lauantai 24. helmikuuta 2018

Pakkaamisen sietämätön keveys - La insoportable levedad de hacer las maletas

Huomenna startataan kohti Kanariaa. Kiva lukea sääennusteita, joissa on vesipisaroita, kun täällä aurinko paistaa täydeltä terältä... No, Kanarian tuntien sää vaihtuu nopeammin kuin naisen mieli, eikä sääenusteita pahemmin kannata tuijotella. Lisäksi pahimmat sateet luvataan sunnuntaille ja me saavumme perille vasta puolen kymmenen aikaan illalla.

Mañana arrancamos para Canarias. Me encanta leer pronósticos con gotas de agua ya que aquí el sol brilla en el cielo despejado... Pero conociendo las Canarias el tiempo cambia más rápido que la opinión de una mujer y más vale no fijarse demasiado en los pronósticos. Y dicen que la mayoría de las lluvias caerán el domingo y no llegamos antes que las nueve y media de la noche.


Mutta kun noi laukutkin pitäis pakata... Urgh. Ajattelin avata teille hieman mun pakaamistaktiikkaa:

Pero hay que hacer las maletas... Urgh. Pensaba escribirles sobre mi táctica para hacer las maletas:

1) Valitse laukut. Meillä on maksettuna kaksi laukkua mennessä ja kolme tullessa, joten yhden laukun pitää mahtua toisen sisään menomatkalla. Lisäksi matkustamoon voi viedä sen kaksi pikkulaukkua.

1) Elige las maletas. Tenemos pagado dos maletas para la ida y tres para la vuelta y significa que una maleta hay que caber dentro de otra en la ida. Aparte puedes llevar dos pequeñas maletas de mano.


2) Kasaa pinoihin suunnittelemasi vaatteet: housut, pitkähihaiset paidat, lyhythihaiset paidat, mekot/hameet, alus-/yövaatteet.

2) Amontona la ropa que tienes planeado: pantalones, camisas de manga larga, camisas de manga corta, vestidos/faldas, ropa interior/de noche.

3) Katso, että vaatteita voi yhdistellä ja poista ylimääräiset. Muista, että ostat reissusta kuitenkin jotain uusiakin... ;)

3) Asegura que la ropa se conjunta y quita lo que sobra. Recuerda que seguro vas a comprar algo nuevo también... ;)


4) Jos tilaa on vähän, viikkaa vaatteet mahdollisimman vähille taitteille. Vie vähemmän tilaa, testattu on. Pakkaa kaikki nesteet ruumalaukkuun ja mahdolliset särkyvät vaatteiden sisään.

4) Si hay poco espacio dobla la ropa lo menos posible. Ocupa menos espacio, lo he probado. Pon todos los líquidos en la maleta para facturar y las cosas frágiles dentro de ropa.

5) Pakkaa käsimatkatavaroihin koneessa tarvittavat eväät, viihdyke, elektroniikka sekä tietysti matkalla tarvittavat asiakirjat, rahat ja lääkkeet.

5) Pon en tu eqipaje de mano la comida para el vuelo, entretenimiento, electrónica y por supuesto los documentos de viaje, el dinero y los medicamentos.

6) Punnitse kaikki laukut matkalaukkuvaa'alla ja toivo parasta. (Meidän vaaka on hankittu Lidlistä ja on muuten tosi näppärä!)

6) Pesa las maletas con una báscula y espera que todo vaya bien. (Nuestra báscula de maletas es de Lidl y ¡es muy bueno!)


12 kommenttia:

 1. Hei näppärän oloinen tuo vaaka! Tuommoinen pitäisi meikäläistenkin hankkia! Tähän asti ollaan pärjätty normaalilla henkilövaa'alla, johon on noustu ensin ilman laukkua ja sitten laukun kanssa (tosin viime aikoina en ole punninnut laukkuja ollenkaan).

  Oikein hyvää matkaa! Kivoja ilmojakin on luvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä tosi kätevä ja taisi maksaa jotain 5 euron huiteilla. Meillä ei ole henkilövaakaa, joten ennen mentiin sormet-ristiin-toivo-parasta-tekniikalla.

   Kiitos! Vähän sai pähkäillä vaatevalintoja, kun ennuste näyttää tuota ja paikalliset sanoo aurinkoa täydeltä taivaalta...

   Poista
 2. Nyt se odotettu matka on sitten taas edessä. Ihanaa reissua!

  Säistä tulee pitkälti mieleen viimeviikkoiset Madeiran kelit; voi olla aurinkoista ja lämmintä, mutta myös tuulista, sateista ja/tai varsin koleaa. Lisäksi kaikki paikalliset köhivät ja ovat vähintään yhtä nuhaisia kuin suomalaiset Suomessa. ;D Varmaan teillekin osuu pääosin hienot säät, vaikka muutamissa väleissä sataisikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihdoin! Kyllä sai vähän kaikensorttista vaatetta pakkailla mukaan. Sääkään ei toisaalta ole meille se ykkösjuttu, onhan se kiva jos paistaa ja biitsille pääsee, mutta meidän reissu on aina niin paljon muutakin... ❤

   Poista
 3. Kätevä tuo vaaka!! Ite aina yritän henkilövaa'alla taiteilla ja eihän siitä mitään tule :D Ja kätevä keksintö tuo lisämatkalaukku, olisi joskus itselläkin tarvetta palatessa.. Ihanaa matkaa teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosi kätevä. Saa käsitreenin samalla, kun kannattelee ton varassa parikytkiloista laukkua! :D
   Kiitos!

   Poista
 4. Hyvä muistilista kaikille pakkaajille! Tuollainen vaaka pitäisi minunkin hankkia.

  Ihanaa lomaa Kanarian aurinkoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kun luulin, että kaikilla on jo matkalaukkuvaaka ja alkaa näyttää siltä, ettei olekaan... Suosittelen. Helppo ottaa matkallekin mukaan. Takastullessa mekin sitä eniten tarvitaan, kun meinaa kilot paukkua...
   Kiitos! Saapuessa kymmeneltä illalla 17 astetta ja oranssista varoituksesta jäljellä tihkusade.

   Poista
 5. Oh, ihanaa lomaa! Kyllä se +20 tuntuu varmasti lämpimältä tähän -20 verrattuna. Toivottavasti aurinkokin siellä paistelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko paistaa ekana aamuna täydeltä terältä ja mittari sanoo 23...

   Poista
 6. Hei ja tervetuloa Kanarialle!!! :) Pakkaaminen on aina niin argh... Minulla oli "sattuneesta syystä" lisäkiloja viimeksi lentäessä ja jouduin pulittamaan. Mutta hyvää lomaa ja pidän peukkuja, että säät suosisi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei tuo sää nyt niin paha ole ollut kuin puhuttiin, mutta kyllä mekin on ehditty sadetta ja tuulta nähdä. Tänään paistoi jo aurinko silleen kunnolla. Yksikään päivä ei kuitenkaan ole mennyt säiden takia mitenkään pilalle.
   Meillä oli aikanaan Suomeen muuttaessa 60kg ylimääräistä, mutta virkailija otti maksun vain kuudesta ja totesi: "Onnea tulevalle avioparille!" (oltiin aiemmin kysytty missä/miten hääpukuni vien ja kerrottu lähestyvistä häistä) ♡♡

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!