tiistai 2. huhtikuuta 2019

Vuoden 1/4 liikuntakatsaus - 1/4 reportaje anual de deporte

Viime vuonna pyörittelin sadan treenin haastetta ja ajattelin tänäkin vuonna kirjailla ylös liikkumiset. Liikunnat on jälleen jaettu salitreeneihin (ohjatut) ja muihin liikuntasuorituksiin. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen salikäyntejä on kasassa 33 (sama kuin viime vuonna) ja muuta liikuntaa 29 kertaa (viime vuonna 14).

El año pasado me reté con 100 entrenamientos anuales y pensaba apuntar los deportes este año también. Igual que antes, he hecho una división entre entrenamientos en grupo y otros ejercicios. En el primer cuarto del año fui al gimnasio 33 veces (igual que el año pasado) y lo demás deporte tengo 29 veces (14 el año pasado).


Alkuvuodesta päästiin taas kuntonyrkkeilemään ja mukana keikkuivat tutut kahvakuula, functional fit ja syvävenyttely. Kahvakuulassa alkaa taas näkyä edistystä, sillä olen päättänyt hankkiutua eroon kutosen kuulasta ja tällä hetkellä kuulailenkin 8- ja 12- kiloisilla kuulilla.

Al principio del año teníamos fitboxing y por supuesto volvieron a mi horario la pesa rusa, functional fit y estiramiento. Se puede ver progreso en la pesa rusa, he decidido deshacerme de la pesa de seis y ahora suelo usar pesas de 8 y 12 kilos.

Tiistaisin ohjelmassa on tanssia, jota pääsin myös vetämään koulun liikuntapäivänä. Hiihtolomalla keilattiin, joka olikin sykemittarin mukaan fyysisempää kuin olin kuvitellut. Hikistä puuhaa oli myös tyhy-illan megazone, kun pelailimme 2 kahdenkymmenen minuutin erää toisiamme vastaan.

Los martes siguen las clases de baile y yo también di una clase en el día de deporte del cole. En las vacaciones de primavera jugamos a los bolos y según el reloj deportivo fue más duro de lo que había pensado. Duro fue también el laser tag, cuando jugamos entre compañeros de trabajo 2 partidos de 20 minutos unos contra otros.

Hiihtelykausi loppui 27.3., kun takana oli 19 hiihtokertaa ja 200 km. Pääsishän tuonne vieläkin suksimaan, vaan tilastoista tarkka vaaka ei halua enää sotkea nättiä tasalukua. Nyt kohti kesää, kesälajeja ja toivottavasti pian myös ulkotreenejä!

Mi temporada de esquiar se acabó el 27.3. con 19 veces y 200 kms atrás. Todavía sería posible esquiar pero a una libra minuciosa le gusta más el bonito número redondo. ¡Ahora hacia el verano y deportes veraniegos y espero que pronto podamos ya entrenar fuera!

6 kommenttia:

 1. Siulla on monipuolista liikuntaa! Keilailemaankin olet päässyt ja tuo 200 km hiihtäen, ihan huippua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vieläkin himottais suksille, vaan kai se jo vois olla hiihtokausi ohi... Tuosta kalenterista on tosiaan sekin etu, että näkee itsekin mitä kaikkea sitä onkaan puuhaillut. Ja tuostahan "puuttuu" esim. pyöräilyt töihin ja koirien kanssa tehdyt lenkit.

   Poista
 2. Hieno saldo ja mukavan varioivia treenejä! Itse kirjaan treenit ja treeniajat ylös, mutta en ole laskenut treenejä vuositasolla. Nyt kokeilin, ja sain tämän vuoden tulokseksi tähän mennessä vajaat 70 crosstrainertreeniä ja 66 kävely- ja juoksulenkkiä (laskin vain pitkät matkat, en siis esim. lähikaupassa käymistä). Käsi- ja vatsatreenejä on kertynyt 12, lisäksi joudun nykyään asumistilanteesta johtuen kantamaan painavia kantamuksia 30 minuutin ajan kerran kahdessa viikossa (mm. pyykkikasoja). Crosstrainerilla on mahdollista treenata jalka- tai käsipainotteisesti, ja toisinaan kuormitankin sillä tarkoituksellisesti enemmän käsiä kuin muulloin, minkä vuoksi yläkroppaa ei aina tarvitse treenata erikseen. Olen tyytyväinen treenimääriini, mutta voisin lisätä mm. venyttelyä ja ehkä korvata muutamia aerobisia treenejä yläkropan treeneillä. Tanssillista treenaamistakin hieman kaipaan, mutta kyllästyn nykyään erityisen nopeasti kaikkiin hyviinkin biiseihin. Kiva oli joka tapauksessa lukea sinun treeneistäsi, olet löytänyt niin mukavan setin eri lajeja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hieno on sinunkin saldosi! Crosstrainerilla on varmasti helppo treenailla vaikka joka päivä, mutta sitä en ollut ajatellut, että sillä saa yläkroppapainotteistakin treeniä...
   Meidän salilla on aika kivasti kaikenlaista; olisi enemmänkin, mutta esim. pump on mennyt keväällä tanssin kanssa päällekkäin ja spinning ei oo oikein mun juttu.
   Kertausharjoitusryhmääkin kasailivat, mutta porukka taitaa odotella kesäisempiä säitä, että pääsisi ulos treenaamaan, joten kurssia ei perustettukaan. Uusi yritys kuulemma lähempänä kesää. Sitten minäkin kyllä lähden taas mukaan!

   Poista
 3. Olet ollut kyllä todella liikkuvainen 👍Mulla lopahti hyvin alkanut uimarin ura kahteen kuukauteen...täytyy jossain vaiheessa elvyttää se uudelleen😁😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospas pian pääsis uimaan au naturel ja onhan sulla sitten taas sun sup-lauta!

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!