lauantai 27. huhtikuuta 2019

Lights, camera, action!

Saatoin ostaa pääsiäispyhinä pitkään pähkäilemäni actionkameran. Rollei 540-taltiointeja siis todennäköisesti tulevaisuudessakin blogitekstien mausteena!

Puede que en Semana Santa compré la actioncámara como ya un rato había planeado. ¡Significa que más que probablemente van a ver videos de Rollei 540 en mi blog!
9 kommenttia:

 1. Hih, saatoit ostaa. :-D No kiva, että ostit! Tulevia videoita odotellessa. :-)

  VastaaPoista
 2. Vaikuttaa hauskalta! Kiinnostaisi tietää, mitä kaikkia ominaisuuksia tuollaisissa kameroissa on. Mitkä ominaisuudet saivat sinut ostamaan kameran? Tuossa on varmasti monia etuja "tavallisiin" kameroihin nähden, vai? Maastossa ainakin tuntuu oikein toimivalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ensimmäinen ajatus oli kuvata videoita ja sitä ei esim. meidän puhelimella voi tehdä. Kameralla voi, mutta minne sen laitat esim. pyöräillessä? Eikä meidän kamera taida ottaa 10-15 sek. pidempää videota.
   Tuo oli yllättävän pieni ja edullinen vekotin (60e) ja mukana tuli esim. kotelo veden alla kuvaamiseen, kelluva kahva (jota käytin myös selfiekeppinä) ja kiinnike tasaiselle alustalle. Erikseen voi hankkia kiinnikkeen kypärään, päähän, valjaat, polkupyörään, moottoripyörään, koiraan jne.
   Tuolla samalla frisbeegolfreissulla, kun kuvasin tuon pätkän, tein kamerasta kahvan avulla "boobcam"-version tunkemalla kahvan paidan kaula-aukosta sisään. hyvin pelitti handsfreenä, uskalsin jopa frisbeetä heitellä kamera povessa!
   Kuvata voi myös slow motion - kuvaa ja hetihän sillä piti mennä vehkeilemään ja kuvata koiran lelunretuutusta hidastettuna... :D Tänään kokeiltiin sitä myös "valvontakamerana" ja jätetiin se kotiin nauhoittamaan koiria, kun lähdettiin ulos. Tosin koirat ei näköjään olettamuksestamme poiketen vietäkään poissaollessamme aikaa sohvalla, vaan eteisessä, jonne kamera ei kuvannut...

   Poista
  2. Vau, kuulostaapa hyvältä! Hurjan edullisesti saitte tosiaan kaiken tuon. Uskomatonta suorastaan, kun miettii vaikka YouTuben kamera-arviovideoita, joissa hintaluokka on usein yli 500 euroa tai jopa lähemmäs 1 000 euroa. Ja että veden allakin voi kuvata ilman GoPro'ta, todella kätevä siis tuo kotelo! Olen koteloista kyllä tiennyt, mutta useimmiten ne kai joutuu ostamaan erikseen. Hienon diilin siis löysit! Hurjan kiva päästä mahdollisesti näkemään videoitanne, luonto- ja koiramatsku kuulostavat kummatkin mainioilta. :D

   Poista
 3. Hei, tosi kiva lisä!
  Itsekin aloin tehdä videoita noin vuosi sitten, kun hankin gopron mutta en ole vielä julkaissut niitä kuin omalla instagram sivullani 24h stoorissa ja hlökohtaisella fb sivulla. Ehkä minäkin siis joku päivä uskallan laittaa suurempaan jakoon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. GoProta mäkin himoitsin, mutta pihinä menin edullisemmalla. :P
   Kaipa sitä tommosia pikkupätkiä kehtaa laitella, etenkin semmosia, missä ei tartte puhua. Kaipa sekin tosin sujuis, jos harjoittelis.

   Poista
 4. Hauska! :D Ja noin edullinen, vauuu! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!