sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Paidan suurennus - Aumentar una camisa

Ostin netistä jo syksyllä punaisen peplumhelmaisen kauluspaidan. Sain paidan marraskuussa, mutta en ole vielä päässyt käyttämään sitä kertaakaan. En nimittäin tilatessani paitaa ajatellut ihan loppuun asti kokovalintaa, kun unhodin ottaa huomioon, että paita on edestä napitettava ja etumukseni ei ole pienintä sorttia.

Ya en otoño compré una camisa roja peplum en internet. Llegó en noviembre pero todavía no la he podido usar ni una vez. Es que a la hora de comprarla no pensé hasta el final la talla y se me olvidó tomar en cuenta que la camisa tiene botones y mi parte delantera no es exactamente pequeña.

No eihän se sitten tietenkään mahtunut päälle. Tai mahtui, mutta napit irvisteli siihen malliin, ettei kenellekään jäisi epäselväksi alusvaatteideni väri. Pikkasen otti aivoon ja paita jäi hetkeksi komeroon.

Pues no me cabía. O sí, pero los botones a punto de desabrocharse así que quedaba claro el color de mi ropa interior. Me cabreé y la camisa se quedó en el ropero de momento.

Myöhemmin tutkin paitaa ja huomasin, että nappilistan saa irti ja avattua puolet leveämmäksi. Tuumasta toimeen, vaan harmituksekseni paita ei vieläkään sopinut. Paita vietti pari kuukautta komerossa ja jo hetken suunnittelin sen pois lahjoittamistakin. Kunnes kypsyi ajatus paidan suurentamiseksi.

Más tarde la saqué y me di cuenta de que se puede quitar la pieza con botones y abrirla doble de grande. Lo hice pero por mala suerte seguía sin caberme. La camisa volvió al ropero para un par de meses y ya pensaba hasta regalarla a alguien. Hasta que salió una idea cómo aumentar la camisa.


Kangas- ja lankahamsterin varastosta tiesin löytyvän punaista joustavaa lycraa ja punaista pitsiä ja siitä se ajatus sitten lähti. Ompelin lycrasta ja pitsistä kaksi kaistaletta, otin nappi- ja napinläpilistat irti ja lisäsin kaistaleet väliin leventämään etumusta. Listat takaisin paikalleen ja valmista tuli! Jännitin sopisiko paita vieläkään, mutta nyt se istuu hienosti. Pitäisköhän laittaa heti maanantaina töihin?

Sabía que en mi almacen de telas y lanas había lycra y encaje rojo y ya tenía mi plan. Tejí dos piezas largas de lycra y encaje, quité las piezas con botones y ojales y añadí las piezas nuevas a la parte delantera. Luego devolver a su sitio las piezas de botones y ojales y ¡ya está! Tenía miedo de que siga sin caberme pero ahora me queda perfecto. Qué dicen, ¿la pongo para el trabajo el lunes?




12 kommenttia:

 1. Kivaa nokkeluutta ja hieno lopputulos! Paita näyttää siltä kuin lisäkaistaleet kuulusivat siihen luonnostaan. Tuunattu paita taitaa olla alkuperäistä juhlavampikin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tulihan siihen tietynlaista "blingblingiä" pitsin kanssa. :)

   Poista
 2. Vautsi, miten taitava olet! Multa ei suju ompeluhommat ollenkaan, joten respektiä! Kaunis paita, ja kiva väri. :-)

  Mulla on muuten päinvastainen ongelma: mistä saisin puseron etumukseen täytettä. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin tykästyin paitaan, joten en halunnut luovuttaa sen suhteen. Jos olis mahdollista, niin lahjoittaisin sulle täytteistäni. Välilä tuntuu, että helpommalla pääsis...

   Poista
 3. Voi miten kaunis paita siitä tulikaan! <3 Tosi ihana väri ja malli! On se onni, kun osaa tehdä tuollaisia toimenpiteitä, ite osaan vaan neuloa sukkaa ja jos joku käskisi ommella jotakin, täytyisi varmaan myöntää, ettei harmainta hajua, miten saisin tollaset lisäpalat paitaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   En minäkään aina ymmärrä, miten onnistun ompelemaan tai neulomaan mitään käyttökelpoista, kun olen täysin 3D-hahmotuskyvytön enkä kuitenkaan useinkaan jaksa mitään ohjeita tai kaavoja seurata...

   Poista
 4. Oletpas ollut viitseliäs! Ja mikä iloinen sattuma, että varastoista löytyneet kankaat olivat tismalleen sopivia tuohon. O_o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, hidas ehkä, mutta tulipahan tehtyä. Sit ois ehkä kiinnostus lopahtanut, jos ei olis ollut kangasta millä ton "paikkailee".

   Poista
 5. Juku siitähän tuli tosi hieno ja naisellinen, onneksi et heittänyt pois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä mä siihen sen verran ihastuin, ettei raaskinut heittää menemään.

   Poista
 6. Vau, tulipa kiva! Todella kaunis malli tuossa paidassa varsinkin takaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin tykästyin tuohon peplum/frakki-helmaan. :)

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!