lauantai 12. tammikuuta 2019

Siemennäkkäriä - Pan endurecido de semillas

Ennen joulua pääsin maistamaan itsetehtyä siemennäkkäriä ja ihastuin. Nappasin mukaani näkkärin viereen tuodun reseptin ja kokeilin kotona. No joo, sen tietää mitä mun keittiössä tapahtuu... Eka paloi, toka ja kolmas yritys oli koostumukseltaan outoja, mutta maultaan jo parempia ja neljännellä meni nappiin.

Antes de las Navidades probé pan endurecido de semillas casero en el trabajo y me gustó. Cogí una receta para mí e intenté hacerlo en casa. Ojo - intenté. Todos sabrán qué pasó... El primero se quemó, el segundo y el tercero tenían consistencia rara pero sabían mejor y la cuarta vez lo clavé.

Jaan teillekin tämän helpon (HA!) ohjeen, jos haluat kokeilla monesko kerta sinulla toden sanoo! Tosin varoituksen sana lienee paikoillaan; tähän näkkäriin jää koukkuun!

Ahora comparto con ustedes esta receta fácil (síí síí) si quieres probar cuántas veces a tí te hace falta para clavarlo. Eso sí, te voy a avisar; ¡una vez lo pruebas lo querrás más!

* 3 dl siemeniä - itse käytän Lidlissä myytävää siemensekoituspussia, jossa on juurikin 3dl. Pussissa on kurpitsan-, seesamin-, pellavan- ja auringonkukansiemeniä.
* 2 dl maissijauhoja
* ½ dl öljyä
* 2 dl kiehuvaa (ja sen tutkimusteni mukaan oikeasti pitää olla KUUMAA) vettä
* niin paljon suolaa kuin haluat / kehtaat laittaa (itse väännän myllystä merisuolaa)

* 3 dl semillas (yo uso un mixto de semillas de sésamo, girasol, calabaza y linaza.)
* 2 dl de harina de maíz
* ½ dl de aceite
* 2 dl de agua hirviendo (y según mis investigaciones tiene que estar CALIENTE)
* tanta sal que quieres (yo uso sal gorda molida)

Aineet sotketaan ja massa taputellaan pellille. Paistetaan uunissa 175 asteessa n.30-45 minuuttia riippuen uunista ja kuinka rapsakkaa haluat. Näkkärin voi leikata paloiksi hieman ennen lopullista uunista ottoa. Itse lisään vielä tässä vaiheessa pinnalle suolaa.

Mezcla los ingredientes y extiende la masa en la bandeja de horno. Hornea a 175 grados unos 30-45 minutos dependiendo del horno y qué de crujiente lo quieres. Un poco antes de sacarlo lo puedes cortar en trozos. Yo echo un poco más de sal en este momento.p.s. Kokeilin miten google-kääntäjä kääntäisi ensimmäisen kappaleen espanjaksi ja käänsin käännöksen vielä takaisin suomeksi ja sain tämän tuloksen:

"Ennen joulua voisin maistaa kotitekoista siemennestettä ja rakastui. Noutin reseptin, joka tuli päänahan vieressä ja yritti sitä kotona. No, kyllä, se tietää, mitä keittiössä tapahtuu - Eka oli polttava, toka ja kolmas yritys olivat outoja kokoonpanossaan, mutta he tiesivät paremmin ja neljäs meni painikkeeseen."

Että silleen... :'D

p.s. Probé cómo traduciría google el primer capítulo de este post y salió ésto:

"Antes de Navidad, pude probar el semen casero y me enamoré. Recogí una receta que venía junto al cuero cabelludo y la probé en casa. Bueno, sí, eso sabe lo que está pasando en mi cocina ... Eka estaba ardiendo, la toka y la tercera compañía eran extrañas en su composición, pero sabían mejor y la cuarta fue al botón."

Sin comentarios... :'D

10 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvätltä, mutta myös aika vaikealta! Mulla tuskin olisi myöskään sinnikkyyttä kokeilla ohjetta neljää kertaa. Hyvä sinä!

  Ja kyllä googleen kannattaa aina luottaa. Varsinkin käännöksissä, karttajutuissa ja sairauksien diagnooseissa. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jotenkin tehty ketkun vaikeaksi tuo "sotke-levitä-uuniin"-ohje... Ja kyllä meidän oppilaat ainakin luottaa ja tukeutuu guugeliin kuin kiviseinään!

   Poista
 2. Kotitekoista siemennestettä, hah ja huh! :D Tuo oli kyllä yksi parhaista Google-käännöksistä koskaan.

  Ilahduttavan simppeli näkkäriresepti. Ja vielä vegaaninenkin! Itse tein ennen muinoin sellaisella reseptillä, johon tuli muistaakseni peräti kolme kananmunaa eikä mitään viljoja. Se taisikin olla vhh-resepti. Tämä sinun reseptisi puhuttelee itseäni nyt paljon enemmän, vaikka vhh-näkkäri sai paljon kehuja sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei mitään valmistuotteita, vaan kotitekoista! ;)

   Meinasin laittaa, että resepti on gluteeniton, mutta sehän on tosiaan myös vegaaninen. Ja maidoton. Muttei mauton!

   Poista
 3. Onpas herkullisennäköinen resepti! :) Ehdin jo innostua, koska kaapista löytyy kaikki aineet! :) Paitsi sitten muistin, ettei tässä asunnossa olekaan uunia. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! No onpas outo asunto... Sun on tungettava jollekin uunilliselle kylään: "Tehdäänkös vähän näkkäriä...?" ;)

   Poista
 4. LOL tolle käännökselle :D. Mekin ollaan tehty kotona näkkäriä kahdella eri reseptillä, ja tykätty kyllä kovasti molemmista. Uunia saa välillä vähän vahtia, koska ohut näkkäri palaa tosiaan helposti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se käännös hieman yllätti juu... Ja aina vaan paheni, kun käänsi kökkökäännöksen takaisin toiselle kielelle, sen taas toiselle jne.
   Mut pääsi uuni yllättämään, kun yleensä meidän uuni käy vähän hitaalla ja asioita tarttee pitää ohjetta kauemmin uunissa, niin hämmästelin, kun menin 10 minuuttia ennen ohjeen aikaa katsomaan ja reunat oli jo mustat...

   Poista
 5. Tätä voisi kokeilla! Inhoan norminäkkäriä, mutta tälläinen omatekoinen vähän herkullisemman kuuloinen voisi olla hyvääkin 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on maultaan erilainen kuin norminäkkäri. Niin hyvää, ettei uskois terveelliseksi! :D

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!