perjantai 4. marraskuuta 2016

Kurkkaus jääkaappiin - Un vistazo a la nevera

Olet sitä mitä syöt. Jääkaappimme sisältö antaa siis jonkinlaista vihiä siitä keitä me olemme. En kuollaksenikaan muista kenen blogista tämän postausidean varastin, kiitos kuitenkin hänelle. Tässä kurkkaus meidän jääkaappiin nyt kun siellä oli kauppareissun jälkeen jotain kuvattavaakin!

Eres lo que comes. Significa que lo que tenemos en la nevera da pistas sobre quién somos. Ni por justicia recuerdo en el blog de quién he robado esta idea para un post pero ¡gracias en todo caso! Aquí un vistazo en nuestra nevera ¡ya que hay algo allí ahora después de ir al súper!


Ylähylly näyttää Valion jogurttimainokselle, jossa mies on hamstrannut jääkaapin täyteen jogurttia... Meidän jogurttisuosikkeja ovat Lidlin straciatella ja Kalinkan persikka-lakka. Maidon on vaihtanut takaisin punaiseen, se on vaan parasta. Maitotiivistettä tulee mun kahviin. Suolakurkut ja alahyllyn puolukkapuuro on äidin tekemiä. Iso lihapalanen on lammasta sulamassa ja sen alapuolella tämän perjantai-illan ruokani yksi ainesosa, jauheliha. Alahyllyn Aino-rasiassa on koirien "puuro" ja Piltti Aurinkoiset ovat mainioita välipaloja!

La parte arriba parece a la publi de Valio donde el hombre ha llenado la nevera con yogur... Nuestros favoritos son el yogur straciatella de Lidl y melocotón-camemoro de Kalinka. He vuelto a la leche entera porque simplemente es lo mejor. La condensada es para mi café. Los pepinillos y el postre de arándanos de abajo son hechos por mi madre. La carne en el medio está derretiendo y es cordero y por debajo hay carne picada que voy a usar para mi comida este viernes. El bote de helado Aino contiene comida de perros ¡y las compotas son la mejor merienda que hay!


Jääkaapin ovessa on vettä (ihan kraanasta), lisää maitoa, tuoremehua, valkoviiniä on käytetty ruoanlaittoon (kumpikaan ei sitä oikein muuten juo) ja toinen viinipullo sisältää äidin tekemää marjamehua. Persikkalikööri on jäänyt viime kerrasta kun tehtiin vaaleaa sangriaa. Ovesta löytyy myös kastikeainekset kermasta ja tomaattisoseesta alkaen sekä muut "lisukkeet". Pienessä patenttipullossa on vaniljauutetta, jonka sain Kikulta. Kaksi oranssisisältöistä purnukkaa ylhäällä ovat miehen tekemää mojoa (kanarialainen paprikapohjainen pikantti kastike).

En la puerta tenemos agua (de grifo), más leche, zumo, vino blanco que hemos usado para cocinar (ni uno ni otro no lo bebe) y la otra botella de vino contiene zumo de bayas que mi madre ha hecho. El licor de melocotón ha sobrado de la última vez que hicimos sangria blanca. En la puerta también tenemos ingredientes para salsas desde la nata hasta el tomate triturado y otras "extras". La pequeña botella tiene extracto de vainilla que me regaló Kiku. Dos botes naranjas arriba son mojo picón que hizo mi esposo.

 

Jääkaapin alaosassa on perunaa, ehdoton suosikkini ruoan kanssa sekä salaattitarpeet ja miehen meloni. (...hah, mulla on omat melonit...) Ylähyllyn irtotomaatit on muuten omasta pihasta. Ne pelastettiin viikkoja sitten sisälle kypsymään ja pikkuhiljaa ne ovatkin punastuneet syötäviksi!  Pienet kirsikkatomaatit taas on mitä mainiointa naposteltavaa, kuin karamellejä!

En la parte abajo de la nevera hay papas, mi guarnición favorita e ingredientes para ensalada y el melón de mi esposo. (...jajaja, yo tengo mis propios melones...) Los tomates que están sueltos son de nuestro jardín. Los hemos rescatado hace semanas y se han madurado poco a poco. Los tomates cherry son para pizquear, ¡es que son cómo caramelos!

8 kommenttia:

 1. Sanonta "save the best for last" kuvaa jääkaappianne parhaiten! ;) Hedelmäsoseista ja äidin tekemästä puolukkapuurosta tulee vielä piste i:n päälle. :) Lihojakaan ei lopulta ole kauhean paljon ottaen huomioon, millaisia lihansyöjiä olette. Jääkaapistahan olisi voinut löytyä kengurun ja valaan lihan lisäksi ainakin vaikkapa riikinkukkoa ja jänistä! Vai löytyvätkö ne pakastimesta? ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasin tukehtua limppariin! :'D Pakkasessa on muistaakseni naudanlihaa ja possua.

   Ja miestä pitää "puolustaa" sen verran, että hän ei ole yhtä kova lihansyöjä kuin minä. Hänen lemppareitaan ovat myös erilaiset kasvissosekeitot, kuten kanarialainen "potaje", johon tulee kaikkia niitä vihanneksia, minkä nimeä en tiedä edes suomeksi...

   Poista
 2. Hauskaa että saitte pihalta tomaattisatoa! Meilläkin onnistui yllättävän hyvin tuo jälkikypsytys, eli vieläkin on miehellä syötävänä joitakin omia tomaatteja :). Aurinkoiset Piltit on munkin suosikkeja, tosin en säilytä niitä jääkaapissa vaan huoneenlämmössä, kun pärjäävät niinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on noiden jääkaapissa olevien lisäksi vielä huoneenlämmössä (ikkunan vieressä aurinkoa ottamassa) kolmisenkymmentä tomaattia... Jotkut nahistuu epämääräisen näköisiksi, mutta kun olen siirtänyt vähänkin oranssiset jääkaappiin, niin hyvä tulee!

   Voishan noi vauvamössöt tosiaan olla huoneenlämmössäkin, mutta ne on jotenkin raikkaampia jääkaappikylminä. Mun suosikki on Hedelmäseiska (en muista merkkiä), mutta tuo aurinkoinenkin on hyvää.

   Poista
 3. Hauska postausidea! Saatanpa minäkin tehdä joskus samanlaisen. :-) Tosin meidän jääkaappiimme ei ole yhtä siistin näköinen kuin teidän; pitäis varmaan siivota ensin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arkipäiväinen juttu, mutta mielenkiintoista luettavaa! (ainakin mun mielestä)

   Mulla on kaikessa tietty järjestys, joka tulee säilyttää. Keittiön laatikot ja kaapit on olleet joka kodissa samassa järjestyksessä. Työpöytäni töissä on loogisessa järjestyksessä ja voin kotoakin käsin luetellä mitä missäkin on. Samoin jääkaappi. Kaikkien tavaroiden tulee olla aina samoilla hyllyillä. Muusta siisteydestä meillä ei sitten puhuta... :P

   Poista
 4. Mä olen ihan fiiliksissä, sillä laitoin nyt vihdoin sen Sannan Ruokakassin tilaukseen. Haluaisin tehdä kotona ruokaa useamminkin, mutta en oikein ikinä keksi mitä sitä oikein tekisi. Ehkä ruokakassi tuo mukanaan ruokapöytäämme uusia kivoja reseptejä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Kuulostaa mielenkiintoiselle. Onneksi mun ei tarvitse kokkailla meillä, syötäis varmaan nakkisoppaa joka päivä. :'D

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!