lauantai 31. elokuuta 2019

Loviisa

Viime viikonloppuna miehen työkaveri kutsui meidät kylään luokseen Loviisaan. Kanariolauantaihin mahtui hyvää ruokaa ja naurua, mutta myös pieni Loviisan kiertokävely. Samana viikonloppuna oli Loviisan Wanhat Talot - tapahtuma, johon olisin voinut mennäkin, mutta saatuani selville sen maksavan 18e, tyydyimme ihailemaan keskustan vanhoja puutaloja ja niiden pihoja vain ulkoapäin.

El fin de semana pasada el compañero de trabajo de mi esposo nos invitó a visitarle a Loviisa. Fue un sábado canario lleno de buena comida y risas pero también una vuelta caminando por Loviisa. El mismo fin de semana organizaron el evento Las Casas Viejas de Loviisa y quisiera haber ido hasta que me enteré de que cuesta 18e. Nos conformamos con ver las casas y sus jardines solo por fuera.Loviisan laivasiltaUngernin bastioni


Paluumatkalla pysähdyimme geokätkölle Malmgårdin myllylle.

De vuelta paramos a buscar un geocache en el molino de Malmgård.Muistoksi reissulta ostin tämän ihastuttavan maahisen. Se on hyvin samanoloinen ja -näköinen kuin etupihaamme vartioiva tonttumiesduo. Maahinen löysi paikkansa keittiön ovipielestä. Takana muuten sisustusteipillä päällystämäni seinä.

De recuerdo de esta excursión compré un simpático duende. Parece mucho al duo que vigila en nuestro patio delantero. El duende vive ahora en la puerta de la cocina. Detrás tiene una pared que decoré hace un par de semanas con un adhesivo decorativo.


4 kommenttia:

 1. Porvoomaisen kivalta näyttää! Loviisassa ei tule käytyä oikeastaan koskaan, vaikka sinne olisi niin helppo mennä. Sisko joskus mietti sijoitusasuntoa Loviisasta sillä mielellä, että sieltä olisi sopiva matka sekä Helsinkiin että mökille ja että siellä voisi vanhempana haluta asua itsekin. Täytyykin tämän postauksesi innoittamana ehdottaa isälle, että viettäisimme joskus Loviisa-päivän; se on säilynyt vieraana ottaen huomioon, että Porvoo on meille niin läheinen ja tuttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Olen käynyt usein Porvoossa, mutta vain ajanut Loviisan ohi. Taitaa olla kaiken lisäksi vähän lyhempi matka meilta Loviisaan kuin Porvooseen... Jopa tie Loviisaan oli mielestäni idyllisen kaunis maalaismaisemineen.
   Oli kyllä sellainen kaupunki, että tekee mieli mennä joskus uudelleen. Käykää ihmeessä tekin tutustumismatkalla!

   Poista
 2. Loviisa on kyllä kiva paikka. Miehän olen asunutkin siellä vuoden verran, mutta en muista siitä mitään, kun olin silloin vuoden vanha. Kävin joskus Loviisassa nostalgiamatkalla ja ihastelemassa muun muassa näkymiä ydinvoimalaan. :-D

  Vanhojen talojen tapahtumassa en ole koskaan käynyt, enkä tiedä, olisko se mun juttu ollenkaan. Ehkä ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vuoden vanha ei välttämättä paljon muistoja ehdi tallettaa. Mulle kyllä kanssa riitti talojen tuijottelu ulkoa. En mä tiedä osaisinko mennä jonkun kotiin toljottelemaan.

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!