perjantai 30. marraskuuta 2018

Sadan treenin haaste - marraskuu - El reto de cien entrenamientos - noviembre

No sieltä se nyt tuli! Satanen täynnä ja ylikin! Vaikka kalenteriin jäikin kolmen viikon kokoinen aukko selän takia, sain haasteeni valmiiksi.

¡Pues así llegó! ¡Ciento y pico entrenamientos detrás! Aunque el calendario tiene un hueco de tres semanas por la espalda, conseguí terminar mi reto.


Syyslomalla täysin jumiutunut selkä ei ole vieläkään täysin entisensä, mutta liikunta vaikuttaa alusta alkaen olleen parasta lääkettä. Kun kärsivällisyys petti ja uskaltauduin taas salille, oli se silti otettava varoen. Vaikka hassuahan se oli heilutella kutosen kuulaa kahvakuulatunnilla, kun ennen lomaa oli samoja liikkeitä tehty puolet isommilla painoilla... Selän vuoksi kävin syvävenyttelyssäkin ja ihastuinkin siihen niin, että päätin ujuttaa sen pysyvästi kalenteriini. Ennen nuo tunnit olivat minusta maailman tylsimpiä.

La espalda que se cabreó en las vacaciones de otoño no está todavía todo bien pero desde el principio parece que ejercicio ha sido la mejor medicina. Cuando se me acabó la paciencia y volví al gimnasio tuve que tomarlo con calma. Eso sí, fue algo de tonto bambolear la pesa de seis kilitos en la clase de pesa rusa si antes de las vacaciones había usado pesas doble de grandes... Por la espalda fui a la clase de estiramiento y ahora me encanta tanto que decidí ponerla fijo en mi calendario. Antes pensaba que ese tipo de clases son los más aburridas del mundo.

Salilla missasin useamman Shake & Dance-tunnin, mutta kun sinne vihdoin pääsin, huomasin, etten missannutkaan mitään sen ihmeellisempää. Tunti oli ihana ja vetäjä myös, mutta jotenkin se oli silti liian kuntosalimainen verrattuna tanssikerhomme tanssitunteihin. Puhumattakaan osallistujista, joilta useimmalta puuttui se tanssijan pelisilmä liikuttaessa ja naapurit olivat vaarassa jäädä alle, kun seurattiin vaan omaa liikettä ja tilaa, ei toisten.

Perdí algunas clases de Shake & Dance en el gimnasio pero cuando por fin pude asistirla me di cuenta de que no había perdido nada del otro mundo. Me encantó la clase y la instructora pero aún así fue un poco demasiado "de gimnasio" comparado con las clases de baile de nuestro club de baile. Sin hablar de las participantes a mayoría de las cuales les faltaba la habilidad del bailarín de fijarse en el espacio y como mueven los demás y casi aplastaron las de al lado porque sólo se fijaron en su espacio.

Ukkelinkin sain raahattua vihdoin salille loppukuusta. Salikorttihan hänelle hommattiin jo elokuussa... Hänen kun pitäisi polviensa vuoksi paitsi pudottaa painoa, myös tehdä jalkoja vahvistavia liikkeitä, jotta polvien kuormitus ja rasitus vähenisi. Suunnitelmani on jättää hänet leikkimään salin puolelle siksi aikaa, kun käyn ohjatuilla tunneilla.

Conseguí llevar mi esposo por fin al gimnasio a final de mes. Eso que ya tiene el carnet desde el agosto... Por sus rodillas debería no sólo bajarse en el peso pero también hacer ejercicio que refuerza los músculos de las piernas para disminuir el peso y carga de las rodillas. Mi plan es dejarle jugar en las máquinas mientras yo voy a las clases.

Viikko vielä mennään salilla syksyn aikataululla ja sitten alkaa joulunajan poikkeusaikataulut. Samoihin aikoihin päättyy tanssikerhon tunnit tältä syksyltä. Töihin olen huristellut pyörällä ja ensimmäisten lumihiutaleiden leijailtua maahan odotan jo mielenkiinnolla korkeampia hankia, jotta läskini pääsee tositoimiin! Jospas saisi siitäkin aikaan sen postauksen, se kun on edelleen vasta suunnitteluasteella...

Una semana más en el gimnasio tienen el horario de otoño y luego empieza el horario especial de Navidades. Sobre las mismas fechas acaban las clases del club de baile por este otoño. Al trabajo he ido en bici y ahora después de caer la primera nieve ya estoy esperando tenerla más ¡para poner mi fatbike a currar! A ver si consigo un día escribir un post sobre el tema, sigue en nivel de plan...

4 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon tavoitteen saavuttamisesta, ja vielä näin hyvissä ajoin selkävaivoista huolimatta! Kyllä nyt mahtaa olla hieno fiilis: kun sitoutuu näin pitkäaikaiseen tavoitteeseen ja onnistuu siinä, on yksi harvoista. Moni jaksaa kyllä innoissaan aloittaa jotain, mutta sitten koko homma jää. Tämä onnistuminen voi tsempata sinua saavuttamaan kaikkea muutakin myös elämän muilla osa-alueilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti MM! Kun asetin tavoitetta, minulla oli vasta vähän kokemusta salilla käymisestä ja hetken mietin, että meniköhän liian korkealle rima. Mutta tuli se sitten kuitenkin täyteen, vaikka matkaa oli hidastamassa lomareissuja, kesätauko, sairastelut, selkä...
   Rakastan kaikenlaisia taulukoita ja laskelmia ja mietinkin mitä sitä ensi vuodelle keksisi! :D

   Poista
 2. Hei ihan mahtavaa! Onneksi olkoon! Taidan itsellenikin asettaa ensi vuodelle samanlaisen haasteen, kuulostaa niin kivalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämmöiset numerohaasteet sopii tällaisille kilpailu- ja tilastohenkisille mainiosti. Vaikkakin tässähän kilpailin vain itseäni vastaan. Pistä ihmeessä itsellesi haaste pystyyn uudelle vuodelle!

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!