sunnuntai 24. huhtikuuta 2022

Vauvakuvatulva - Inundación de fotos de bebé

Meillä on nyt reilun viikon asustellut pikkuinen Pancho. Pancho - viralliselta nimeltään Braslight's Gelo - on brasilianterrieri Vihdistä. Väriltään Pancho on sininen tricolor. Pancholla on 4 sisarusta, 3 veljeä ja 1 sisko. Sisaruksista 2 on sinisiä ja 2 mustaa tricoloria. 

Una semana y pico lleva viviendo con nosotros pequeño Pancho. Su nombre oficial es Braslight's Gelo y es un terrier brasileño de Vihti. Su color es azul tricolor. Tiene 4 hermanos, 3 hermanos y una hermana. De sus hermanos dos son azules y dos negros tricolores.

Brasilianterrieri muistuttaa kovin andalusian rottakoiraa, mikä Vinskikin oli. Siksipä aloimme tutkia rotua ja kävimmekin jo viime syksynä Lahdessa tutustumassa erääseen kasvattajaan ja heidän koiriinsa. 

El terrier brasileño se parece mucho a ratonero andaluz, lo que era Vinski. Por eso empezamos a investigar la raza y el otoño pasado visitamos un criadero en Lahti para ver como son estos perros.

Huhtikuun alussa huomasin toisella kasvattajalla olevan helmikuussa syntyneestä pentueesta vielä 1 poika vapaana ja laitoin hänelle viestiä ja kysyin voisimmeko tulla esittäytymään. Kerroin myös Oliverista ja kuinka se ei pidä toisista koirista ja kysyin myös saisiko Oliver tulla mukaan katsomaan pentua. Huhtikuun toisena viikonloppuna kävimme vierailulla ja Oliverkin lähinnä vain pelkäsi pientä (ja pikkuinen Oliveria).

Al pricipio de abril me di cuenta que otro criador tenía una camada de febrero con un macho libre y le puse mensaje y pregunté si podemos venir a presentarnos. Le conté de Oliver y que no le gustan los otros perros y pregunté si Oliver también puede venir a ver el cachorro. El segundo fin de semana de abril fuimos allí de visita y Oliver más bien tenía miedo del cachorro (y el cachorro a Oliver).

Kasvattajien kanssa tultiin hyvin toimeen ja he katsoivat meidät sopiviksi pikkupojan perheeksi. Pancho tuli pääsiäisviikolla 8 viikon luovutusikään ja saimme siten jo seuraavana viikonloppuna pojan kotiin. Alku on sujunut ihan kivasti, Pancho on oppinut jo paljon uutta ja tutustunut lähialueen lenkkipolkuihin. Oliver ei ihan vielä fanita täysillä välillä melko villiä Panchoa, mutta nukkuessaan se on Oliverinkin mielestä ihan kiva kaveri. 

Los criadores eran simpáticos y pensaban que podríamos ser una buena familia para el chiquillo. En semana santa Pancho cumplió 8 semanas y así le podíamos buscar a casa ya el próximo fin de semana. Todo ha empezado bien y Pancho ha aprendido mucho y conocido nuestras caminatas favoritas. Cuando Pancho se pone en el modo salvaje Oliver no es su gran fan pero cuando duerme son buenos amigos. 6 kommenttia:

 1. Aivan jäätävän lutuinen kaveri! Ja mikä katse! <3 Ja hei, minusta näitä kuvia ei ollut vielä tulvaksi asti, joten lisää ihailtavaa meille, pliis! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavaksi laitan kuvat mun käsistä... Lutusella kaverilla on pirun terävät hampaat... :D

   Varmasti tulee vielä lisää kuvia (ja videoita), viimeistään kun kesäloma alkaa!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Onhan tuo! <3

   Kuten Sadulle kommentoinkin, niin söpöt pienet hampaat on vaan välillä kiinni kaikessa mikä kohdalle sattuu. Koulutus jatkuu...

   Poista
 3. Ihanan näköinen heppu sekä yksin että uuden veljensä kanssa! :) Terävät hampaat eivät ollenkaan välity kuvista, mutta kädet ilmeisesti kertovat toista tarinaa; toivottavasti kuitenkin kyse ennemminkin naarmuista kuin kunnon raatelusta.

  Siskonkin sekarotuinen koira oli pentuna kova puremaan innostuksessaan, mutta oli jo 2-vuotiaana rauhoittunut asian suhteen enemmän kuin olisin osannut odottaa. Teillä tahti on varmasti paljon nopeampi kokeneen kouluttajan huomassa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onneksi kädet on tosiaan enemmänkin sen näköiset kuin olisin siistinyt ruusupuskaa. Uskon, että hampaat kutisee ja tekee mieli pureskella kaikkea, mutta ainakaan puruleluista ei ole puutetta. Niiden pariin villiintyvä riiviö ohjataankin sormien, nenien ja hihansuiden sijaan.

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!