maanantai 11. syyskuuta 2017

Pyyhe ja kehään - Tirar la toalla o no

"Ota mukaan vesipullo ja hikipyyhe..." Näin mua ohjeistivat tänään salikonkarit. Ikinä en oo kuntosalilla käynyt, mutta kun muutaman sadan metrin päässä oleva sali mainosti juhlavuoden tarjouksena salikorttia, johon sisältyy kaikki hintaan 27e / kk, niin pitihän sitä mennä tiedustelemaan, että mikä juttu tää on.

"Llevate una botella de agua y una toalla de sudor..." Así me aconsejaron hoy los veteranos de gimnasio. Nunca he ido al gimnasio pero como el gimnasio a unos pocos metros de nuestra casa tenía publicidades de su tarjeta que incluye todo por solo 27e / mes decidí ir a preguntar qué es lo que trae.

Salilla respassa nuori mies kertoi, että kortilla saisi tosiaan osallistua vaikka viikon kaikille ryhmäliikuntatunneille ja salin puolellekin pääsee joka päivä ja niin paljon usein haluaa. Ei huono tarjous! Mutta osaako tällainen tanssija, joka on joskus hamassa nuoruudessa ollut stepaerobicissa ja hydrobicissä ja kerran käynyt traumatisoitumassa zumbassa olla kuntosalikettujen joukossa?

En la recepción del gimnasio un chico joven me cuenta que con la tarjeta podría participar en todas las clases dirigidas y usar las máquinas del gimnasio todos los días de la semana. ¡Nada mal! ¿Pero si una bailarina como yo que hace años en su juventud ha participado en las clases de stepaerobic e hidrobic y después ha sido traumatizado por zumba sabría estar entre todos los maestros del gimnasio?

Tänään se selvisi. Uhallanikin lähdin salille varustuksena vain sisäliikuntaan sopivat tanssilenkkarit. Vesipulloa en ole koskaan kantanut tanssitunneillakaan, joten semmoista en ottanut mukaan nytkään. Ja hikipyyhe. Mikä hitto edes on hikipyyhe? Hiki pyyhitään paidan helmaan, jos tulee kuuma. Kohti salia ja biitsipeppu-otsikolla varustettua ohjattua tuntia.

Hoy fui a averiguarlo. Contra todas las instrucciones salí para el gimnasio llevando solo mis playeras de baile. Nunca he llevado botella de agua para las clases de baile y hoy tampoco llevé una. Y una toalla de sudor. ¿Qué cojones es una toalla de sudor? Con la camisa se limpia el sudor si hace falta. Pal' gimnasio y a la clase que se llamaba "culito de playa".


Pukkari löytyi, lenkkarit jalkaan ja kohti peilisalia. Muutama konkari onneksi neuvoi ystävällisesti minne mennä ja totesivat itsekin olevansa ekakertalaisia tällä tunnilla. Tunti olikin oikein kiva, juuri sellaista kuin olin kuvitellut ja toivonutkin. Peppua, jalkoja, vatsoja. Ne on mun vahvuuksia. Tanssitaustaisella saattoi lantio ketkuttaa enemmän kuin muilla ja käsihuiskimiset jätin suosiolla muille. Varmasti ihan tehokasta, mut se ei vaan musta näytä tai tunnu luonnolliselta.

Encontré el vestuario, cambié los zapatos y a la sala. Algunas veteranas me dijeron donde ir y que ellas también fueron a esta clase por primera vez. Me gustó la clase; justo lo que quería e imaginaba. Culito, piernas y abdominales. Son mis partes fuertes. Por haber bailado tantos años puede ser que movía un pizco más mi cadera que las demás y las dejé todas las mariconadas con los brazos. Seguro que es eficaz pero a mí no me siente ni parece natural. 

Tunti meni nopsaan ja selvisin vesipullotta ja hikipyyhkeettä. Se pyyhe olis kuulunut laittaa jumppamaton päälle, mutta siihen kelpasi ihan hyvin mun verkkatakkikin. Ihme hifistelyä... Torstaille olen jo ilmoittautunut kahvakuulaan. Käsissä mulla ei sitten olekaan mitään voimaa, joten siitä voi tulla mielenkiintoista. Tai siis siitä perjantaista sen tunnin jälkeen... Mutta kaiken kaikkiaan miellyttävä kokemus. Tuo salilla käynti.

La clase pasó rápido y sobreviví sin la botella de agua o la toalla de sudor. Aprendí que la toalla es para poner encima de la colchoneta pero igual de bien para eso sirvió mi chandal. No entiendo estas chulerías... Ya me apunté para la clase de pesa rusa. No tengo ningún tipo de fuerza en los brazos y por eso puede ser algo de interesante. O más bien el viernes después de la clase... Pero al fin y al cabo una experiencia agradable. Eso de ir al gimnasio.


8 kommenttia:

 1. Felicitaciones me alegra que hayas ido al gimnasio, así que no tires la toalla cariño.
  Yo también me limpio el sudor con la polera si hace falta 
  Abrazos te ves estupenda en las fotos..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gracias guapa! No voy a tirar la toalla, ya reservé un puesto para la clase de yoga el miércoles y para esta misma clase el lunes que viene.
   Las fotos son del año catapúm y eso es el cuerpo que estoy buscando en las clases de gimnasio! :D

   Poista
 2. Noniin, siitä se lähtee! Kohta oot jo tottunu hikipyyhkeisiin sun muihin! Pitäisi itsekin mennä liikkumaan... voi voi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aion jatkaa joko verkkatakki-menetelmällä tai vien oman hikijumppamaton.... :D

   Poista
 3. Kiva juttu! Salihommista innostuu helposti. Tänä kesänä minäkin ostin taas kortin keskustan salille mutta montaa kertaa ei ole siellä tullut käytyä...syynä että innostuinkin nyt enempi kotitreeneistä. On tullut kerättyä aika kiva arsenaali painoja yms. joten saan niillä ihan hyvän treenin aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on jumppapallo, kahvakuula, semmonen painohulavannekin... Mut en mä saa itse aikaan (enkä osais noin monipuolisesti) käyttääkään niitä. Pitää olla joku, joka "piiskaa" ja paikka, jossa et voi vartin jälkeen lopettaa ja lösähtää sohvalle telkan pariin.
   Biitsipeppu- ja kahvakuulatunteja ainakin jatkan, jooga ei ollut mun juttu. Tällä viikolla meinasin testata pumpin...

   Poista
 4. Mää oon käynyt ahkerasti salilla muutamia vuosia. Nyt kuitenkin Espanja teki kovan tauon (olihan meillä sali asuntolassa, mutta eihän mulla ollut aikaa...) ja jotenkin kynnys mennä takaisin on kasvanut kun tiedän että kaikki voima on nyt menetetty. Nyt kuitenkin ensikuun alusta aloitan taas ja toivon, että alun jälkeen pääsisi taas entisenlaiseen kuntoon.

  Ps. Nykyään kuntosaleilla on aivan ihana meininki. Ainakin siis omilla missä olen käynyt. Ei tarvitse olla ammattilainen vaan kaikki on tervetulleita ja aina on saanut apua kanssakävijöiltä kun on tarvinnut. Ja ihanaa, että sulla kuuluu ryhmäliikuntakin tuohon hintaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä nyt tän kaksi viikkoa olen käynyt, olen tyytyväinen. Omat ryhmät ja lajit on löytynyt. En mä ehkä niihin vempeleisiin mene, saan tunneilta ohjatusti vastaavaa rääkkiä.
   Meidänkin salilla on tosi kivaa porukkaa, tuttujakin olen bongannut. Hauskinta oli tänään, kun eräs nainen, jonka kanssa olen jutellut aiemmillakin kerroilla, jatkoi tuttavallista höppöttelyään. Hetken juttelun päätteksi tajusin tuntevani tämän naisen, mutta onnekseni hän ei (kai) ole huomannut, etten ensin tajunnut, kuka hän on... :P Noloa...

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!