keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Ilo irti salikortista! - ¡Aprovechar a tope el gimnasio!

Siinä se on! Nyt on testailtu salilla erilaisia tunteja ja tällaiseen settiin päädyin. Salin tarjonnasta nappasin maanantaille biitsipepun, keskiviikolle pumpin ja torstaille kahvakuulaa. Tanssikerhon puolelta mukaan saan bailatinon.Tiistaisin olisi salilla fitboxingia, joka kuulostaa kivalta, mutta se on lähes samaan aikaan bailatinon kanssa ja valinta oli selvä, koska viikossa pitää olla tanssia.

¡Allí está! He probado diferentes tipos de clases en el gimnasio y esta es mi combinación final. Para el lunes tengo "culito de playa", miércoles pump y pesa rusa para el jueves. Los martes voy al bailatino de mi club de baile. Los martes tienen en el gimnasio fitboxing que suena interesante pero es practicamente al mismo tiempo que el bailatino. Elegir fue fácil porque no puedo pasar la semana sin bailar.

Kävin myös joogaa kokeilemassa, mutta se ei todellakaan ollut tällaisen adhd-melkeinkanarion juttu. Tunti ja vetäjä olivat hyviä, mutta se ei vaan iskenyt muhun. Spinningiäkin olisi tarjolla, mutta mä ajelen mieluummin oikealla pyörällä pitkin teitä kuin paikallaan salissa.

También fui a probar yoga pero para nada fue para una casicanaria hiperactiva. Fueron buenas tanto la clase como la instructora pero no es para mí. Las clases de spinning tampoco me interesan, prefiero ir en bici de verdad fuera por las carreteras.

Biitsipeppuun tykästyin, koska se keskittyy alakroppaan, joka on selvästi mun vahvuus. Tanssi, hiihto ja ratsastus ovat tehneet tehtävänsä. Kahvakuula oli yllätys, koska luulin sen olevan käsiin keskittyvää treeniä, mutta sehän rääkkäsi kivasti koko kroppaa. Pumpin testasin viimeisenä tänään ja sekin oli tosi kivaa. Kahvakuulatunnin tyyppistä lihaskuntoa ja niitä käsiäkin tuli treenattua. Tänään tosin menin pienimmillä painoilla mitä löysin ja hetken varmaan kestää, ennen kuin haba alkaa kasvaa ja voimistua.

Me gustó el culito de playa porque es para la parte inferior del cuerpo y la tengo fuerte. Bailar, esquiar y montar a caballo han dado resultados. La pesa rusa fue una sorpresa porque había pensado que es para los brazos pero fue para todo el cuerpo. Hoy fui a pump y también me gustó. Similar a pesa rusa, entrenando todos los músculos, incluso los brazos. Hoy usé las pesas más pequeñas que encontré y seguro que toma su tiempo antes de tener brazos más fuertes.

Ja se hinta on mulle edelleenkin hämmästelyn aihe. Salikortti todellakin sisältää ryhmäliikunnan ja salin ja maksaa 27e / kk. Laskeskelin, että jos käyn noissa kolmessa ryhmässä syyskauden suurinpiirtein joka kerta, yhdelle ryhmälle tulee koko syksyltä hintaa 36e. Vertailuna kansalaisopiston ryhmät n.60-70e syksy. Toki työnantajan kautta saisi osallistua erilaisiin liikuntaryhmiin ilmaiseksi, mutta niiden aikataulut eivät sitten ollenkaan osuneet yksiin muiden menojeni kanssa.

Y sigo sin entender el precio. La tarjeta incluye las clases y uso libre de la tabla de ejercicios del gimnasio y cuesta 27e al mes. Calculé que si voy a las tres clases todo el otoño más o menos cada semana, un grupo sale 36e el otoño. De comparación, las clases similares en la academia popular local cuestan entre 60 y 70 euros el otoño. El ayuntamiento ofrece un sistema gratis de deporte a los trabajadores pero los horarios de las clases coincidieron con los míos.

Ja mikä parasta, salilla on tosi hyvä ilmapiiri. Pukkarissa tervehditään (ei aina itsestäänselvää Suomessa - ainakaan Hämeessä) ja konkarit ovat auttaneet aloittelijaa välineiden ja kaiken muunkin kanssa. Biitsikuntoon-projekti on aloitettu siis hyvissä ajoin, katsotaan miltä hiihtolomalla näytän, kun startataan kohti Kanariaa!

Y lo mejor de todo, hay muy buen ambiente en el gimnasio. La gente se saluda (para nada obvio en Finlandia - por lo menos en Häme) y "los veteranos" ayudan a un novato como yo con todo. He empezado mi operación bikini a tiempo, ¡vamos a ver la pinta que tengo en las vacaciones de primavera que arrancamos para Canarias!

10 kommenttia:

 1. Onpa reipasta! Hyvä sinä :).
  Ihmettelen aina miten ihmiset ehtii käydä monta kertaa viikossa salilla tai jumpissa. Minulla ainakin menee rötvätessä niin kauan, ettei tahdo jäädä aikaa muulle! Ja näyttää siltä, että mulla on tuossa bailatinon ja kahvakuulan kohdalla sauna... :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen ihmetellyt sitä samaa. Mä lorvin ennen sen ajan tietokoneella... Tosin nytkin on ollut niin paljon kaikkea muutakin, että saa nähdä, milloin tulee se eka viikko, kun oikeasti käyn nuo neljä kertaa saman viikon aikana. Viime viikolla tyhy söi kahvakuulan, tällä viikolla tentti vie pumpin. Jos ens viikolla...

   Poista
 2. Huippua! Kuulostaa kivan toiminnalliselta! Ja miusta ihminen löytää aina aikaa niille asioille, jotka elämässä on tärkeitä! Itsekin joskus mietin, miten joku kerkiää käydä salilla niin ja niin monta kertaa, mutta nyt huomaan, että kun jättää tietsikan ja tv:n syrjään, alkaa aikaa jäädä aika paljon liikunnallekin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä tosi kivoja tunteja! Ja jäähän noille muille harrastuksille (käsityöt, geokätköily, ristikot, tietsikka, leffat...) koko viikonloppu ja illat.
   On kyllä ollut tosi pirteä ja energinen olo, kun liikkuu.

   Poista
 3. Hyvältä kuulostaa! :) Just siun oloista ohjelmaa. Itsekin haluan palata taas salille, mutta mietinnässä on salin vaihto. Tässä nykyisessä ei periaatteessa ole mitään vikaa, mutta vaihtelu tekisi terää. :) Täällä on onneksi melko paljon valinnanvaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään just tulin bailiksesta ja takana tunti sambaa ja reggaetonia! Ihanaa! Tällä viikolla jää tentin takia pump välistä, mutta torstaina taas kahvakuulailemaan. :)
   Voi olla joskus kiva kokeilla jotain vähän uutta, mutta kuitenkin vanhaa tuttua. Toivottavasti löydät kivan salin!

   Poista
 4. Kivan kuuloinen treeniohjelma! Minun ikisuosikkeja salilla kautta aikain ovat olleet spinning, bodypump ja bodybalance. Tänä kesänä tosin en kyllä kovin montaa kertaa käynyt salilla, ehkä 2 kertaa/kk. Turhaan uusin jäsenyyteni. Innostuin kotitreeneistä ja hommailin lisä painoja kotiin. On kivaa kun voi laittaa musiikit koneelta, avata kodin oven ja treenata vaikka puutarhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin olisi kiva takapiha missä treenata, mutta mä en osais itse, ehkä kohtapuolin, kun alkaa eri liikeet olla tuttuja. Mut toisaalta mä malta tehdä jotain sen 15-20 minuuttia, sitten keksin jotain "parempaa" tekemistä... Salilla tehdään, vaikkei muka jaksais se koko 45 / 60 minuuttia!

   Poista
 5. Tosi kiva, että löysit noin monia mieleisiä tunteja! Tykkäätkö muuten tästä tanssibiisistä 90-luvulta: https://www.youtube.com/watch?v=K812r1kx5eA? Se oli teininä yksi omia suosikkejani, joka sai koko kropan hytkymään. ;) t. Mielekäs miellekartta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä muuten ole koskaan tota biisiä kuullut! Voin kuvitella tuon täydellisenä hytky-biisinä! :D

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!