torstai 12. marraskuuta 2015

Tasapainoista vaakaelämää - La vida equilibrada de una libra

Mies vaihtoi perjantaina lakanat. Itselleen oli laittanut Barcelona-lakanat ja mulle Real Madridin. Mutta vain pussilakanan. Tyynyliinana oli RM:n sijaan Haisuli-tyynyliina. (...saattoihan se tietysti olla hänen mielipiteensä RM:sta...) No, minä kestin urheasti keskiviikkoon asti tätä epäkohtaa, mutta sitten oli pakko. Vaihtaa se oikea tyynyliina.

Mi esposo cambió las sábanas el viernes. Para sí mismo había puesto las sábanas de Barca y para mí las de Real Madrid. Pero sólo la funda nórdica. Funda de almohada fue Moomin. (...puede que era su opinión de Real, porque en la funda hay un carácter llamado "Apestón"...) Pues yo aguanté este desórden hasta el miércoles pero luego ya no pude más. Tuve que cambiar la funda correcta.

(Kuva lainattu netistä - La foto prestada del internet)

Liekö kaikkien vaakojen vai vain minun erityispiirre, mutta järjestys on minulle todella tärkeää. Tykkään suunnitella ja laskelmoida, toisin kuin spontaani skorpioni-mieheni. Minä olen se, joka kuukausia ennen matkoja alkaa tutkia reittejä, hintoja ja eri majoitusvaihtoehtoja. Rutiinit ja pysyvyys tuovat myös tietynlaista turvallisuudentunnetta. Minua ei esimerkiksi haittaa syödä koko vuoden ajan töissä joka päivä samanlaiset eväät.

Será característico para todos los libras o sólo cosa mía, pero órden es superimportante para mí. Me gusta planear y hacer cálculos, justo lo contrario a mi esposo escorpio espontáneo. Soy yo quien meses antes de los viajes empieza a investigar diferentes rutas, precios y alojamientos. La rutina y la estabilidad traen cierto tipo de seguridad. No me molesta por ejemplo merendar siempre lo mismo en el trabajo; cada día, todo el año.

(Kuva lainattu netistä - La foto prestada del internet)

Äkilliset muutokset suunnitelmiin tai extempore-ideat saattavat tuntua jopa ahdistavilta, samoin jos minut yritetään saada tekemään päätöksiä nopeasti. Uutta sohvaamme shoppaillessa seuranani olleet skorpioni-mieheni ja -äitini eivät voineet ymmärtää, miksi joissain huonekaluliikkeissä piti käydä useaan kertaan tai miksei hyvän sohvan löydyttyä sitä voinut ostaa samantien.

Cambios rápidos en los planes o ideas extempore pueden hasta incomodar, también si me intentan hacer hacer decisiones rápido. Al buscar el sofá nuevo mi esposo y mi madre (los dos escorpios) no podían entender por qué hay que visitar la misma tienda de muebles varias veces y no simplemente comprar el sofá si parece perfecto.

(Kuva lainattu netistä - El imagen prestado del internet)
Järjestelmällisyys ja rutiinit voivat olla suureksi avuksi arjessa. Mutta kukapa ei olisi miettinyt kotoa lähtiessä jäikö kahvinkeitin päälle tai valot palamaan. Toisaalta olisi hyvä löytää tasapaino suunnitelmallisuuden ja spontaaniuden kesken. Osata heittäytyä hetkeen tai sopeutua muuttuneisiin olosuhteisiin, mutta myös säästää aikaa ja rahaa suunnittelemalla asiat huolellisesti etukäteen.

Ser organizado y tener rutinas te pueden ayudar mucho en la vida cotidiana. Eso sí, quién no haya pensado después de salir de casa si te quedó la cafetera encendida o si apagaste las luces. Por otro lado sería ideal encontrar un equilibrio entre ser organizado y espontáneo. Saber vivir en el momento o adaptarse en los cambios pero también ahorrar tiempo y dinero planeando las cosas de antemano.


6 kommenttia:

 1. Hmmm liekö ollut sattumaa tuo Haisulin valitseminen Real Madridin lakanoiden kaveriksi :D Ymmärrän, mitä ajat takaa tällä postauksella. Välillä tuntuu, että haluaisin repiä hiukset päästäni, jos on liian epäjärjestelmällistä... varsinkin nyt Espanjassa kun tapaa uusia ihmisiä, olisi kiva tietää mitä, missä ja monelta tapahtuu. Usein noista kohdista vain yksi on tiedossa, hehheh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Espanjalaiset tuntuvat elävän paljon spontaanimpaa elämää kuin suomalaiset. Välillä mies tuskailee, että pitääkö suomalaisten suunnitella KAIKKI etukäteen, eikö voi joustaa tilanteen mukaan tai tehdä jotain suunnittelematta?
   Samoin on hirveää, jos suunnittelet jotain (teet varauksia, sovit useamman henkilön kanssa jotain) ja sitten joku haluaakin muuttaa päivää / aikaa / paikkaa jne. ja sinulle jää se selittäjän / peruuttajan rooli.

   Poista
 2. Mie oon kanssa sellanen, että rakastan suunnitella kaikkea paljon paljon etukäteen - mutta toisaalta extemporejutut on myös ihan parhautta! :) Tuli noista kahvinkeitinten tarkisteluista mieleen, että mie oon ihan neuroottinen niiden kanssa ja oonkin kirjottamassa lähiaikoina postausta siitä, miten rankkaa elämä on, kun kaikki pitää tarkistaa sata kertaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on muitakin!

   Jään mielenkiinnolla odottelemaan neuroosi-postausta! :)

   Poista
 3. Kuulostaapas tutulta, myös tällaiselelle " muka todella spontaanille " oinaalle. :D Olisin ihan hyvin voinut kirjoittaa täysin samanlaisen postauksen. Tykästyin jotenki kauheesti sun blogiin. Jään ehdottomasti seurailemaan !

  http://energiapistos.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja tervetuloa mukaan! Pitääpä kurkistaa sun blogiin...

   Onpa huojentavaa kuulla, että muistakin "merkeistä" löytyy kontrollifriikkejä! :D

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!