torstai 10. toukokuuta 2018

Uutta Suuntoa urheiluun - Mi Suunto nuevo para deporte

Never say never... Mä olen ollut sitä mieltä, että kaikenmoiset syke- ja aktiivisuusmittarit on turhanpäiväistä hifistelyä. Mutta kun veli laittaa viestin ennen vappua, että haluatko urheilukellon, niin mitä vastaa Menninkäinen? Tänne vaan!

Nunca digas nunca... Siempre he pensado que todo tipo de relojes de actividad y deportivos son mariconadas inútiles. Pero cuando mi hermano pone un mensaje antes del primero de mayo si quiero un reloj deportivo ¿qué dice Lagartera? ¡Dámelo pa'ca!


Veli päätti luopua 7 vuotta vanhasta Suunnon t3:sta, joka oli vielä täysin käyttökuntoinen. Tai ainakin melkein. Sain kellon sykevöineen vapun alla lauantaina ja toki sitä piti heti testailla lyhyemmälläkin koirankusetuslenkillä. Olin jo ennenkin merkkaillut ruokapäiväkirjaani kalorinkulutukset urheilussa, mutta ne oli arviolukemia, jotka oli haettu netistä. Syötettyäni kelloon omat tietoni sainkin yhtäkkiä aivan toisenlaisia lukemia.

Mi hermano decidió cambiar su Suunto t3 de 7 años aunque todavía funciona bien. O casi. Me dio el reloj con el cinturón de frecuencia cardiaca el sábado antes de primero de mayo y por supuesto tuve que probarlo hasta en las vueltas más cortas que hice con los perros. Ya antes he apuntado en mi diario de comida y deporte las calorías que he quemado haciendo deporte pero fueron estimaciones sacadas del internet. Ahora que puse mis datos en el reloj de repente los números fueron todo diferentes.


Kello oli käytössä geokätköilyretkillä ja tietysti vapun jälkeen salilla. Kunnes eräänä päivänä sykevyöstä kuului "poks" ja yksi liitoksista oli hajonnut. No minähän näpsäkkänä liimasin sen superturboihmeliimalla ja jo alkoi pysyä. Kunnes toinen liitos sanoi "poks". Ja kolmas... Onnekseni netissä oli myynnissä myös pelkkää vyötä, koska itse sensori-mikä-lie-vekotin-onkaan ei ollut rikki. Keskisen kellosta sain sen 27 eurolla ja huippunopeasti. Torstai-iltana naputtelin tilauksen ja maanantaina oli paketti postilaatikossa!

Usaba el reloj cuando fuimos a buscar geocaches y por supuesto en el gimnasio. Hasta que un día el cinturón dijo "pop" y una de las costuras se había roto. Pues yo la arreglé con pegamento superturbo y era mejor que nuevo. Hasta que otra costura dijo "pop". Y tercera... Por suerte en internet se puede comprar sólo el cinturón porque el chisme-sensor-aquel no estaba roto. En Keskisen kello lo encontré por 27 euros y llegó superrápido. Hice el pedido el jueves por la tarde y ¡ya lo tenía en el buzón el lunes!


Kello on päässyt mukaan jo kaksiin kertausharjoituksiinkin, jotka ovat muuten aivan mahtavia! Ekalla kertaa oltiin sateen vuoksi sisällä ja tehtiin sellaiset vatsatreenit, että loppuviikon tuntui kuin joku olisi pesismailalla antanut vähän sakinhivutusta. Tällä viikolla päästiin ulos ja kyytiä saivat niin traktorinrenkaat kuin kuntopallotkin.

Ya he ido dos veces al entrenamiento repaso militar que por cierto ¡son la bomba! La primera vez entrenamos dentro por la lluvia e hicimos un set de abdominales que el resto de la semana tenía el sentimiento como si alguien me haya dado una paliza con un bate de beísbol. Esta semana estuvimos fuera y la paliza la dimos tanto a las ruedas del tractor como a los balones medicinales.

8 kommenttia:

 1. Nyt olen melkein kateellinen, että olet päässyt treenaamaan traktorinrenkaalla! Se on ihan huipuhauskaa! :-D

  Mullakin on urheilukello, vaikka minäkään en ole koskaan perustanut sykkeiden ja muiden lukemien kyttäilystä. Oli kumminkin ostettava se sitä varten, kun sain vedettyä itseni piippuun liikunnan, unenpuutteen yms. takia, ja lääkäriltä tuli kielto, että en saa harrastaa mitään sellaista liikuntaa, että sykkeet menee yli 120:n.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kivaa! Ensin mätetiin niitä lekalla ja lopuks vielä käänneltiin. Kyllä siinä ainakin 120:ssa oli sykkeet. Mä en uskaltais ottaa sellasta unta valvovaa kelloa, se luulis varmaan, että oon kuollut tai koomassa... :D

   Poista
 2. Oh, nyt se on ruvennu välineurheilemaan! :D Oliko ne netistä haetut kalorikulutusarviot sitten kumpaan suuntaan vinossa, eli meneekö sulla oikeasti enemmän vai vähemmän niitä kalorioita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tulee robocop... :D
   Ne netin arvot oli esim. kävelyssä melkein kohdillaan, (oikeesti vähän vähemmän kuluu), mutta pyöräilyssä antoi reippaasti liikaa. Täytyy vielä jossain välissä selvittää ratsastus, tanssi ja siivous, miten niiden arvot osuu yksiin.

   Poista
 3. Voi vitsi, niin sitä vaan mieli muuttuu :D miultakin kerran kysyttiin, mihin tarviin Polaria ja sanoin, et se tekee urheilusta mielenkiintosempaa ja se on totta! On niin kiva seurailla kehitystä ja kulutuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Nimim. Virittelee sykevyötä ja kohta matka kohti porrastreeniä! Saas nähdä miten tuolla kuumassa jaksaa ja kuluttaa...

   Poista
 4. Just sain kännykkään liikuntaohjelmia, joilla voin kohottaa kuntoa. Ihan superhauskaa, kun on tämmöset vempaimet avussa liikkumisessa. :) Traktorinrenkaalla treenaaminen kuulostaa niin mukavalta, että haluaisin itsekin kokeilla. :) Mukavaa päivän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään vedettiin rappusissa. Menin onneton kotona laskemaan ja yhteensä tuli tallattua 2532 porrasta... Ja kyllä siinä kellon mukaan sykkeet nousi ja kalorit paloi!

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!