sunnuntai 26. helmikuuta 2023

Koirien villapaidat ja Lappi-sukat - Los suéteres de los perros y calcetines Laponia

Nyt on molemmilla koirillakin omat villapaidat! Molempien paitoihin hyödynsin jämälankoja ja Oliver sai Hopi-Erämaan ja Pancho Qanik-Erämaan. Yhdistelin helmaan ja kaarrokkeeseen Linka Neumannin malleja. 

¡Ahora los dos perros también tienen sus propios suéteres! Utilisé en los dos suéteres lana que había sobrado y para Oliver le hice Hopi-Villmark y para Pancho Qanik-Villmark. Combiné módelos de Linka Neumann para la falda y cuello. 

Ohjeita paitoihin ei ollut, sovelsin omasta päästä, koiria työn edetessä mittaillen ja sitä mukaa paitoja muokkaillen. 

No tenía instrucciones para los suéteres sino los hice de mi cabeza midiendo los perros durante el proyecto y así modificándolos.


Sain myös valmiiksi salikaverin tilaamat Lappi-sukat, joista tulikin kauneimmat mitä olen tehnyt. Väriyhdistelmästä tulee mieleen poro pakkasyön taivaan alla.

También terminé los calcetines Laponia que me pidió mi compañera de gimanasio. La combinación de colores me hace pensar en un reno bajo el cielo claro de una noche fría en invierno y creo que son los más bonitos que he hecho.10 kommenttia:

 1. Aivan ihania käsitöitä olet taas tehnyt! Nuo koirien villapaidat on tosi hienot, kuten myös nuo villasukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oliverin paita onnistui aikas hyvin, Panchon paitaa saatan vielä parannella kauluksen osalta, joka jäi aika matalaksi. Sukat miellyttivät saajansakin silmää!

   Poista
 2. Ai että! Nyt on koirilla hyvät oltavat! Näyttävätkin kuvissa niin tyytyväisiltä asuihinsa (tai ainakin minusta näyttää siltä :-D).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne taitaa tykätä. Pohdin, että kutittaakohan lanka niitä, muttei pahempia ravistuspudistuksia ole vielä nähty!

   Poista
 3. Kyllä kelpaa mamman neulomissa vaatteissa kulkea kylillä! Oletko muuten höyryttänyt mitään kirjoneulettasi? Mä en aikaisemmin tehnyt sitä, mutta nyt kun neuloin kahdet kirjoneulelapaset ja päätin viimeistellä ne höyryttämällä, niin tästä lähin teen kyllä höyrytyksen ihan kaikille kirjoneuleille. On meinaan aivan taianomainen vaikutus sillä viimeistelyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole tainnut millekään omalleni tehdä, mutta kerhotäti aka äiti höyrytti Oliverin paidan ja mä höyrytin ne työkaverin porosukat. Tuleehan niistä ihan erinäköiset, mut se on se viitseliäisyys kun puuttuu...

   Poista
 4. Kyllä on pojilla nyt upeat paidat! On kyllä kadehdittava taito osata tehdä käsillään noin upeaa jälkeä!

  Tuollaisia sukkia himoitsen. Värikin on just hyvä. Saapa nähdä saanko hovineulojani tekemään tuollaiset minulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Vähän vaatis Panchon paita kauluksen entraamista, mutta kyllä niistä ihan kivat tuli.
   Vähän harmitti antaa pois noin nätit sukat, mutta saajan leveä hymy palkitsi työstä. Mua kiehtois tuollaiset sukat valkoisella pohjalla ja poro liukuvärjätyllä langalla. Näin yhdet Instassa ja oli myös tosi kauniit!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos! Hetken mietin mallia, mutta täytyyhän koirille tassut olla!

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!