lauantai 29. lokakuuta 2016

Eräs lomapäivä - Un día de vacaciones

Tässä kurkkaus meidän eiliseen perjantaipäivään. Tämä syyslomapäivä voisi toki olla joku meidän peruslauantai tai -sunnuntaikin.
Aquí un vistazo a nuestro viernes de ayer. Este día de vacaciones de otoño podría perfectamente ser cualquier sábado o domingo.

10.00  Kävin veskissä ja kurkkasin kelloa. Mies on jo lähtenyt töihin. Petiseura nukkuu edelleen...
Fui al baño y miré qué hora es. Mi esposo ya ha ido a trabajar. Mis amiguitos duermen...

11.15 Herätin unikaverit ja syötiin aamupalaa. Jogurttia ja banaania.
Desperté los perros y fuimos a desayunar. Yogur y plátano.                                                 
                                   
11.30 Ulos "aamu"lenkille.
          Salimos para vuelta de "mañana".
12.30 Väliaika - kahvia ja pullaa. Leivoin pullaa loman alkajaisiksi ja pakkanen on vieläkin täynnä!
         Pausita de café con bollos dulces. Hice bollos al empezar las vacaciones y ¡todavía me quedan!
         


13.30 Äiti tuli käymään ja jumituttiin katsomaan vanhaa kotimaista elokuvaa Siltalan pehtoori.
           Vino mi madre y vimos la película vieja finlandesa "Siltalan pehtoori".

15.30 Alkoi sataa ja heitin äidin kotiin. Samalla lenkillä laitoin Yoyotaan bensaa ja käväisin kaupassa.
     Empezó a llover y llevé mi madre a casa. En la misma vuelta eché gasolina a Yoyota y fui al súper.

16.15 Koirat ulos. Uusi Jacsonin sadetakki onkin päässyt ahkeraan käyttöön.
          Saco los perros. Mi nuevo impermeable de Jacson llegó a tiempo para las lluvias del otoño.


17.00 Laitoin lämmittimen päälle, vielä ei ole tarvinnut laittaa pattereita. Koirilla on ruoka-aika ja minäkin päätin napata välipalaa.
          Encendí el calentador, todavía no hemos puesto la calefacción. Es la hora de comer de los perros y yo también como un poco de fruta y postre de arándanos.

Televisiosta tulee Tykkää mun ravintolasta, jossa olikin tänään mielenkiintoisia ulkomaalaisia ravintoloita Helsingistä.  Sen jälkeen vuorossa Leijonan Luola USA.
En la tele ponen "Tykkää mun ravintolasta" con tres restaurantes extranjeros interesantes en Helsinki. Después "Shark Tank USA".18.30 Mies tulee töistä. Lueskelen Keplerin Nukkumattia, joka on roikkunut kuukausia puoliksi luettuna.
         Llega mi esposo del trabajo. Estoy leyendo El hombre de arena de Kepler que empecé hace meses pero no lo he terminado.

Mietin tulevaa hiihtolomaa ja tutkiskelen Nettimökistä mökkejä Muoniosta Kolille. Yhtäkkiä huomaan eksyneeni katselemaan huoneistoja Kanarialta kesäksi...
Estoy pensando en las vacaciones de primavera y voy viendo cabañas en Nettimökki desde Muonio hasta Koli. De repente me encuentro viendo apartamentos en Canarias para verano...


20.40 Syödään possun lehtipihviä ja valkosipulikermaperunoita. Tajuan että Ota rahat ja juokse on alkanut aikaa sitten mutta katselen loput. Koirat käy iltapissalla takapihalla.
         Comemos cerdo con papas a la crema y ajo. Me doy cuenta que "Ota rahat ja juokse" ha empezado ya hace tiempo pero veo el resto del programa. Los perros van a mear al patio.

Vihdoin Vain elämää loppuu ja elokuva Mitä odottaa kun odotat alkaa. Puolenyön aikoihin mies hiippailee sänkyyn, aamulla on taas aikainen herätys. Me hipsitään koirien kanssa perässä vähän vaille yksi.
Por fin se acaba "Vain elämää" y empieza la peli Qué esperar cuando estás esperando. Sobre la medianoche mi esposo va a dormir porque tiene que despertarse temprano. Yo le sigo algo menos la una con los perros.


12 kommenttia:

 1. Ihana lomapäivä ja erityinen peukku mökkien etsimiselle niin hiihtolomalle kuin kesäsuunnitelmillekin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos peukusta! Jos en olisi poistunut sivulta, mulla olisi pian ollut jotain varattuna jouluksi ja pääsiäiseksikin! :D

   Poista
 2. Teillähän oli oikein kiva päivä. :) Luulin aina, että koira herättää emäntänsä, mutta teillä onkin toisin päin!

  Mukavaa, että syöt noinkin paljon hedelmiä. :) Laitetaanko koiranruoka tuollaiseen jännään kippoon yleisesti leikin takia, vai onko tarkoitus, ettei hotkiminen ole niin helppoa? (Voi olla hassu kysymys, mutta välillä näkee täysin normaalipainoisia koiria, jotka hotkivat niin, että melkein pelottaa niiden tukehtuvan. Tuollainen erikoiskulho varmasti estäisi pahimman hotkimisen.)

  Tosi hieno ja pirteä sadetakki! Istuukin upeasti toisin kuin sadetakit yleensä.

  Matkojen suunnittelu on kyllä aina yhtä antoisaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes! Mä niin tiesin, että kehut hedelmistä! Joo, olen aina ollut melkoinen "hedelmäholisti"... :D
   Vinskillä oli tosiaan paha tapa "imuroida" ruokansa sen kummempia pureskelematta. Molemmilla oli ennen tuollaiset siniset kupit ja Vinski tyhjensi omansa kolmella-neljällä haukkauksella. Sitten se saattoi oksentaa osan hetken päästä. Löysin netistä tietoa tuollaisesta aktivointikupista, jota voi käyttää myös ahmivilla koirilla ruokailun hidastamiseen. Eli ihan oikeassa olit!

   Toi sadetakki oli kyllä hyvä ostos, vaikka hintalappu vähän kirpaisikin (tällaista kitupiikkiä). Helppo viedä koiria, kun ei tarvi taiteilla sateenvarjon ja kahden taluttimen kanssa. Ja vuori lämmittää näin syksylläkin. Ja tottakai Kanarian väreissä!

   Poista
 3. Ihana tuo siun koira, näyttää just siltä, ettei halua nousta sängystä mihinkään :D Mutta ihanan rentouttavalta kuulostaa siun lomapäivä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se nukkuu aina jalkopäässä peiton alla ja tuonakin aamuna saatiin Oliverin kanssa ensin kaivaa se esiin peiton alta ja tuo on yleensä ilme, jonka sieltä saa tervehdykseksi... :D

   Pitäisköhän tehdä samanlainen postaus mutta työpäivänä...?

   Poista
 4. Mulla on kans tuo Nukkumatti nyt kesken. Ekan osan luin joskus vuosia sitten ja kakkosen ja kolmosen tänä kesänä. Nyt sitten tämä neljäs menossa ja musta tämä on ollut ehkä kaikista mukaansatempaavin. Ei vissiin susta?:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, oli se, on muka vaan ollut "parempaa" tekemistä... Luin itse asiassa kirjan neljässä päivässä, nyt kun aloin muistella asiaa. Ensin kesällä 2 päivää ja nyt perjantaina ja lauantaina loput. Laitoin jo seuraavan osankin varaukseen!
   Minusta Nukkumatti ja Hypnotisoija on olleet parhaat tähän mennessä.

   Poista
 5. Kivannäköinen sadetakki!
  No tuliko varattua Kanarianmatkat? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei pysty vielä, tuo toinen kun tietää lomansa vasta muutamaa kuukautta aiemmin, ei vuosia eteenpäin niinkuin minä. :P

   Poista
 6. Minä tykkään aivan hurjasti noista Keplerin kirjoista.
  Luen ne yleensä kertarysäyksellä muutamassa päivässä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä tosi mukaansatempaavia. Paganini ja paholainen tuli luettua viime vuoden hiihtolomalla autossa meno-ja paluumatkalla Kolille. Kävin muuten juuri kirjastossa hakemassa seuraavan, Vainoojan!

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!