tiistai 21. marraskuuta 2017

Älä matkusta Kanarialle

Kanarialle matkustaa kaikki. Se tarkoittaa, että saaret ovat täynnä suomalaisia. Saarten 2 miljoonaa asukasta ovat piilossa luolissaan ja käyvät töissä turisteja palvelemassa. Eivätkä mokomat osaa edes englantia, vaikka Espanjassa ollaan.

Kun lentokone laskeutuu, nolot mummot taputtaa. Korvissa soi Irwinin Las Palmas. Bussi kuskaa turistit hotelleihinsa turistirysissä. Saarella ei ole muita kaupunkeja kuin Playa del Inglés, Playa de las Américas tai Corralejo. Paikalliset piileskelevät edelleen luolissaan. Saaren ainoa tie kulkee lentokentältä hotellille.

Laukut raahataan huoneeseen ja kaivetaan crocsit ja tennissukat esiin, koska ulkona on kuuma. Keitetään juhlamokat, koska paikallinen kahvi on pahaa. Täytyy olla. Eihän paikallisetkaan juo kuin pari kuppia päivässä, nekin pieniä.

Hotellin vieressä on onneksi Spar-marketti. Sieltä saa Fazerin sinistä. Ei kannata ulkomaisia tuotteita ostaa, tulee vielä tauti. Onneksi illalla mennään Mummon muusi-ravintolaan, siellä on suomalaiset työntekijät ja suomalaista, puhdasta ruokaa. Mutta limsaan en halua jäitä, niistä varoitettiin. Ruoan jälkeen jaksaa kajauttaa karaokessa Aikuisen naisen.

Lomapäivät kuluu leppoisasti altaalla. Vieläkään en ole nähnyt paikallisia. Minähän sanoin, ei nämä saaret ole kuin turistirysä. Altaallakaan ei ole kuin aamulla saksalaiset pyyhkeineen ja iltapäivällä naapurihuoneiston Virtaset lapsineen. Yksi kuului sanovan "skudaa", tais olla ruottalainen. Joka paikkaan nekin änkee.

Mainostavat vuokra-autoja respassa. Ei kai kukaan hullu noiden paikallisten joukkoon lähde ajamaan, Ihan outoa liikennekäytöstä, ei yhtään kuin Suomessa. Soittavat torvea ja huudattavat stereoita. Jarruttelevat jokaisen tielle kärkkyvän jalankulkijan kohdalla. Ja ihan hyvin pääsee ilman autoakin hotellilta Mummon muusiin. Kun antavat tietäkin suojatiellä.

Loma alkaa loppua, eikä vieläkään vilaustakaan niistä "paikallisista". Ei täällä ole mitään aitoa. Paitsi Mummon muusin suomalainen ruoka puhtaista kotimaisista raaka-aineista. Eipä ole maha vaivannut viikon aikana! Spar-marketin kautta kohti hotellia, viimeisenä iltana ehtii hakea kotiinviemiset. Hinnat on kyllä melkein kuin Suomessa. Eikä kassakaan osaa suomea. Vaikka Kanarialla ollaan.

Lentokone lähestyy sateisen harmaata Helsinki-Vantaata. Toiste en kyllä Kanarialle lähde. Saahan tuota perunamuusia ja juhlamokkaa kotonakin. Mitä ne kaikki vouhkaa Kanariasta? Tää on niin nähty. Taidan varata matkan Tallinnaan. Siellä on virolaisia. Ja kaljakin on halpaa. Eikä kukaan taputa, kun laivaa saapuu perille satamaan.


10 kommenttia:

 1. "Eikä kassakaan osaa suomea. Vaikka Kanarialla ollaan." :D :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vois sitä kai sen verran asiakaspalveluun panostaa...

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Luin yhtä blogitekstiä ja iski inspiraatio...

   Poista
 3. Mainion hauska kirjoitus, joka tavoitti asian ytimen! :D

  Oma kokemukseni on, että Kanarian turismi näyttää aika hirveältä, jos ei lähde turistikeskusten ulkopuolelle. Monet paikalliset tarjoilijat osaavat satoja sanoja suomea, ja haluavat tehdä vaikutuksen taidoillaan (ja minä kun olisin halunnut treenata espanjan kielen taitojani toisin kuin nämä lihapulla- ja Juhla Mokka -turistit!). Mutta heti kun lähti turistikeskuksista pois esim. Soria-järvelle, niin vau! Sai nauttia autenttisesta ja tunnelmallisesta Kanariasta upeine ja vaihtelevine maisemineen. Ja espanjaakin pääsi puhumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se. Turistikeskuksissakin voi löytää jotain aidompaa seuraamalla minne paikalliset menevät. Mutta usein sitä aidompaa löytyy näiden keskusten ulkopuolelta.

   Poista
 4. Tää on niin.... 👌 Siis matkusta Fuengirolaan, mene Kukkoon syömään ja siitä joko Reflaan tai Iskelmään viettämään iltaa. Ai saakeli. :D juo omaa Juhla mokkaq hahaha. Ruisleipä laukussa jne..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja muista keittää se juhlamokka pulloveteen, ettei tuu maha kipiäks... ;)

   Poista
 5. Piti kommentoida tuota vuoden matkakoostetta, se on loistava idea ja taidan tehdä samanlaisen kun flunssa vähän hellittää.

  Mutta tämä. Tämä on huikea. Onneksi kävin tammikuussa omin silmin näkemässä kaiken sen kauneuden, jota Teiden kansallispuisto ja La Gomeran Unescon maailmanperintömetsä tarjosivat. Ja minä haluan mennä käymään vielä niillä muillakin saarilla. Mukaani en ota omaa kahvia, mutta ruisleipää taidan kuitenkin laukkuuni pakata ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, parantelehan itsesi uudeksi vuodeksi!

   Ruisleipä sallittakoon tuleville seikkailuille. ;)

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!