perjantai 10. helmikuuta 2023

Matkailuhelmi 6/52 - El tesoro turístico 6/52

Tänään starttaavat Las Palmasin karnevaalit, jotka kestävät kolme viikkoa. Saarelle matkaavilla hiihtolomalaisilla on siis mahtavat mahdollisuudet vaikkapa itsekin osallistua värikkääseen kevään juhlaan, joka vie meitä kohti pääsiäistä.

Hoy empieza el carnaval de Las Palmas que dura tres semanas. Los que viajan a la isla en las vacaciones de primavera tienen una perfecta oportunidad hasta participar en esta fiesta colorida de primavera que nos lleva hacia la Semana Santa.


Karnevaaleissa on paljon erilaisia tapahtumia, lauluryhmät eli murgat kisaavat paremmuudesta, samoin tanssiryhmät eli comparsat. Valitaan karnevaalien kuningatar, drag kuningatar ja juniorikuningatar ja jopa koirille on ollut joinakin vuosina oma asukilpailu!

El carnaval está lleno de diferentes eventos, concursos de murgas y comparsas, las galas de reina, drag queen, reina infantil y ¡algunos años han elegido el perro mejor vestido del carnaval! 

Meidän kotikunnan murgan huppari - La sudadera de nuestra murga

Karnevaalien aikaan järjestetään konsertteja ja kuka tahansa voi osallistua eri puolilla saarta järjestettäviin kulkueisiin valitsemassaan asussa. Karnevaalit päättyvät 5. maaliskuuta sardiinin hautajaisiin. Sardiini symbolisoi paheita ja ne poltetaan pois paremman tulevaisuuden toivossa.

Durante el carnaval hay conciertos y quienquiera puede participar en las cabalgatas en diferentes partes de la isla. El carnaval termina el 5 de marzo con el entierro de la sardina. La sardina simboliza los vicios que se queman con la esperanza de un futuro mejor.4 kommenttia:

 1. Täällä Teneriffallakin on karnevaalihumut menossa! Tosin en ajatellut osallistua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ole pukeutunut kuin kerran ja sekin oli elämäni toisella Kanarianmatkalla keväällä -93. Siellä asuva serkku oli hommannut asun ja olin vielä lapsena tosi ujo enkä olisi halunnut laittaa asua päälle (sevillanas-tyylinen).

   Poista
 2. Onpa hauskan ja vähän erikoisenkin kuuloiset karnevaalit. Viittaan jälkimmäisellä nyt siis lähinnä tuohon sardiinin hautajaisiin. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, aika monien ajatuksissa karnevaalit on naamiaisasuja ja kulkueita, sambaa ja höyheniä. Piti oikein luntata Wikipediasta, että tämä sardiinin polttaminen ja hautaaminen on osa karnevaaleja eri puolilla Espanjaa ja espanjankielistä Latinalaista Amerikkaa.

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!