torstai 29. toukokuuta 2014

Uusi lelu - Juguete nuevo

Harvemmin osaan shoppaillessa tuhlata kerralla isompaa summaa mutta eilen onnistuin. Tiistaina Gigantissa oli päivän tarjouksessa Canonin EOS-M järjestelmäkamera ja pienen neuvonpidon jälkeen (veljeni on kameroiden tuntija) päätin hankkia kyseisen vekottimen vanhan Canonin tilalle. Eipä siinäkään mitään sanomista ollut... tai no vähän. Patteriluukku aukeili silloin tällöin, yökuvauksesta oli turha haaveilla eikä kuvatkaan ehkä ihan priimalaatua olleet.

Muy pocas veces sé gastar mucha perra de compras pero ayer conseguí a hacerlo. El martes en Gigantti tenían de oferta del día la cámara Canon EOS-M. Después de consultar con mi hermano (que sabe de cámaras) decidí comprarla para remplazar la vieja Canon. Tampoco que la vieja cámara haya sido mala... o quizás un poco. La tapa del compartimento de pilas se abrió sólo, ni hablar que hayas sacado fotos de noche y tampoco fueron de mejor calidad las fotos.Hetihän sitä piti kokeilla, vaikka sää ei mikään maailman kaunein ollutkaan. Zoom on ai-van mahtava ja vähän jo lueskelinkin ohjekirjasta kuvausvinkkejä. Tällaista aloittelijaa auttaa automaattiasetukset-valinta, jolloin kamera itse säätää kaiken tilanteeseen sopivaksi.Haluaisin silti itsekin ymmärtää jotain kameran hienouksista ja ajattelinkin veljeäni vähän konsultoida asiasta. Hän tosiaan tietää työnsä puolesta kuvaamisesta ja kameroista. 

Por supuesto tenía que probarla enseguida aunque el tiempo no era exactamente lo más bonito. Me encanta el zoom y ya estuve leyendo el manual para trucos de sacar buenas fotos. Por suerte de una novata como yo la cámara tiene la opción de ajustes automáticos donde la cámara misma se prepara los mejores ajustes para la situación. Aún así, quisiera aprender más de todo lo chulo que tiene la cámara y pensaba si mi hermano me podría ayudar. Él sabe por su profesión mucho de fotografía y cámaras.

Tässä muutamia otoksia lenkiltä, päivän nimpparisankari Oliverista sekä eilisen halvemmista ostoksista.

Aquí algunas fotos que saqué al salir, de Oliver cuyo santo es hoy y de las compras más baratas de ayer.5 kommenttia:

 1. Onnea uudesta perheenjäsenestä! Toivotan kuvauksellista yhteiseloa ;). Missäs sää oot tommosen meikäläisen näköispatsaan bongannu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuommoinen kukkahattutäti kissoineen asustaa yhden vanhan pariskunnan portinpielessä noin 100 metriä meiltä. Kävellään siitä päivittäin ohi koirien kanssa. Aluksi ne pelkäsi tota mutta nyt ovat jo tottuneet. Se istuu tuossa ympäri vuoden, kesäksi saa vaan uuden "meikin" pintaan ja päähän uuden hatun!

   Poista
 2. Loisto-ostos! :D Meillä on sama kamera ollut nyt 1,5 vuotta käytössä ja ei ole kyllä mitään valittamista :) Se on niin hurjan kätevä, kun ei vie paljon tilaa. Mies tosin harmittelee, kun siinä ei ole sitä silmän reikää ja hän on edellisissä järkkäreissä tottunut sitä kautta saamaan napakamman otteen. Mä taas en osaa sitä kaivata kun kyseessä on mun eka järkkäri. Sillä saa myös tosi hyviä videoita kuvattua, kun automaattinen tarkennus hoitaa hommat.
  Kivoja opetteluhetkiä uuden kameran kanssa! :)

  VastaaPoista
 3. Hitsi, tämähän kuulostaa lupaavalta! Hih, mun ukkoni valitti ihan samaa, mut en minäkään sillä ikkunalla mitään tee, ruudusta oon aina ennenkii katsellut. Videointia en ole vielä ehtinyt kokeilla. Mä luulen että mun kesä menee kuvaillessa!

  VastaaPoista
 4. Peukku tälle ja nimpparia Oliverille! <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!