keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Pepito

Yksi suuuuuuuri asia, mitä kaipaan Kanarialta on ruoka. Että voi syödä ulkona ravintoloissa käyttämättä siihen kuukauden tiliä. Annokset ovat suuria ja hinnat pieniä! Ulkona syömisellä en tarkoita fiiniä kynttiläillallista, vaan esimerkiksi ihan vaan kahvikupposta kulmabaarissa tai "pikaruokaa" rantapäivän päätteeksi.

Una de las cosas más grandes que echo de menos de Canarias es la comida. Poder cenar fuera sin tener que gastar el sueldo del mes. ¡Mucha comida por poco dinero! Comer fuera no es necesariamente algo fino con velas sino por ejemplo tomar un cafecito en el bar de esquina o comida rápida después de una tarde en la playa.

Yksi kanarialainen pikaruokaketju on Pepe Chiringo. Sijoittaisin sen tuotteiltaan jonnekin Mc Donald'sin ja Subwayn väliin. Mäkkärin tapaan monen annoksen lisukkeena on ranskalaiset mutta itse ruoka on ruokaa eikä ällöjä hampurilaishässäköitä. Tuotevalikoimassa on kalaa, kanaa ja lihaa eri muodoissa. Lempiannoksiani ovat "carne con papas" eli naudanlihasiivuja ja ranskalaiset sekä "pepito" eli täytetty lämmin sämpylä (jota saa toki muualtakin kuin Pepe Chiringosta).

Una cadena canaria de comida rápida es Pepe Chiringo. Que tiene que ver con sus productos está entre Mc Donald's y Subway. Muchos platos vienen acompañados con papas fritas como en Mc Donald's pero la comida es verdadera y nada de hamburguesas asquerosas. Puedes elegir entre platos de pescado, pollo y carne. Mis favoritos son "carne con papas" y "pepito".

(Kuva lainattu netistä - El imagen prestado del internet)

Pepito on helppo tehdä itsekin ja se sopii välipalaksi tai tuhtina versiona myös pääruoaksi. Peruspepitossa on naudanlihaa, mutta sen tilalle voi vaihtaa vaikka kananrintafileen tai jotain muuta mielensä mukaan. Sämpylää ei tarvitse lämmittää, ellei halua, mutta väliin tuleva päälisuke on lämmin. Lihan lisäksi pepitoon laitetaan yleensä salaatinlehtiä, tomaattia, majoneesia, kinkkua ja juustoa. Näistä juusto ja kinkku sulatetaan yleensä pannulla kiinni toisiinsa ja lisätään sitten leivän väliin.

Pepito es fácil de hacer en casa y sirve de almuerzo o incluso para plato principal. Pepito básico lleva ternera pero lo puedes cambiar por pechuga de pollo u otra cosa a tu gusto. No es necesario calentar el pan sino quieres pero la carne en un pepito está caliente. Un pepito también suele llevar lechuga, tomate, mayonesa, jamón y queso. Se calienta el jamón en un sartén con el queso y añade al pepito.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!