keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Matto - La alfombra

Nyt voi vihdoin laittaa juttua tästä matosta, jonka sain eilen valmiiksi ja tänään se pääsi jo uuteen kotiinsa!
Pitkään olin jo haaveillut maton virkkaamisesta ja nyt kun pikkuveli kauniine puoliskoineen muutti uuteen kotiin, päätin heitä kiusata käsityökokeiluillani tuparilahjan muodossa.

¡Ahora por fin puedo escribir sobre esta alfombra que terminé ayer y hoy la llevé a su nueva casa! Mucho tiempo ya había soñado en hacer una alfombra a ganchillo y ahora que mi hermano pequeño con su novia mudó a una casa nueva, pensaba que les voy a usar como conejillos de indias y regalarles esta prueba mía.



Materiaalina on kilon vyyhti miniontelokudetta, väri valkoinen. Virkkailuihin otan yleensä jonkin ohjeen, jonka mukaan etenen ja tämä ohje on Kangasaitan sivuilta, Asteri-matto. Jossain vaiheessa huomasin, ettei kude tule riittämään, joten muokkasin hieman ohjetta jättämällä muutaman kierroksen välistä pois. Tämä tosin todennäköisesti aiheutti maton reunojen lievän aaltoilun mutta ekaksi matoksi mielestäni hyvä ja on ainakin kotitekoisen näköinen.

De material tuve un kilo de trapillo, de color blanco. Normalmente tengo instrucciones para proyectos de ganchillo y éstas son de la página de Kangasaitta, Alfombra "Asteri" (Aster). En un momento me dí cuenta de que se va a acabar el trapillo y tuve que modificar el patrón quitando unas vueltas. Eso sí, me parece que por las modificaciones la parte de fuera se quedó un poco ondulada pero para ser mi primera alfombra creo que es buena y por lo menos parece hecha a mano.

Alussa virkkaus eteni todella nopeasti, maton suurentuessa tahtikin hidastui. Jo siitäkin syystä, että painavaa mattoa oli raskas käsitellä. Valmis matto oli halkaisijaltaan n.80 senttiä. Aikaa maton virkkaamiseen meni noin 6 iltaa (2-3 h / ilta telkkaa katselessa). Oli se kyllä sen verran kivaa puuhaa, että voisi toisen (tai kolmannenkin) maton virkkailla taas omaksi tai jonkun muun kiusaksi!

Al principio la alfombra cogió tamaño rápido pero al hacerse más grande el ritmo se hizo más lento. Ya por el simple hecho que empezó a pesar. La alfombra al final alcanzó un tamaño de unos 80 cms de diámetro. Tardé unas 6 noches en hacer la alfombra (2-3 horas / noche viendo la tele). A mí me gustaba tanto que ¡creo que voy a a hacer (otra o hasta tercera) alfombra para mí o para algún otro conejillo de indias! 

4 kommenttia:

 1. Tämä on hieno! Kiitos paljon!

  Ootko meinannu kokeilla tehdä vastaavaa muovipusseista/vhs-nauhoista? Kävis hyvin vaikka terassille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä voiskin olla ideaa... Muovipusseja on meillä kiusaksikin asti, eli niitä vois ainakii tuhota. Tosin toi ontelokude oli siitä helppo, että senkun kaupasta hakee ja alkaa tehdä. Mutta esim. kesällä olis aikaa tuhota muovipusseja ja terassille se olisikin omiaan, ei haittais sateetkaan!

   Poista
 2. Vau, hei tällaisesta minäkin olen haaveillut! Olen jopa hankkinut ontelokudetta valmiiksi, mutta vähän tuolla aikaansaamispuolella on ollut puutetta... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Jenni!
   Mä olin niin täpinöissä kun sain kuteet ostettua, että hetihän sitä piti alkaa virkata! Se on se kun alkuun pääsee, niin sitten jäät (kirjaimellisesti) koukkuun! :D

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!