lauantai 12. huhtikuuta 2014

Täti vai setä? - ¿Una tía o un tío?

Lueskellessani suosikkiblogejani törmäsin blogeissa kiertävään haasteeseen, jossa kerrotaan käsilaukusta ja sen sisällöstä. Luettuani tekstin aloin miettiä, etten minä saisi tuollaista tekstiä aikaiseksi. Siitä yksinkertaisesta syystä, etten tuskin koskaan käytä laukkua. Juhliin lähtiessä minulla on laukku, jonne pakkaan avaimet, huulipunan ja laukusta riippuen lompakon tai vain tarvittavat kortit. Kameran otan monesti etenkin juhliin mukaan. Meillä on miehen kanssa yhteinen kännykkä ja sitä harvemmin kuljetamme mukana.

Estaba leyendo mis blogs favoritos que me enteré de un reto que circula en los blogs. Te retan a contar de tu bolso y que llevas en él. Después de leerlo empezé a pensar que yo no podría hacer un texto así. Por el simple hecho que practicamente nunca uso un bolso. Si vamos a alguna fiesta llevo un bolso dónde tengo mis llaves, pintalábios y dependiendo del bolso la cartera o sólo las tarjetas necesarias. Y si vamos a una fiesta, suelo llevar la cámara también. Yo y mi esposo tenemos un sólo móvil que pocas veces llevamos con nosotros.

En ole koskaan ollut erityisemmin ollut laukkujen perään. Omistan 3 käsilaukkua ja niistäkin kaksi olen saanut mieheltä lahjaksi; vain yhden olen itse ostanut. Kauppareissuilla lompakon laitan talviaikaan taskuun ja kesällä taskuun sujahtaa kaupan ja pankin kortit. Jos olen kesäaikaan taskuttomassa asussa liikenteessä, käytän sitä vain naisten pukinetta esim. rahan tai pankkikorttien säilytykseen!  :)

Nunca he estado de bolsos. Tengo 3 bolsos y dos de ellos me ha regalado mi esposo; sólo uno he comprado yo. Si voy al super, en invierno llevo la cartera en el bolsillo y en verano pongo las tarjetas del super y del banco en el bolsillo. Si en verano salgo en algo sin bolsillos, llevo las tarjetas o el dinero en la prenda que sólo nosotras mujeres llevamos!  :)

Tein alkukeväästä työkaverien yllyttämänä HS:n nettisivuilla leikkimielisen testin "Oletko mies vai nainen?" Monet työpaikallamme olivat jo tehneet testin ja miehet naureskelivat että "ajattele, jos sen mukaan olisitkin nainen..." ja naiset päinvastoin. No, minä tietysti onnistuin hankkimaan tuloksen: "Olet 59% mies ja 41% nainen"...

A principios de primavera, retada por mis compañeros de trabajo hice un test en la página internet de HS "Eres un hombre o una mujer?" Algunos en el trabajo ya lo habían hecho y los hombres reían "piensa si te saliera que eres una mujer..." y las mujeres al revés. Pues claro yo conseguí sacarme un resultado de "Eres 59% hombre y 41% mujer"...

Minä olen perheestä, jossa olen ainoa tyttö 4 veljeni rinnalla. Jo lapsena leikin autoilla, nuket jouti romukoppaan. Puissakiipeily kuului myös lempipuuhiini lapsena (ja vähän vielä aikuisenakin...) Kiinnostukseni autoihin on jatkunut ja olen mielestäni keskivertonaista parempi kuski. Osaan vaihtaa autooni renkaat (kesärenkaat meni alle tänään) ja tiedän, minne tuulinlasinpesunestettä laitetaan. Seuraan jalkapalloa ja suorittamallani itsepuolustuskurssilla olin omassa elementissäni.

Vengo de familia de cuatro chicos y yo. Ya de pequeña prefería los cochecitos que muñecas. Subír a los árboles fue uno de mis pasatiempos favoritos (y sigue siéndolo...) Mi interés para coches ha seguido y pienso que conduzco mejor que la mujer media. Yo sé cambiar las gomas de mi coche (cambiamos las ruedas de verano hoy) y sé dónde poner el líquido limpiaparabrisas. Me gusta ver el fútbol y en el curso de defensa personal que hice estaba en mi hábita.En pidä kotitöistä ja kuten aiemmin kerroin, minulla ei olekaan meillä mitään asiaa keittiöön. En suutu, jos minulle ei tuoda kukkia, koska en edes ruusua useampaa tunnista ja jos joku niitä toisikin, ne kuolisivat käsittelyssäni alta aikayksikön. En myöskään koskaan ole ymmärtänyt, mikseivät naiset voi kertoa ikäänsä (32) tai paljonko painavat (65).

No me gustan las tareas domésticas y como ya he contado antes, no tengo permiso de cocinar. No me ofendo si no me traen flores porque no conozco más flores que la rosa y si alguién me las trajera, las mataría enseguida. Tampoco nunca he entendido por qué las mujeres no pueden contar su edad (32) o cuánto pesan (65).

Kaikesta tästä huolimatta en pidä itseäni mitenkään poikatyttönä. Rakastan kenkiä ja minulla on niitä suht laaja kokoelma (mieheni mielestä liikaa). Katson mitä päälleni puen ja että vaatteet sopivat vartalolleni. Kanarialla asuessa pidin usein hameita ja mekkoja, koska sää sallii sen hieman paremmin siellä kuin Suomessa. Tykkään myös meikata ja laittaa hiuksiani, enkä koskaan leikkaisi hiuksiani ihan lyhyiksi.

A pesar de todo ésto no me considero nada masculino. Me encantan los zapatos y los tengo unos cuantos (demasiados según mi esposo). Para mì es importante vestirse bien y sé que tipo de ropa sirve para mi cuerpo. Cuando vivimos en Canarias llevé mucho faldas y vestidos ya que el clima allí es un poco más favorable que en Finlandia. También me gusta maquillarme y hacer peinados y nunca cortaría mi pelo cortito.Opiskelin yliopistolla humanistisessa tiedekunnassa, jossa valtaosa opiskelijoista on naisia ja tällä hetkellä olen töissä naisvaltaisella alalla. Vapaa-aikaani kuuluvat tanssi ja ratsastus, jotka nekin ovat lähinnä naisten suosimia harrastuksia. Rakastan myös käsitöitä ja olenkin tehnyt itselleni paljon vaatteita.

E´n la universidad estudié en la facultad de humanidades donde la mayoría de los estudiantes son mujeres y de momento trabajo en un sector muy ocupado de mujeres. En mi tiempo libre soy aficionada de baile y equitación, también populares entre mujeres. Me gustan mucho también las manualidades y me he hecho mucha ropa. 

Meissä kaikissa on varmasti naisellinen ja miehekäs puoli. Ehkä näin voimme myös ymmärtää erilaisuuksiamme ja toisaalta täydentää toisiamme!

Yo creo que en cada uno de nosotros hay un lado femenino y otro masculino. Quizás eso nos ayuda a entender las diferencias entre nosotros y por otro lado ¡complimentarnos uno al otro!

8 kommenttia:

 1. Sama tulos tuli...... Ei sillä että olisin ihan hirveesti yllättynyt tästä. :D

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoinen teksti. On vähän hassua ajatella, että kaikki pitäisi jakaa naisten tai miesten juttuihin, mutta onhan niitä tosiaan joitain asioita, jotka yleensä näin jakautuu. Mulla on jo orpo olo ilman käsilaukkua, mutta toisaalta joskus lomalla on vapauttavaa kun ei tartte siitä huolehtia. Mulla taas on kaapit täynnä laukkuja ja on vaikea olla hankkimatta niitä lisää. Mieskin hankki kesällä oman "miesten" version, ja on ilahtunut sen kätevyydestä -enää kun ei tarvitse kaikkea tunkea väkisin housun taskuihin :)

  VastaaPoista
 3. Minäkin mietin testiä tehdessä, että mistä sen nyt tietää mikä on miesten ja mikä naisten juttu... On ne laukut käteviä ja siistimminhän ne tavarat siellä kulkee kuin taskuissa. Toisaalta nyt mietin, olenko kenties siksikin usein ilman laukkua, että on koirat hihnoineen täyttämässä kädet ja esim. kaupassa on mun mielestä helpompi toimia ilman laukkua olalla (josta se kuitenkin putoilee tuon tuosta)...

  VastaaPoista
 4. Jes, kerrankin joku joka ei käytä laukkuja!!! Mä ostin hiljattain ensimmäisen laukkuni - nimittäin vauvan hoitolaukun. Viimeisen vuoden aikana olenkin joutunut harjoittelemaan tätä laukkuelämää ihan olan takaa... mutta edelleen kauppaan lähden kortit taskussa! Tuosta puhelinasiasta kuulisin mielelläni lisää! Miten se onnistuu? Minä niin mielelläni liikkuisin ilman puhelinta mutta muut eivät sitä salli...

  VastaaPoista
 5. Hyvä me Eveliinat! (mun toinen nimi on Eveliina)

  Meillä ei tosiaan ole kuin yksi känny. Kyllä sitä välillä ihmetellään, kun jossain kysellään molempien numeroita, jotta tavoittais paremmin ja tuumimme, että samasta saa molemmat kiinni (siis jos saa...) Emme kanna puhelinta mukana, koska ei ennenvanhaankaan (oon siis 32, en sen antiikkisempi) lankapuhelimia saanu mukaan.
  Olen minäkin siitä joskus noottia saanut, että se on MATKApuhelin, pitäs olla mukana. Vaan jos on jollain tärkeää asiaa, laittakoon viestin tai soittakoon uudestaan. Ja kun ei meidän jeesuspuhelimella saa edes kuvia (kunnolla), niin mitäpä tuota mukanakaan raastamaan. Pitää muidenkin ymmärtää, ettei aina tarvitse olla luuri valmiustilassa, jos joku vaikka sattuis soittamaan...
  Töissä ei kumpikaan saa / voi kännyä pitää, joten sielläkin se olisi vain turhake.

  VastaaPoista
 6. En käytä rintaliivejä, tarvitsen siis laukun *wirn*. Mies on taskumestari, sillä kulkee taskuissa ihan kaikki ja vähän enemmänkin. Mulla on yleensä ihan onnettomat taskut ja tunne siitä että kaikkea pitää silti olla mukana varmuuden vuoksi, joten olkalaukku on ihan must. Mutta nimenomaan olkalaukku, ja vieläpä siis niin että hihna kulkee rinnan yli, koska muutenhan laukku tosiaan koko ajan putoilisi. Käsilaukkuja (eli sellaisia laukkuja jotka varaavat koko ajan toisen käden) en ymmärrä kuin erityishienoissa menoissa (joissa ei tarvita käsiä kun patsastellaan vaan).

  Yksi känny ei toimisi meillä millään. Milläs minä viestittäisin miehelleni pusutusviestejä ruokatunnilla jos hänellä olisi meidän ainokainen puhelin...? :/

  Terveisin 61-prosenttisesti nainen (kasvissyönti vähän pudotti miespisteitäni)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiskohan pikkareita käyttää tavaroiden säilömiseen... *wirn*

   Sellaiset hands-free-laukut onkin parempia kuin patsastelulaukut, jos tarttee valkata.

   Oih, pusutteluviestit on hyvä argumentti kahdelle puhelimelle... <3

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!