maanantai 26. elokuuta 2024

Luhdanjoen lintutorni ja Hollolan kukkapelto

Äitini oli nähnyt uutisissa juttua Haltialan kukkapellosta, josta kuka tahansa sai käydä keräämässä kukkakimpun. Ihan Haltialaan asti ei viitsitty lähteä, mutta bongasin lähempää - Hollolan kirkonkylän liepeiltä vastaavanlaisen kukkapellon, jonka Enjoy Nature B&B on istuttanut.  

Mi madre había visto en las noticias que en Haltiala hay un campo de flores donde cualquiera puede ir a recoger flores. No teníamos ganas ir hasta Haltiala pero me enteré que más cerca - a las afueras del centro de pueblo de Hollola hay un campo similar plantado por Enjoy Nature B&B.




Ennen Hollolaa kävimme Luhdanjoen lintutornilla, jossa olin halunnut käydä jo pitkään. Näkymät oli hienot 23 metrin korkeudesta, tosin lintujen sijaan bongasimme naapuripellon lampaita. Lisäksi olin jotenkin kuvitellut Luhdanjoen isoksikin virraksi, mutta se olikin pieni puropahanen peltojen keskellä. Siis erilainen kuin kuvitelmissa, mutta silti hieno käyntikohde.

Antes de llegar a Hollola pasamos por el torre ornitológico de Luhdanjoki que había querido visitar desde hace mucho. Las vistas desde la altura de 23 metros eran maravillosos pero en vez de pájaros vimos las ovejas del campo al lado. También había imaginado el río Luhdanjoki más grande de lo que era en realidad. O sea, no lo que había imaginado pero valió la visita.




6 kommenttia:

  1. Lintutornit ovat hauskoja, kun ne eivät ole todellakaan samasta muotista väännettyjä. Tämäkin näytti taas ihan erilaiselta kuin mikään aiemmin näkemäni. Ihana kukkapelto!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun ajatuksissa lintutorni on jonkun järven rannassa kaislikossa. Siksi hämmensi jo se, että se jökötti keskellä metsää korkealla kalliolla. Ja se "joki" oli tosiaan ihan huijausta. Se muka näkyy tossa maisemakuvassa...

      Kukkapelto oli kyllä kaunis. Ehkä vähän myöhässä oltiin liikkeellä, osa kukista oli jo kukkinut, mutta kyllä tuosta kauniin kimpun sai vielä kerättyä.

      Poista
  2. Lintutornit ovat tosiaan kivoja käyntikohteita. Kuulostaapa tuo Hollolan kukkapelto myös kivalta, en ollut kuullutkaan. Varmasti tulee käytyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hollolan kukkapellolla oli vielä bonuksena, että jos postaa kuvan Instaan ja tägää B&B:n sai ilmaisen kupposen kahvia. Me ei tätä käytetty tällä kertaa.

      Poista
  3. Kiitos, innostun kovasti näistä luontopostauksista. Piti heti googlata Luhdanjoki... onko se osa Porvoojokea, joka näyttää virtaavan pitkästi sinne saakka? Porvoon maisemissa se jokivarsi on pitkästi polkien tuttu. Hollolan, Messilän polut niin ikään poljettu Lahden lisäksi, mutta Herralassa Hahmajärvi ihan uusi tuttavuus...Näin sitä löytää uusia houkuttelevia kohteita - kiitos!!
    Nököalatornien ja -paikkojen harmitus alkaa nykyään olla, ettei niistä näe mitään... puusto on kasvanut eteen...
    Mukavaa viikonloppua -viekö se teidät taas jonnekin uusiin maisemiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se näköjään netin mukaan on osa Porvoonjoen pääuomaa.

      Viikonlopuksi suunniteltu Loviisan reissua, katsotaan mitä ilmojen herra keksii, toteutuuko idea vai ei. Hyvää viikonloppua sinnekin!

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!