lauantai 30. marraskuuta 2019

Marraskuun fiilikset - Los humores de noviembre


Jos lokakuulle punaisen täplän toi miehen leikkauksen jälkeiset tunnelmat, niin marraskuun vihreistä puolestaan löytyy onnistumisia kuntoutumisessa.

Si la mancha roja en octubre fue por culpa de la operación de mi esposo pues las manchas verdes en noviembre lo son también. 

Marraskuun 3. mies uskaltautui ensimmäistä kertaa ulos kävelemään. Sauvojen kanssa mentiin ja lyhyt lenkki, mutta oli silminnähden virkistävää päästä ulos mökistä reilun viikon seinientuijottelun jälkeen. Tästä lenkit pitenivät pikkuhiljaa ja saatiin koirien kanssa taas puuttuva lenkkiseuralainen mukaamme. Pikkuhiljaa sauvatkin jäivät kotiin.


El tercer de noviembre mi esposo salió fuera a caminar por primera vez. Con muletas y una vuelta cortita pero se notaba que le daba mucho ánimo estar al aire libre después de mirar las paredes de la casa durante una semana y pico. Poco a poco se alargaron las vueltas y se quedaron las muletas en casa. Había vuelto mi compañero para ir a sacar los perros.

13. päivä puolestaan lähdettiin ensimmäistä kertaa leikkauksen jälkeen salille. Kolme viikkoa leikkauksesta ja ukkeli jaksoi puuhastella jalkoja vahvistavia ja liikkuvuutta parantavia liikkeitä lähes tunnin.

El día 13, tres semanas después de la operación fuimos por primera vez al gimnasio. Hizo ejercicio para reforzar las piernas y muslos y mejorar la movilidad durante casi una hora.Kuun alkupuolella pääsin töissä testailemaan kemianopemme suunnittelemaa Chemscape-pakohuonetta. Tiimimme "Crossfittaajat" rakentui yhdestä matemaattisten aineiden opesta, yhdestä bilsa-mantsa-terveystieto-opesta sekä allekirjoittanut toimi ryhmän kielipuolena. Ryhmätyö toimi hyvin, jokaisen panosta tarvittiin ja teimmekin tähän asti nopeimman ajan! Alitimme testiryhmän (kaksi kemianopea) ajan ja meidän jälkeemme pelanneetkaan eivät ole onnistuneet pakenemaan meitä nopeammin.

Al principio del mes podía probar en el trabajo el juego de escape Chemscape creado por nuestra profe de quimica. Nuetro team "Crossfitters" fue compuesto de un profe de matemáticas, otro de biología-geografía-educación de la salud y yo la lingüística. Trabajamos bien en equipo, todos resolvimos algo y ¡consiguimos hacer el tiempo más rápido hasta ahora! Fuimos más rápidos que el grupo piloto (dos profes de química) y ningún grupo que ha jugado después de nosotros no ha escapado con mejor tiempo. 

Loppukuusta meinasi sydämeni pakahtua, kun sain eräänä lauantaina facessa viestin. Meiltä koiranpennun ostaneen perheen äiti oli matkalla mökiltä kohti etelä-Suomea seuraavana päivänä ja kysyi haluaisimmeko moikata Moosesta, jota emme olleet nähneet livenä sen jälkeen kun se haettiin 10 vuotta sitten uuteen kotiin. Tottakai piti treffit järkätä ja kyllä siinä oli Vinskilläkin ihmettelemistä, että kuka on tämä jotenkin tutunoloinen kaveri. <3 Kyllä se varmaan jotenkin tunnisti, sillä yleensä se ärhentelee muille koirille, mutta Moosesta se meni haistelemaan murinoitta ja ärinöittä. Oli kyllä ihana jälleennäkeminen!

Al fin del mes casi se me estalla el corazón al recibir un mensaje en el facebook un sábado. La madre de una familia que compró un cachorro de Vinski estaría en camino al sur de su casa de campo el próximo día y nos preguntó si queríamos ver a Mooses que no habíamos visto en vivo después de que su nueva familia vino a recogerlo hace 10 años. Por supuesto organizamos la cita y Vinski más obviamente pensaba quién es este perrito que tanto me suena. <3 Seguramente lo reconoció algún modo porque normalmente gruñe a otros perros pero fue a ver a Mooses todo callaíta. ¡Qué reencuentro más hermoso!Huomenna alkaa jo joulukuu ja kolmen viikon päästä joululoma. Kouluvuodestakin on takana jo 40% ja joka ikinen päivä olen mennyt pyörällä töihin. Hyvä minä!

Mañana empieza el diciembre y después de tres semanas las vacaciones de Navidad. Ya tenemos 40% del años escolar detrás y todos los días he ido en bici. ¡Hurra por mí!

4 kommenttia:

 1. Ihana kuulla, että miehesi on kuntoutunut noin hyvin. :-)

  Ja tuo koiratapaaminen... koiranystävän sydäntä lämmittää. <3

  Pyöräiletkö muuten ympäri vuoden, vai onko siellä nyt kesäiset kelit (ei lunta siis)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se kyllä niin ihana ylläri. Vaikka ollaankin facekamut ja höpötellään sitä kautta ja on nähty Mooseksen kuviakin. Mutta on se vaan eri asia livenä!

   Läskillä on hyvä pyöräillä ympäri vuoden. Nastattomana ainoa vaikea on keväällä ne kirkkaan jään kelit, mutta nekin menee varoen. Lumi ei haittaa menoa lainkaan, tää menee kuin traktori läpi hankien. Ei meilläpäin vielä ole paljon ollut tänä talvena lunta, sulivat jo hetkeksi poiskin. Nyt on taas joku viitisen senttiä maassa.

   Poista
 2. Miten mukavaa, että monen mielestä vuoden mälsimpään kuukauteen voi mahtua noin paljon kivoja juttuja! Hienoa, että miehesi tuntuu kuntoutuvan noin tasaisen lupaavasti. Koiratapaaminen puolestaan oli varmasti juuri niin hellyttävä kuin miltä se kuulostaakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se nyt ihan minun lempparikuukausia ole. Tammi- ja marraskuu on vähän semmosia inhokkeja mulle. Mutta tämä marraskuu mennä hujahti ohi kiitettävän nopeasti.

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!