tiistai 20. elokuuta 2019

Kesäni 2019 - Mi verano 2019

Kesän 2019 mieleenpainuvin päivämäärä?
14. kesäkuuta, kun pääsimme juhlistamaan serkkuni häitä Mykonoksella. Sitten saikin lopun kesää purra huulta säilyttääksen tämän salaisuuden elokuuhun, kun paria juhlittiin vielä suvun ja ystävien kesken Hirvihaaran kartanossa.

Myös 1. elokuuta, kun itse vietimme 10-vuotishääpäivää. Kymppisynttäritunnelmat ikuisti ammattivalokuvaaja Kanarialla.

¿La fecha más inolvidable del verano 2019?

El 14 de julio cuando celebramos la boda de mi prima en Míconos. El resto de verano fue aguantando no contarselo a nadie hasta que llegó el agosto y hubo otra celebración para el resto de la familia y amigos.

También el 1 de agosto cuando fue nuestro 10. aniversario de boda. Lo pasamos en Canarias y sacamos unas fotos de recuerdo con una fotógrafa profesional.


Kesän 2019 paras grillisafka?
Mä menen tässä(kin) Popedan biisin sanoin: "Lihaa ja perunaa..." Olen ihastunut folioperunoihin, joihin tulee voita, valkosipulia ja merisuolaa. Grillikauden päätyttyä voi tehdä uunissakin!

¿La mejor comida de asadero del verano 2019?

Aquí también la respuesta es mi dieta de siempre: carne y papas. Me he enamorado de papas folio con ajo, mantequilla y sal gorda. Las puedes preparar en el horno también!
Kesän 2019 kaunein auringonlasku?

Oi niitä oli monta... Ensimmäinen ilta Mykonoksella tai aurinko, joka ei laskenutkaan Lapissa tai Teiden taa katoava aurinko Gran Canarialla...

¿La puesta de sol más bonita del verano 2019?

Ay, había tantas... La primera noche en Míconos o el sol de Laponia que no pone o el sol canario que desaparece detrás del Teide...





Kesän 2019 huikein roadtrip?
Mä en tiedä, kuinka pitkä roadtrip saa olla, mutta tähän menee meidän Lapin reissu Norjan visiitteineen. Viikon mittaisella reissulla sää parani mitä pohjoisemmas päästiin. Nähtiin uusia paikkoja ja käytiin niissä missä on käyty viimeksi vuosikymmeniä takaperin.

¿El roadtrip más flipante del verano 2019?

No sé qué de largo puede ser un roadtrip pero aquí contesto con el viaje a Laponia y Noruega. En el viaje que duró una semana el tiempo se puso mejor lo más norte que nos fuimos. Vimos sitios nuevos y sitios que hemos visitado la última vez hace decenas de años.
Kesän 2019 unohtumattomin uintireissu?
Arguineguinin La Lajilla-rannan ilmainen vesihuvipuisto. Ui aallonmurtajalle, istahda sen päälle, tarraa kaikin voimin aallonmurtajaan ja katso pysytkö paikoillasi vielä seuraavankin aallon tullessa vai viekö se sinut mukanaan...

¿El baño más increible del verano 2019?

En el aquapark gratuito de la playa La Lajilla de Arguineguín. Nada hasta el rompeolas, siéntate allí, agárralo cómo puedas y mira ver si te lleva la próxima ola o si aguantas...



Kesän 2019 iloisin kohtaaminen?
Appivanhempien näkeminen yli vuoden tauon jälkeen. <3

¿El encuentro más alegre del verano 2019?

Ver los suegros después de más de un año <3
Kesän 2019 hymyilyttävin hetki?
Frisbeegolf hole-in-one Kiilopäällä.

¿El momento del verano 2019 que lo más te hizo sonreir?

Hole-in-one en discgolf en Kiilopää.



Kesän 2019 itkettävin pettymys?
Ei ehkä kirjaimellisesti itkettävä, mutta minua suretti, etten ollut paikalla Vinskin 13-vuotissyntymäpäivänä, vaikkei Vinski sitä tietenkään itse ymmärtänytkään. 
Nyt elokuussa on surettaneet myös suuret ja tuhoisat metsäpalot, jotka ovat tuhonneet jo useamman tuhatta hehtaaria kaunista kotisaartamme Gran Canariaa. Ensimmäinen palo sai alkunsa ihmisen huolimattomuuden vuoksi ja kaksi muuta paloa ovat ilmeisimmin kytkeytyneet tähän. Ihmisuhreja ei onneksi toistaiseksi ole.

¿La decepción que me hizo llorar en el verano 2019?

Pues no llorar pero me daba pena que no estaba con Vinski en su 13 cumpleaños. Aunque claro que Vinski no lo entiende.

Ahora en agosto me ha hecho triste los incendios forestales que ya han destruido varias hectáreas de nuestra isla Gran Canaria. El primer incendio fue causado por negligencia de una persona y más obviamente los dos incendios después están conectados al primero. Por suerte de momento no hay víctimas mortales.



Kesän 2019 kaunein kesäkaupunki?
Kaiken reissaamisen keskellä oma kotikaupunki, missä oli ihana hengähtää välillä.

¿La ciudad más veraniega del 2019?

Entre tanto viajar nuestra propia ciudad donde tomar un respiro.
Kesän 2019 henkeäsalpaavin luontohetki?
Soiva metsä ja Rokua.

¿El momento más impresionante del verano 2019 al aire libre?

El bosque musical y Rokua.





Kesä 2019 yhdellä sanalla?
Unohtumaton

¿El verano 2019 en una palabra?

Inolvidable

8 kommenttia:

  1. Sulla on kyllä ollut tosiaan unohtumaton ja tapahtumarikas kesä! <3

    Mua kaivelee pahasti, että en kerennyt tänä kesänä Lappiin. Mutta nyt ois pitänyt lähteä sen verran kauemmas, että en viitsi lähteä millekään ex tempore -matkallekaan, kuten jokunen vuosi sitten, kun tein hetken mielijohteesta kahden päivän pikareissun Pyhälle ja Luostolle. Kai se on niin, että kaikella on aikansa ja paikkansa, ja kaikkea ei voi saada.

    Pus pus ja myöhästyneet synttärionnittelut Vinskille! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kun ukko on ollut sairaslomalla koko kesän, niin on ehditty / pystytty tekemään kaikenlaista ihan eri tavalla kuin edellisinä kesinä.

      Lappi on siitä jännä, että sinne haluis vaan koko ajan. Kesällä vaeltamaan, syksyllä ruskaa ihailemaan (en oo ikinä ollu!!), talven kaamokseen ja keväthangille hiihtämään...

      Vinski ei onneks oo kauhean tarkka näistä, niin on iloinen onnitteluista näin jälkikäteenkin!

      Poista
  2. Upean monipuolinen kesä! Olette osanneet ottaa kaiken irti yhteisestä vapaa-ajasta. Ajalle saa paljon enemmän vastinetta silloin kun puuhailee yhtä sun toista ja käy eri paikoissa. Kotona on tosiaan ihana hengähtää välillä, mutta eniten muistijälkiä tuntuu jäävän kaikesta muusta kuin kotona vietetystä ajasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä täysi vastakohta niille kesille, kun mies oli käytännössä viikkoa vaille koko mun kesäloma-ajan töissä.
      Matkat jää aina mieleen, mutta toki myös kotimaisemissa ne pienet tärkeät hetket, kuten grilli-ilta juhanuksena meillä feat. kummitäti.

      Poista
  3. Tosi upea kesä ja ootte ehtiny tekemään vaikka mitä! :) Matkoja ja häitä, niistä tosiaan varmasti jää ikuiset muistot. Minulla ei ole ollut lomaa, eikä mitään, mutta muutamia ihania ystävien kanssa vietettyjä päiviä kylläkin.

    Tosi surullinen juttu tuo Gran Canarian palo. Täälläkin on kai palanut ja eritoten tuo Amazonin palo on saanut sydämen murtumaan, kun sitä ei edes yritetä pysäyttää. Mutta eipä siitä sen enempää, ettei mene nyt liian synkistelyksi.

    Oikein ihanaa viikonloppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosiaan harvinaisen tapahtumarikas kesä! Onneksi GC:n palot saatiin hallintaan, olisko nyt sen Amazonasin vuoro...

      Ihanaa viikonlopun jatkoa sinnekin!

      Poista
  4. Ihania kesämuistoja! Paljon olette kesän aikana ehtineet. Melkein voisi itsekin jonkin kesäpäätöksen kirjoitella, vaikkakin tämä kesä oli itselleni viime vuosista poiketen hyvinkin rauhallinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, nyt mentiin eikä meinattu, kun ukkeli oli koko kesän sairaslomalla.

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!