maanantai 22. elokuuta 2016

Patikalla Pajulahdessa - Senderismo en Pajulahti

Pajulahden urheiluopisto sijaitsee entisen Nastolan kunnan aluella, kuuluu nykyään Lahteen. Lahdesta matkaa tulee parikymmentä kilometriä. Pajulahdessa voi harrastaa monipuolisesti liikuntaa ja sieltä löytyy myös seikkailupuisto, jossa pääsee toteuttamaan sisäistä apinaansa!

El centro deportivo de Pajulahti está situado en Nastola que hoy en día es parte de municipio de Lahti. Está a unos veinte kilómetros de Lahti. Pajulahti ofrece muchas posibilidades para hacer deporte y ¡también tienen un parque de aventuras para los que quieren hacer el mono!


Olisi se ollut kivaa roikkua puissa ja laskea vaijeriliukua valjaissa, mutta päivän retkemme idea oli metsästää muutama kymmenen geokätköä Pajulahden maastosta. Kesällä kattava latuverkosto toimii oivallisena patikkareitistönä ja sieltä on myös yhdysreittejä Lapakiston retkeilyalueelle. Ja mikä parasta, geokätköilyn harrastajalle alueelta löytyy lähemmäs sata kätköä!

A mí me hubiera gustado subir los árboles y probar las tirolinas pero la idea de nuestra excursión fue buscar unos cuantos  geocaches en los alrededores de Pajulahti. Durante el verano las rutas de esquí son una amplia red de senderos con rutas que conectan Pajulahti a los senderos de Lapakisto. Y lo mejor, ¡hay casi cien caches en la zona para los que son aficionados de geocaching!


Me valitsimme reittimme pohjaksi kymmenen kilometrin ladun pohjan ja neljän tunnin patikkamatkalla paitsi näimme erilaisia maisemia saimme logattua 32 geokätköä. Reitit oli todella hyvin merkitty ja loppumatkasta vierailemallemme Seelammin laavulle pääsee myös lastenvaunujen tai pyörätuolin kanssa. Paikalla voi tulistella ja nauttia luonnosta.

Eligimos la ruta de esquí de diez kilómetros como base para nuestra vuelta y durante cuatro horas a parte de ver diferentes tipos de paisajes encontramos 32 geocaches. Las rutas están muy bien marcadas y a el área recreativa de Seelammi que visitamos al final de la vuelta es accesible para carros de niños y sillas de ruedas. Allí se puede hacer un asadero y disfrutar de la naturaleza.Kauniista ja lämpimästä säästä huolimatta saimme taivaltaa rauhassa. Lopulta yhdeksän kilometrin mittaisella matkallamme näimme vain yhden lenkkeilijän, yhden perheen laavulla ja toinen tuli vastaan loppumetreillä. Kyllä koirillekin ruoka ja uni maittoi, kun päästiin takaisin kotiin!

A pesar de hacer tiempo soleado y caluroso no vimos más que un corredor, una familia en el área recreativa y otra que se cruzó con nosotros en los últimos metros. ¡Ay las ganas de comer y dormir que tenían los perros al llegar de vuelta a casa! 


8 kommenttia:

 1. Ihana reitti! Tuonne täytyy meidänkin mennä kun ei edes kaukana olekaan. Katsoin että pyörälläkin menisin sinne alle tunnissa meiltä. No, koirulin kanssa täytyy kuitenkin ottaa auto. Ihanaa alkavaa viikkoa ja käypä osallistumassa blogissani Mustaa ja Valkoista haasteeseen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Ja mv-haaste nappasi heti, täytyy vaan valita aika ja teema! Hyvää viikkoa teillekin!

   Poista
 2. Tosi kivan kuuloinen reissu! :) Mie tykkään kanssa tuollaisista luontoretkistä ja juuri pari päivää sitten selailinkin luontoon.fi:tä ja etsin sopivaa retkikohdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mukava päivä, ilmakin osui olemaan tosi lämmin ja aurinkoinen. Luontoon.fi on mullakin usein käytössä ja monesti retkikohde löytyykin ihan "naapurista"!

   Poista
 3. Olipa kiva reitti ja hurja saalis! Koiratkin näyttävät huippusöpöiltä ja sopivan väsyneiltä. Hauskaa, että kätköily todella vei teidät mennessään juuri niin kuin blogista on ymmärtänytkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...vai blogin viimeaikaisesta olemattomuudesta on ymmärtänyt... :D

   Naureskeltiin, että juuri ja juuri ehdin edellisen merkata löydetyksi, avata seuraavan tiedot ja kartan, kun oltiin jo uudella purkilla! Ja niitä jäikin sinne vielä... Koirillekin muistin tällä kertaa ottaa vettä ja evästä ja tuossa kuvassakin ovat juuri saaneet levähtää laavulla ja lipaista lammesta vettä.

   Poista
 4. On kyllä niin suloisia nuo teidän karvakorvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ne oli tuossa vaiheessa jo ihan valmiita autoon ja kotiin! "Me ei oikeesti kävellä enää yhtään..." :D

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!