sunnuntai 21. marraskuuta 2021

Foto 46/52


Löysinpäs! Tai siis en löytänyt, vaan sain vinkin mistä löytää. Hans Välimäen vuosikertaglögiä nökötti enää viisi pulloa Lidlin hyllyssä, kun hain omani. Ja seuraavana päivänä vielä yhden lisää. Tämän vuoden makuina on vadelma ja inkivääri ja glögi on aivan yhtä mainion makuista kuin aiempinakin vuosina.

¡Encontré! O no encontré sino me dieron una pista donde encontrar. Solo quedaban cinco botellas de glög de Hans Välimäki en Lidl cuando fui a abuscar el mío. Y el próximo día una botella más. Los sabores de este año son frambuesa y gengibre y es igual de sabroso que los años anteriores.

Glögiä on menossa kolmas pullollinen; aiemmat oli Marlin tiivisteglögiä ja Kaskein juhlaglögiä ja Budapestejä olen ahminut jo viisi laatikollista. Onneksi käyn salilla tai olisin jouluna kuin lihotettu possu. Vähän on jo himottanut tehdä joulutorttujakin, mutta niitä en ole sitten kuitenkaan vielä paistellut.

Ya voy por mi tercera botella de glög; los anteriores fueron el concentrado de Marli y el de Kaskein. Son cinco cajas que he comido bombones Budapest. Por suerte voy al gimnasio o en Navidades parecería un cerdito engordado. He tenido un poco de ganas de hacer tartas de Navidad pero sigo sin caer en la tentación.

Yksi neulomus valmistui tällä viikolla, siitä ehkä oma postauksensa, samoin viikonlopun retkestämme, joka suuntautui jälleen Evolle. Postimies kun alkaa olla viikonloppuisinkin töissä näin joulun alla, niin mehän painelemme äidin kanssa metsään.

Terminé un proyecto de tejer esta semana y probablemente hago su propio post del tema igual que de la excursión del fin de semana que hicimos de nuevo a Evo. Ya que el cartero empieza a trabajar hasta los fines de semana por las Navidades pues yo y mi madre vamos al bosque.

Ensi viikko on jo viimeinen kokonainen marraskuun viikko ja töissäkin oikeastaan viimeinen jotenkin normaali tai kokonainen viikko. Ihanaa, kun on luvattu luntakin!

La próxima semana ya es la última entera de noviembre y en el trabajo se puede decir que es la última semana más o menos normal o entera. ¡Y me encanta que han pronosticado nevadas!

4 kommenttia:

 1. Voi vitsi! Tuota glögiä olisi kyllä ollut kiva saada maistaa. Mutta mä olen tosi huono kokeilemaan uusia glögejä, vaan vedän aina vain sitä Valion(?) sokeritonta. Mutta joulutorttuja on saatava ensi tilassa sitten, kun pääsen takaisin Suomeen. Varsinkin juuri uunista tulleet tortut on ihan ylimaallisen hyviä (vaikka suu aina palaakin!).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin vaakojen tavoin yleensä pysyttelen tutuissa, mutta saatiin yks joulu lahjaksi Hans Välimäen vuosikertaglögi ja siitä lähtien olen uskaltanut sitä joka joulu ostaa ja maistella.

   Just koiran kanssa lenkillä mietin joulutorttuja ja lupasin itselleni, että vasta joulukuussa saa tehdä ekat. Jos jossain on tarjolla ennen sitä, niin taatusti syön!!

   Poista
 2. Glögiä tekisi mieli. Itse olen tehnyt aikaisempina vuosina mehuun maustamalla sitä. Täydestä on mennyt. Kohtahan tässä voisi suunnitella pikkujouluja joulutorttuineen ja "glögineen". :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama probleema oli Kanarian aikoina. Mulle ehdotettiin Ikean glögiä, mutta ei ollut mun makuun. Kerran tuotatin itselleni (vai tulikohan ne postissa...) itsenäisyyspäiväkynttilät ja Tuntematon sotilas - dvd:n.
   Joulutorttuja (ja laskiaispullia) sai onneksi norjalaisesta leipomosta!

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!