkä odotan kuitenkin pakkasten lauhtumista, että pääsisin laskettelemaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, mäkin haluisin hiihtämään (lasketella kun en osaa). Mut ei tuolla sukset luista, kun on tollaset pakkaset...

   Poista
 5. Kiva kun on lomamatkat kiikarissa jo. Helpottaa tälläisillä pakkasilla ajatus lämpimästä. Meilläkin enää 5 viikkoa Barcelonaan jee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niitä kohta kaks kuukautta kiikaroitukin... :) Melkein samoihin aikoihin ollaan lähdössä. Tylsäähän tässä on se, että nythän se aika vasta hidastuukin, ja tuntuu, ettei helmikuun loppu tule ikinä... :P

   Poista
 6. Teillä on loistavat hiihtolomasuunnitelmat! Tänään kyllä kylmässä täristessä mietin, että minne sitä pääsisi äkkiä karkuun :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi ja talvi on musta ihan kivoja, ja niitä aina vastasin kaipaavani, kun multa Kanarialla tiedusteltiin, mitä Suomesta kaipaan. Mutta kyllä nää pakkaset sais jo hellittää, ei tuolla kehtaa hiihtääkään, kun suksetkaan ei luista...

   Poista
 7. Kiva lukea välillä kuulumisia. :) On myös mukava tietää, että muutkin bloggaajat joutuvat välillä miettimään, mistä kirjoittavat (siis sen sijaan, että aiheet putkahtaisivat mieleen aina itsestään). Minulla on välillä paljonkin kirjoitushaluja, mutta ei aihetta valmiina. Joskus taas on monta juttua jonossa. :)

  Nämä asiat ovat varmasti tulleet blogissasi esille, mutten onnistu löytämään niitä: tarkoittaako Kanarialle meno teille aina juuri Gran Canariaa, vai voiko se olla vastaavasti myös esim. Teneriffa? Oletteko muuten matkustelleet laajasti Kanarialla? Me olimme miehen kanssa Gran Canarialla neljä vuotta sitten, ja siellä oli kyllä ihanaa. Erityisesti tuo kartassakin näkyvä Mogán oli hieno vaelluspaikka. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on hetkiä, että on useampaankin postaukseen ideoita ja sitten näitä "mitäs sitten tehtäs"-kausia.

   Hyvä huomio muuten, Gran Canariaan viittasin tällä kertaa. Monesti puhun Kanariasta siksi, että ero mantereen kieleen / tapoihin jne. on suuri ja meillä katsellaan maailmaa nimenomaan kanarialaisten näkökantilta.

   Itse olen käynyt Teneriffalla ja La Palmalla "kotisaaren" lisäksi. Mies on testannut myös Fuerteventuran. Haaveissa olisi tietysti reissata kaikki saaret läpi. Tosin täältä kun lähtee, niin tottakai matka suuntaa aina GC:lle, koska siellä on se toinen puolikas sukua.

   Poista
 8. Tällaisia postauksia on kiva lukea välistä, kompaten Rosaa. :) Toki on kiva, jos kuulumiset on sillai mausteena tai kuten siulla nyt, mutta että olisi muutakin sisältöä. :) Kivaa, kun teillä on jo matka kiikarissa! Toivottavasti onnistuu lentojen löytyminen sopuhintaan. ;) Me vuokrattiin kans Teneriffalla auto, oli tosi hyvä vuokraamo, koska sillä ois päässy menemään jollekin toiselle saarelle. :) Mukavaa päivän jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, ettei mennyt ihan turhanpäiväiseksi pulinaksi...

   Nyt on kaikki valmiina, tosin tehtiin järjestelyt ihan väärinpäin. Väliäkö tuolla. Edellisvuosien vakipaikka oli jo täynnä, mutta testaamme uutta paikkaa. Majoitus on samantyyppinen, mutta sijainti hieman meidän näkökulmasta keskeisempi.

   Poista
 9. Jotenkin on kouluajoilta jäänyt mieleen se, että aina kun ope tuli kurssittautuneena intoa puhkuen luokkaan, oppilaat huokaisivat syvään. "Taas se on keksinyt jotain uuttaa ja jännää, voi kun kiva..." :D Ehkä sulla on oikeasti hyvät jutut käytössä, uskon vakaasti niin :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän siinä monesti käy... Vaan tänäänkin oli seiskat ilosta ymmyrkäisenä, kun sai kännyä käyttää tunnilla oikein luvan kanssa! :D

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!