lauantai 13. marraskuuta 2021

Foto 45/52

 


Perjantaina teimme äidin kanssa kaksi hautajaiskukkavihkoa. Serkkuni vanhemmasta päästä oli leikkauksessa, joka meni hyvin, mutta sai toipumisaikana sydänoireita ja keuhkokuumeen, jotka veivät hänet. Hautajaiset olivat lauantaina. Osaatko arvata kumpi kukkavihkoista on minun tekemäni?

El viernes hicimos dos buqués de flores para funeral con mi madre. Uno de mis primos más viejos estuve en una operación que salió bien pero recuperando tuvo neumonía y problemas cardiacos que le llevaron. El funeral fue el sábado. ¿Adivinas cuál de los buqués he hecho yo?

Itse kävin tällä viikolla röntgenkuvissa selästäni. Se on reistaillut oikeastaan yläasteikäisestä asti, joskus enemmän ja joskus vähemmän. Ukolla meni lokakuussa hermo mun selkävalitteluihin ja käski lääkäriin. Lääkäri tutki ja laittoi röntgeniin. Mua huvitti, kun käski lekuri kokeilla kuinka lähelle lattiaa yllän sormilla ja kun pudotin kämmenet lattiaan takaa kuului: "Oho, kadehdittavaa..." Pitäisi vielä tilata soittoaika, mutta entisen ammatin ansiosta osasin jo vähän omakannan tekstiä tulkita ja ilmeisesti pientä siirtymää alimmassa nikamavälissä ja muutama nikamaväli madaltunut.

Yo por mi parte fui a sacar una placa de mi espalda esta semana. Ha estado más o menos cabreado desde que era adolescente. El octubre se hartó mi esposo de mis quejas y me mandó al médico. El médico me vió y mandó a rayos x. Me daba un poco de risa cuando el médico me dijo intentar llegar lo más cerca posible del suelo con los dedos y yo dejé las palmas de manos caer al suelo. Detrás se escuchó: "Vaya, tengo envidia..." Todavía debería pedir una cita telefónica pero gracias a mi trabajo anterior ya sabía interpretar algo el texto en Omakanta y obviamente tengo un pequeño deslize entre las dos vértebras inferiores y se ha disminuido algo el espacio entre los discos en un par de sitios.

Parit tilatut joululahjat tuli tällä viikolla ja töissä mietitään jo pikkujouluja ja joulujuhlaa. Väliin mahtuu myös Itsenäisyyspaivän tanssiaiset; toivotaan, että ne päästään järjestämään. Mulla olis se iskemätön saumuri ja pari kivaa kangasta, joista sais uuden juhlamekon. Saa nähdä saanko aikaan ommella surauttaa itselleni niistä jotain.

Esta semana llegó unos regalos que había pedido y en el trabajo ya pensamos en fiestas de Navidad del personal y del cole. También esperamos poder tener el baile del Día de la Independencia. Yo tengo esa máquina de coser overlock sin estrenar y unas telas guapas para hacer un vestido de fiesta nuevo. A ver si se me sale hacerme algo.

6 kommenttia:

  1. No sun sitoma kimppu on tietenkin tuo oikeanpuoleinen!

    Hyvä, että menit lääkäriin selkäsi takia. Tuommoiset vaivat ovat niin ikäviä, kun vaivaavat enemmän tai vähemmän jatkuvasti. Jospa sieltä löytyisi jokin selitys kivuillesi ja saisit niihin jotain helpotustakin.

    Heh, sä olet niin aikaansaava ihminen, että mä veikkaan, että sulla on juhlamekko ommeltuna jo hyvissä ajoin ennen tanssiaisia. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veikkaan, että coren kiristelyksi menee. Vahvat lihakset selän tukena varmistavat hyvän ryhdin ja välttää virheasennot.

      Yleensä mun itsenäisyysmekkoprojektien kanssa on käynyt niin, että vikana iltana saan päähäni ommella mekkosen pikkupaniikissa... :D

      Ja se oli kuiteskii toi vasemmanpuoleinen se mun floristinäyte!

      Poista
  2. Osanottoni. :( Minäkin veikkaan oikeanpuoleista kimppua, kauniita ovat molemmat.
    Selkävaivat on kyllä pi-rul-li-si-a, niille on niin vaikea tehdä mitään. Toivottavasti kuitenkin jotain keksitään ettei kremppaa olisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Vasen se oli kummiskii mun tekemä.
      Veikkaan, että jumpaksi menee selän osalta. Vahva keskivartalo tukee ja suojaa selkää.

      Poista
  3. Osanotto. Minäkin olisin veikannut oikeanpuoleista kimppua. Selkävaivat eivät ole kivoja. Ylipäänsä mikään kipu ei ole. Toivottavasti saat apua. Mukavaa päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Mies tähän mennessä ainoa, joka on kimpun arvannut oikein.

      Ei alkavalla mutta seuraavalla viikolla sain soittoajan lääkärille. Katsotaan mitä hän on mieltä. Onneksi tämä on toistaiseksi ollut sellaista tulevaa ja menevää, enkä koskaan ole joutunut kipulääkkeitä sen takia ottamaan.

      Kivaa alkavaa viikkoa sinullekin!

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!