torstai 3. elokuuta 2017

Kiikunlähteellä - En el manantial Kiikunlähde

Hollolassa on elokuvatähti, jota lähdimme viime viikonloppuna katsomaan. Järven tarina - elokuvassa  vieraillaan Kiikunlähteellä, joka on Suomen suurin lähdeallas. Keskeltä metsää löytyikin kauniin turkoosina välkkyvä lähde, jonka vesi oli kristallinkirkasta. Kuvat eivät todellakaan tee oikeutta lähteen kauniille väreille, ne on nähtävä itse paikan päällä.

En Hollola hay una estrella de cine que nosotros fuimos a ver el fin de semana pasado. En la película Järven tarina (el cuento del lago) se visita Kiikunlähde que es el lago manantial más grande de Finlandia. En medio del bosque se encuentra un manantial con agua cristalina y de color turquesa. Las fotos no hacen justicia a su belleza sino es mejor ir a verlo en persona.


14 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Miun siskokin kävi kesällä tuolla ja silläkin oli niin nättejä kuvia, pitäisi varmaan itsekin käydä siellä! :) Oliko siellä helppo liikkua? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Autolla pääsi muutaman sadan metrin päähän ja sitten kuljettiin hiekkatietä lähteelle. Rannat oli muuten suljettu kävijöiltä, vain yhdestä kohdasta pääsi katsomaan lähdettä.

   Poista
 2. Kivaa kun kävitte tuolla! Kävin myös pari vuotta sitten siellä kätköilijäkaverin kanssa. Oli tosiaan kivan värinen :=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin arvelin, että olet varmaan käynyt tuolla. :) Kätköjä saatoin minäkin muutaman napata mukaan samalla reissulla...

   Poista
 3. Vau, näyttää aivan samalta kuin kävelyreissullamme Italiassa: https://mielekasmiellekartta.wordpress.com/2016/07/28/kavellen-italiaan/. Niinpä osaan todella kuvitella tuon kauneuden, mikä kuvistakin toki osittain välittyy! Vuoret puuttuvat, mutta vesi on juuri saman väristä ja tunnelmassakin on paljon samaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On muuten ihan samannäköistä! Etenkin tuo veteen kaatunut puu on kuin suoraan Hollolasta.

   Poista
 4. Onpa kaunista! Ihana olisi päästä käymään tuollaisessa paikassa.

  VastaaPoista
 5. Tää on tämä Instafamous Kiikunlähde! Sinne oli kuulemma joku joskus käynyt tyhjentämässä vaahtosammuttimen. Olisko joku paikallinen saanut tarpeekseen vierailijoista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli, ihme porukkaa... Luulen, että joku "kekseliäs" nuorison edustaja...

   Poista
 6. Ihanannäköistä! :) Niin sitä vain Suomestakin löytyy näkemistä ja kokemista. :)

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Eikö... Luonto osaa muovata kyllä kaikkea hämmentävän kaunista.

   Tervetuloa blogiini! :)

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!