torstai 21. huhtikuuta 2016

Taimenen kasvatusta - Tomateros o trucheros

Laitettiin äidin kanssa kasvattamani tomaatintaimet ulos laatikkoon. Ei niitä ollutkaan kuin 40... Ehkä jokunen selviää siihen tomaatti-vaiheeseen asti. Taimilaatikon päällä on harso ja muovia suojaamassa viileiltä öiltä. 

Planté con mi madre mis tomatitos fuera en la caja. Sólo fueron unos 40... Espero que algunos lleguen a ser tomates. Por encima de la caja hay plástico protector porque las noches todavía son frescas.

                              

Sitä en sitten tiedä, mitä eräs tuttavani aikoo ruukuistaan löytää, hän kun kertoi myös jo istuttaneensa taimenet kesää varten... 

El próximo juego de palabras no funciona en español. Pero explicación corta: Una amiga dice haber plantado "truchas" (taimen) en vez de "plantitas" (taimi). Entonces será esto que encontrará en sus macetas...11 kommenttia:

 1. Mekin ollaan tomaatteja kasvateltu. Suomessa meidän leveysasteella on vähän kehno, ku tarvittas paljon aurinkoa, lämpöä ja vettä. :P Aurinko ja lämpö on vähän niin ja näin, mutta vettä yleensä saadaan enemmän kuin tarpeeksi. Kasvihuone olis ehkä aika kätevä. Olis ihana tänäkin kesänä syyä omia tomaatteja. :)

  Hihihii, tosiaan, aika hauska tuo "taimenet"-juttu. :D

  VastaaPoista
 2. 40 O_o. Huh! Minulla on kasvamassa vain 9 tainta. Enempää en ottaisikaan, sillä noillekaan ei ole mitään järkevää paikkaa. Tänään ostin lisää multaa että saisin koulittua taimet. Ulos niitä en kuitenkaan uskalla vielä viedä, täytyy lämmetä kovasti että kasveja voi ulkoiluttaa. Toivotaan että saatte paljon satoa :).

  Taimenet :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä ne iloisina törrötti vaikka viime yönä oltiin pakkasella. Nytkin kävin heittämässä niille lisää peittoja niskaan. Äiti jo kyseli, että mitä meinasin niille kaikille tehdä... Tuumin, että niitähän voisi myydä torilla tyyliin: "Kotimaisia, gluteenittomia lähiluomutomaatteja. Saattaa sisältää pieniä määriä pähkinää." :'D

   Poista
 3. Voi, jos olisit Serranon perhe -fani, niin tietäisit, miten hauskasti Santi aina puhui truchasta! :D Sillä tarkoitettiin homoa, ja sekö vasta oli vanhanaikaiselle Santille liikaa. Yritin etsiä sulle YouTubesta pätkää Santin trucha-lausunnoista, mutta ei löytynyt. Ehkä se joskus tulee kuitenkin vastaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista! Tämä on taas joku minulle (meille) täysin outo mantereen sanonta. Jonkun verran on tunneilla katsottu Serranoa, saa nähdä koska tulee vastaan... :)

   Poista
 4. Eiköhän jotkut noista selviä! Sitten saakin nauttia tuoreista tomaateista:) haha, huippu tuo taimenkuva:'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitkeää sakkia! Pari yötä käynyt pakkasellakin ja edelleen (*koputtaa puuta*) kaikki terhakkaina pystyssä... :)

   Poista
 5. Ahahaha taimenet! :D Mä oon ihan käsi, mulla kuolee parhaillaan kaikki taime(ne)t... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niitä saa kuoleennuttaa! Taimenet tarvii vettä!! :D

   Poista
 6. Oijoi, toivottavasti tulee satoa! Tästä tulikin mieleen, että meillä on vielä tomaatit laittamatta. Kiire tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 40:stä taimesta on vielä 15 kasvussa kiinni. Mulla on vielä persilja ja salaatti laittamatta.

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!