perjantai 20. kesäkuuta 2014

Viisi - Cinco

Tänään tulee 5 vuotta täyteen elämää Suomessa. Siis Kanarialla asumisen jälkeen. Siis yhdessä. Oli siellä välissä se pätkä elokuu 2008 - tammikuu 2009, mutta se oli niin epäonninen keikka, että sitä ei lasketa.

Hoy son 5 años que hemos vivido en Finlandia. Después de vivir en Canarias. Juntos. Fue ese un episodio de agosto 2008 a enero 2009, pero ese viajecito de mala suerte no se cuenta.

Vuonna 2009 oli juhannuspäivä, kun saavuttiin Suomeen. Kokot jäi kokematta sinä kesänä. Edessä oli häiden viimeiset suunnittelut ennen elokuun ensimmäistä. Pian häiden jälkeen muutto työpaikan perässä Helsinkiin. Kesään 2010 oltiin helsinkiläisiä. Ei niin kauhea kokemus, mitä etukäteen luulin. Oulunkylä oli ihana paikka asua.

Fue el día de San Juan 2009 que llegamos a Finlandia. No vimos hogueras aquel verano. Teníamos delante las últimas preparaciones para la boda el primero de agosto. Pronto después de la boda mudamos por trabajo a Helsinki. Hasta el verano 2009 eramos habitantes de Helsinki. No una experiencia tan horrible que había pensado. Oulunkylä era un sitio maravilloso para vivir.

Kesällä 2010 muutto takaisin "kotikaupunkiin" ja työpaikka, missä olen siitä lähtien ollut. Ensi elokuusta vihdoin sitten vakinaisena! Kanarialle mielemme tekevi edelleen, vaan paljon saa Espanjan olot parantua, ennen kuin uskaltaa oikeasti edes suunnitella paluuta. Siihen asti voi onneksi käydä lomilla siellä toisessa kotona.

El verano 2010 volvimos a mi "ciudad hogar" y empezé en el trabajo donde llevo desde entonces. ¡Y a partir del agosto que viene con contrato fijo! Seguimos soñando de volver a Canarias pero la situación en España tiene que mejorar bastante antes de poder planear la vuelta de verdad. Hasta entonces se puede pasar las vacaciones allí en nuestro otro hogar.

Hyvää juhannusta! - ¡Feliz San Juan!

2009 - 2010
2010 - 2011

2011 - 2012

2012 -2013

2012 - 2013

2013 - 2014

5 kommenttia:

 1. En tiennytkään, että olette jo noin pitkään asuneet Suomessa. Toivottavasti joku päivä tilanne kohentuu ja pääsette takaisin Kanarialle, jos sinne vielä halajatte :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, vaikka itsekin välillä miettii, että onko siitä jo niin kauan. Olen aika varma, että jossain vaiheessa sinne palaillaan; jos ei aiemmin, niin eläkepäiviksi!

   Poista
 2. En mää kyllä ees muistanu että ootte asunu Hesassakin. Vuodet vierivät niin nopeasti - ja mulla dementia vaan pahenee. :P

  Minkä asioiden pitäisi Espanjassa erityisesti parantua, että muutto sinne olisi mahdollinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea mekin on ehditty! Emmentaali se vaivaa välillä itse kutakin... :P

   Espanjassa työllisyystilanteen, palkkojen ja työntekijöiden oikeuksien pitäisi parantua. Jo meidän lähdön aikoihin meidän palkanmaksu takkuili vähän väliä; palkat ei tulleet ajallaan ja joskus ne maksettiin kahdessa erässä. Siitä kun ekasta erästä pankit vei suoraan tililtä laskut, ei ruokarahaa jäänytkään... Eli sinänsä on lähdetty "oikeaan" aikaan livohkaan...

   Poista
  2. No tuo on kyllä totta, että palkanmaksun on oltava kunnossa! Inhimillisiä erehdyksiä ja tekniikan temppuja sattuu toki Suomessakin, mutta täällä olen kyllä jokaisessa työpaikassa voinut luottaa siihen että rahani saan ajallaan. Ja jos en saa, minulla on lain määräämä oikeus viivästyskorkoon...

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!