sunnuntai 7. elokuuta 2016

Jästejä, purkkeja... kk! - Muggles, botes... gpec!

Nonni! Koirat katsoo jo kieroon, kun kysyn mennäänkö etsimään "pokemoneja". "Ei taas metsään kolmeksi tunniksi..."

¡Ya! Los perros me dan aquella mirada cuando pregunto si vamos a buscar "pokemones". "No me digas que vamos otra vez al bosque para tres horas..."


Viime postissa vihjasin jo kokeilleeni geokätköilyä ja tää tauti on vaan mennyt pahempaan suuntaan. Tarkkasilmäisimmät huomaavat uuden laskurin oikeassa sivupalkissa. Viikko kätköilyä takana toistaiseksi vain omassa kotikaupungissa ja löydettynä jo 16 kätköä! (jos sivupalkissa lukee muuta, se päivittyy hieman viiveellä...)

En mi último texto ya les conté que había ido a probar geocaching y esta enfermedad se está poniendo peor. Los más observadoras se dan cuenta de un contador nuevo a la derecha. Una semana de geocaching atrás y de momento solo en nuestra ciudad y ¡ya he encontrado 16 caches! (si pone otra cosa en el contador, se actualiza con retardo...)

Etsikää te kätköjä, minä syön mustikoita! -¡Busquen caches ustedes, yo como arándanos!

Perjantaina tallattiin 2 tuntia ja 7 km ja eilenkin 3 tuntia ja 6-7 km. Tänään etsittiin kaupunkikätköjä. Kavereina äiti, mies (kun töiltään ehtii) ja tietysti geokoirat! Liikuntaa tulee huomaamatta ja aika kuluu siivillä. Kätköt ovat usein paikoilla, joihin liittyy joku tarina, nähtävyys tai vaikka kaunis maisema.

El viernes caminamos 2 horas y 7 kms y ayer 3 horas y unos 6-7 kms. Hoy buscamos caches por la ciudad. De compañero tengo mi madre mi esposo (si no trabaja) y ¡por supuesto mis geoperros! Sin darte cuenta haces ejercicio y el tiempo va volando. Los caches están a menudo en sitios que te cuentan una historia o te muestran un punto de interés o por ejemplo un paisaje bonito.


Tabletin avulla olen tähän asti suunnistanut ja hyvin se on riittänyt. Vain kolme kätköä on jäänyt löytämättä. Tarkkoja silmiä ja hoksottimiakin tarvitaan, jotta välillä hyvinkin kekseliäästi naamioidut kätköt paljastuvat. Luulenpa, että erilaiset kätkötyypit tulevat tutuksi löytöjen myötä.

Hasta ahora he usado el tablet y ha sido suficiente. Son sólo tres caches que no hemos encontrado. Necesitas buenos ojos y mente lúcida para encontrar los caches a veces muy bien camuflajeados. Creo que más que encuentras más aprendes de los diferentes tipos de caches y escondites.

Jos sinäkin kiinnostuit, kurkkaa sivulle geocaching.com, mutta suosittelen lukemaan tämän varoituksen sanan ensin. :)

Si te interesa, mira ver la página geocaching.com pero quizás vale la pena leer este texto (en finlandés) primero.


14 kommenttia:

 1. Hih siitä se koukuttuminen alkaa. Itse aloitin viattomasti viime syksynä "ihan vain katson onko tässä lähistöllä yhtään". Kaikki lähitradit tuli kerättyä aika tiuhaan tahtiin talven aikana. Nyt kesän olen juossut myös muiden kätkötyyppien perässä ja innostunut opettelemaan myös mysteerien ratkomista. Ensimmäiseen miittiin uskaltauduin tuossa pari viikkoa sitten. Sittemmin löytöjä on itselleni kertynyt sellainen 300.

  Mun mielestä kätköilyn viehätys on nimenomaan se, että maastossa löytyy oikeasti jotain konkreettista. Monet kerrat on hymy noussut kasvoille aivan mahtavista toteutuksista, joita on tullut vastaan. Ja sitten kun on kerran löytänyt esim. kaupunkimaastosta jonkun ihan näkyvän hyvin camotun purkin niin siitä ei voi enää kävellä koskaan ohi ilman virnuilematta, että "häähää määpä tiiän että oot kätkö ja kukaan muu ei tässä tajua" :D

  Että tervetuloa lajin pariin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooooh! Säkin olet kätköilijä!
   Meidän äitikin jo nauroi, että tolla vauhdilla sä olet kohta etsinyt kaikki oman kaupungin purkit. Mä en ole vielä hakenut esim. yhtään multia.
   Ja just toi, että olet kävellyt jonkun kätkön ohi tietämättäsi satoja kertoja ja nyt naureskelet muille, kun ne ei tiedä siitä! :D

   Poista
 2. Kiva kun olet innostunut geokätköilystä! Olen kaverini kanssa ollut useasti mukana muttei ole tullut tehtyä itselle tunnuksia. No, kääk-sen sijaan aloin viikonloppuna kyllä pienimuotoiseen pokejahtiin nuorimman tyttäreni opastamana...ihan hauskaa sekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varoituksen sana, jos teet tunnukset ja aloitat itse, loppua ei näy... :D

   Poista
 3. Me ollaan kanssa geokätköilty, se on koukuttavaa puuhaa!! Itseasiassa oon aatellut kans aloittaa sn villityksen uudestaan, vastalauseeksi tälle pokemon-hulluudelle ;)...

  VastaaPoista
 4. Tähän mennessä pisimmältä hakemani kätkö on Norjassa. Harmi kun ei tullut nyt viimeisimmällä reissulla kätköiltyä, mutta eniten itseasiassa tykkäänkin metsäkätköistä...

  VastaaPoista
 5. Mites ois, kätkötreffit?
  Ps. Sori nää katkeavat viestit, tää jotenkin jumittaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jei! Tekin brutukseni! Muakin harmitti, että koukutuin vasta reissun jälkeen, mitä kaikkea olikaan kätkettynä meidän reitin varrella... Ei olis pitänyt käydä edes katsomassa... Voi kätkörehvit ois kivat. :) Mutta ei hirveen pöpelikköä vois olla ton jalkapuolen takia.

   Poista
 6. Oispa kiva kokeilla! Kuulostaa niin siistiltä ja tuleepahan samalla nähtyä erilaisia paikkoja ja oltua ulkona! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taas oltiin urakalla pihalla. Yhtä kätköä etsittiin ukon kanssa tunti, mutta kun ei niin ei. Madridissa ja Tukholmassa on varmaan hirrrrmusesti kätköjä! :o

   Poista
 7. Ite en oo innostunut vielä kummastakaan.
  Mutta osallistu Riviera Maisonin pyyhkeiden arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään niitä pokemoneja jaksa ja ymmärrä. Etsin mieluummin jotain oikeaa, konkreettista.
   Täytyypä käydä taas kurkistamassa sun blogia!

   Poista
 8. Kuulostaa kivalta harrastukselta; hyvä tapa saada liikuntaa ja luontoelämyksiä nykyisessä teknologian valtaamassa maailmassa. Mulla on vain iso läppäri, eli nykyisillä laitteilla kätköilyn harrastaminen tuskin onnistuu. Olen kyllä kuullut monilta, miten mahtavaa geoilu on, eli saa nähdä, ryhdynkö siihen joskus itsekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elokuun eka aloitin ja vain yksi päivä on jäänyt kätköilemättä. Tänäkin aamuna koirien kanssa lenkillä piti hakea yksi.
   Kyllä mäkin mietin, onnistuuko toi tabletilla, kun ei ole gps:ää tai älykännyä. Mutta hyvin sujuu! Voishan sitä kuulemma perinteisten karttojenkin kanssa etsiä tai jotain helppoja kaupunkikätköjä painamalla kotona netin ääressä paikka mieleen ja sitten etsimällä "sokkona". (hainpa minäkin nimittäin yhden sillä lailla)
   Kyllä se sopisi niin hyvin tuohon teidänkin vaeltelu-ulkoilu-matkailu-harrastukseen!

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!