keskiviikko 6. huhtikuuta 2022

Hyvä on hiihtäjän hiihtää - El invierno perfecto para el esquiador

Tulinpahan vaan tännekin elvistelemään mitä tämä huikea talvi tarkoitti suksijalle. Talven aikana hiihtokertoja kolmekymmentä ja kilometrejä 300. Hiihtotunteja 36 ja risat. Suksittiin neljällä eri ladulla kolmen eri kunnan alueella. Tammikuussa kilometrejä kertyi 35, helmikuussa 70, maaliskuussa 150 ja huhtikuussakin vielä 45. Kulutetut kalorit saisi takaisin syömällä "kolmesataskahvien" kanssa 47 munkkia. 

Por supuesto tengo que anunciar aquí también lo que ha significado este invierno maravilloso para esquiadores. Durante el invierno fuimos a esquiar 30 veces con el total de 300 kms. Horas pasadas esquiando fueron 36 y pizco. Esquiamos en cuatro sitios diferentes en tres municipios diferentes. En enero esquiamos 35 kms, en febrero 70, en marzo 150 y hasta en abril 45 kms. Las calorías que he quemado esquiando podría devolver comiendo 47 buñuelos con "el café de los trescientos".

Vaan nyt pakkaamme sukset kesäteloille ja toivomme pikkuhiljaa lumien väistyvän kevään vihreyden tieltä. Ehkä jo pääsiäisenä päästään puuhailemaan jotain muuta kuin hiihtämistä.

Pero ahora se retiran los esquíes para el verano y esperamos que poco a poco se vaya desapareciendo la nieve dando espacio al verde de primavera. Quizás ya en Semana santa estamos haciendo otra cosa que esquiar.

8 kommenttia:

 1. Mitä se nyt sukset pakkaa, kun just tuli lisää lunta ja pakkasta? Tampereelle tuli eilen 27 senttiä lunta. Ei täällä ainakaan päästä puutarhaan varmaan ennen juhannusta, siltä ainakin tuntuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sitä tulee tuolla pihalla täälläkin. Tännekin saatiin parikymmentä senttiä lunta. Mutta kun mulla on outo fiksaatio numeroihin, niin seuraava "maali" olis ehkä 333 km, niin tulevien päivien ennusteita ja kalenterin hiihtolenkin meneviä aukkoja katsellessa luulen kuitenkin, että sinne ei enää ehditä.

   Poista
 2. Jumankekka, no kyllä tuommoisilla lukemilla kelpaa jo elvistelläkin! Hieno suoritus! Täällä ihan etelärannikon tuntumassa ollaan (vielä toistaiseksi) säästytty suremmilta lumikertymiltä (puhutaan ehkä muutamista senteistä), mutta saa nähdä, miltä näyttää Espoon puolella, kun ajelen tänään sinne salille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Luulis sitä jo noilla kilometreillä vähän viskeraalirasvoja sulaneen...

   Musta on hämyä, että esim. Forecan lumen syvyys - kartalla Espoossa on aina huomattavasti enemmän lunta kuin lähialueilla.

   Poista
 3. Todella upea suoritus! Onneksi olkoon! :) Kyllä sitä saa ja pitääkin hehkuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kun 200 tuli täyteen, niin heitettiin vitsillä, että se on 300 seuraava tavoite. Mut tulipa sekin vielä, vaikka kesäaikaakin on jo eletty hetki...

   Poista
 4. Hieno saavutus ja upeita latukuvia!

  Oma isäni repäisi taas tänäkin vuonna ja hiihti yli 1 000 km. Kallistuneen polttoaineen takia hän jätti myös autoilun ja käveli joka hiihtolenkin yhteydessä pari kilometriä monoilla (ladulle ja takaisin kotiin). Eläkeläisenä hänellä toki on enemmän vapaa-aikaa kuin duunarilla, mutta silti, kyllä hänen (urheilu)suorituksensa jaksavat hämmästyttää 75 vuoden iässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurjat lukemat sun iskällä! Laskeskeltiin äidin kanssa viimeisen hiihtolenkin ratoksi, että meidän korkeuksilla on suurin piirtein 100 päivää,kun pääsee hiihtämään. Jos siis haluaisi 1000 km kasaan, pitäisi hiihtää JOKA IKISENÄ päivänä 10 km. Ei paljon päivämatkaksi, mutta kun huomioi, että voi olla kylmiä pakkaspäiviä, räntää tai vettäkin välissä, kipeänä, muita menoja, niin se onkin äkkiä enemmän kuin se kymppi päivässä.
   Meidänkin äiti on 75 ja tosiaan mun hiihtoseuralainen. Minusta on ihana, kun vanhempi väki pitää itsestään huolta ja on löytänyt mieluisen liikuntamuodon.

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!