keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Suo siellä... - Estás pisando por aguas pantanosas...

Tänään päätimme aurinkoisen kelin kunniaksi tehdä retken Linnaistensuolle. Emme olleet koskaan käyneet siellä, mutta olin lukenut juttuja ja nähnyt kuvia paikasta. Suo sijaitsee Lahdesta itään vanhan Nastolantien eteläpuolella ja luontopolun sekä itä- että länsipäässä on paikoitusalueet. Polku kulkee suon poikki, joten retkeilijä kulkee samaa tietä mennessä ja tullessa.

Hoy decidimos hacer una vuelta a Linnaistensuo ya que hubo tan buen tiempo. No habíamos ido allí nunca pero había leído y visto fotos del sitio. El pantanal está situado al este de Lahti, en el lado sur de la vieja carretera a Nastola. Hay espacios para aparcar el coche en el lado este y oeste del sendero. El sendero cruza el pantanal y así vas y vuelves por el mismo camino.

Reitin varrella on infotauluja ja koko suon yli menevä reitti kulkee pitkospuita pitkin. Myös osassa metsäpätkää on pitkospuut. Polku on vain 1,5 km, joten varsinaista levähdyspaikkaa ei reitin varrella ole, mutta infotaulujen luona on levennykset ja osassa niistä on puiset penkit. Suolta voi marja-aikaan löytää mm. lakkoja ja karpaloita.

Hay tablas informativas por el camino y la parte del sendero que va por el pantanal tiene tablones de madera. También hay tablones en algunas partes en el bosque. El sendero es de 1,5 kms y no hay ningún sitio oficial para pausa pero el sendero de tablones tiene un tipo de paradas más anchas al lado de las tablas informativas y algunas tienen banquillos de madera. Durante la época de bayas se puede encontrar ej. camemoros y arándanos.2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa varsin mukavalta retkikohteelta! :) Minä kokeilin tän¨syksynä tuota karpaloiden keruuta, oli aika hidasta touhua, kun niitä sai etsiä melkein suurennuslasin kanssa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kaunista näin aurinkoisena syyspäivänä! Mietin kuinka kuumaa ja ötökkäistä siellä on kesäkuumalla...

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!