torstai 10. maaliskuuta 2022

MerinoStrömsö - Suéter Strömsö en lana merino

Huh huh! Vihdoin valmis! 

¡Buf! ¡Por fin lo terminé!

Työkaveri toivoi itselleen oranssia Strömsötä, mutta langasta joka ei kutittaisi. Tutkimme netin ihmeellistä maailmaa ja päädyimme ostamaan Dropsin Baby merinoa. Lankaa meni 9 kerää, mutta pienen muutoksen jouduin tekemään kaulukseen, jotta langat riittäisivät fiksusti. Koska lanka oli ohutta, paidan tekemiseen meni viisi viikkoa. 

Mi compañera de trabajo quería un suéter Strömsö naranja pero de una lana que no pique. Buscamos en el mundo del internet y decidimos comprar lana Baby merino de Drops. Usé 9 ovillos pero tuve que modificar un poco la parte superior para que no se acabe la lana de manera tonta. Porque la lana era fina tardé cinco semanas en tejer el suéter.


Paita pääsi tällä viikolla omistajalleen ja paitsi että koko oli sopiva, niin ei kuulemma kutittanut!

Esta semana mi compañera tuvo su suéter y aparte de acertar la talla ¡el suéter no pica!

6 kommenttia:

 1. Hyvä tuli, ja meni ainakin melkein niin kuin Strömsössä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Etenkin, kun ottaa huomioon, että en ole ikinä tehnyt ko. langasta, en tehnyt ohjeen mukaisilla silmukkamäärillä, enkä mitannut "uhrista" kuin käsivarren pituuden hihaa varten.

   Poista
 2. Hittolainen, oot sie kyllä aika kova. Itse olen yrittänyt neuloa yhtä ja samaa nallen peittoa tässä ehkä jotain viimeiset viisi viikkoa, eikä vieläkään ole valmista, kun on muka niin tylsää neulottavaa. Eikä ole mistään isosta peitosta kyse! :-D

  Oliko jo mones villapaita tänä vuonna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku kysyi töissäkin, että monesko paita tuo jo oli. Yhteensä tän paitaputken #12, kolmas Strömsö ja tän vuoden (2022) kolmas.

   Näissä paidoissakin meinaa moti mennä noissa yksivärisissä pätkissä, mutta heti vauhti kiihtyy, kun pääsee kuvio-osaan. Kyllä se nallukakin varmasti peittonsa saa!

   Poista
 3. On kyllä tosi hieno! Kutittamattomuus on mainio bonus, joka myös tekee vaatteesta monikäyttöisemmän (itse ainakin joudun kutittavien neuleiden kohdalla miettimään tarkemmin, mitä niiden alla on oltava, jotta kutina pysyy siedettävänä). Silti tuo kuvailemasi työläys ja langan ohuus tuntuu välittyvän kuviinkin, joten on varsin ymmärrettävää, ettei kutittamattomia lankoja tule käytettyä useammin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi mua ei kutina haittaa (villapaidat kyllä kutittavat minuakin), enkä välttämättä tarvitse villapaidan alle toista paitaa. Voisin kuvitella, että kutittamattomia lankoja voisi olla paksumpiakin, nyt valikoimaa hieman rajoitti väritoiveeksi laitettu kirkas oranssi.

   Itselläni on Muhku-nimisestä langasta tehty paita, joka on hyvinkin paksua lankaa. Nimensä mukaan se on muhkea ja myös lämmin ja pumpulinpehmeä!

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!