keskiviikko 24. marraskuuta 2021

Harmaa erämaapaita - Suéter páramo gris

Kun sain salikaverin persikanvärisen erämaapaidan valmiiksi, yhteinen ystävämme, työkaverini näki kuvan paidasta Facebookissa ja heitti vitsillä, että hän haluaa myös oman. Ei pitäisi vitsailla moisia neulootikolle... Pian hän pääsi valkkaamaan mieleisensä värit ja marraskuun alussa puikoilla kilisi jo hänen paitansa.

Cuando terminé el suéter páramo de mi amiga de gimnasio una amiga mutua, mi compañera de trabajo vió una foto del suéter en Facebook y comentó de broma que quiere uno también. Pero no deberías bromear con una tejeradícta... Pronto estaba eligiendo colores para su suéter que tenía en agujas al empezar el noviembre.


Kolmen viikon päästä tuli valmista. Harmaa, hieman edellisiä pidempi tassupaita sinisin ja valkoisin kuvioin oli päätelty. Lankana Seitsemän veljestä ja väri "kivi". Pääväriä meni himpun yli 5 kerää, valkoista ja sinistä yhteensä vajaa kerä. 

Tres semanas más tarde ya terminé su páramo. El suyo es un poco más largo que los anteriores, de color gris con toques azules y blancos. La lana es Seitsemän veljestä color "piedra" y lo necesitaba un pizco más de cinco ovillos. De azul y blanco utilizé en total un poco menos de un ovillo.


Tokmannin myymä Novitan Lankalauma-pussi, joka sisältää 6 samanväristä kerää seiskaveikkaa on edullinen pohjavärin hankintaan. Malli puolestaan on norjalaisen Linka Neumannin ja sen löytää hänen kirjastaan "Norjalaisia villapaitoja".

Una manera asequible para comprar los ovillos de color base es el paquete Lankalauma de Novita que contiene 6 ovillos de mismo color. Está en venta en Tokmanni. El módelo por su parte es de la noruega Linka Neumann y se puede encontrar en su libro "Norjalaisia villapaitoja" (Suéters noruegos).9 kommenttia:

 1. Aivan ihana paita!😍 Ja ihanaa, kun yllätit toisen noin spontaanilla tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä hän pari kertaa varmisteli, että vitsailenko. Mutta noita paitoja on ihana tehdä ja enhän mä itse voisi kaikkia miljoonia paitoja pitää...

   Poista
 2. Jumankekka, että on taas upea neule! Kyl sie osaat, ja aikaansaavakin oot. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nää paidat on valmistunut niin laajalla aikaskaalalla; nopein 2 viikkoa ja hitain 7 viikkoa.

   Poista
 3. Kaunis paita! :) Katsotaanko teillä pentuliveä: https://areena.yle.fi/1-51013436

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei kääk tommosia linkkejä saa laittaa... <3

   Poista
 4. Tosi ihana taaskin, tassuteema sinun käsissäsi ei voi muuta kuin onnistua! Lähipiirissäsi on varsin onnekasta porukkaa, tuollaisia neuleita kun saavat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Alkaahan tämä mennä jo aika rutiinilla. Juonipaljastuksena kuitenkin, että nyt puikoilla saman suunnittelijan ei-tassuteemaista paitaa tulossa itselleni... ;)

   Poista
  2. Anteeksi, kun vastaus kesti. Huomasin tänään, että blogger oli merkannut tän kommentin roskasisällöksi, eikä ollutkaan julkaissut sitä... >:(

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!