torstai 9. lokakuuta 2014

Shoppailua - De compras

Käytiin taas kaupassa. Tai siis kaupoissa. Kanarialla asuessamme Lidl ei ollut vielä rantautunut sinne ja ostoksilla kävimme yleensä Hiperdinossa ja Mercadonassa. Toisesta saa paremmat lihat ja toisesta paremmat hedelmät. Yhden pysähdyksen taktiikkaa olisi voinut käyttää Carrefourissa, mutta ihmis- ja tavarapaljous ei oikein houkutellut sinne ostoksille.

Fuimos al súper. O mejor dicho en varios. Cuando vivimos en Canarias todavía no había llegado Lidl allí y solíamos ir de compras a Hiperdino y Mercadona. Uno tenía mejores carnes y otro mejores frutas. Uno podría haber ido sólo a Carrefour pero tanta gente y un hipermercado tan grande no nos interesaba. 

Suomessa aluksi kaupassakäynti vaikutti simppeliltä. Viikon isot ostokset Citymarketista ja pienet täydennykset Lidlistä. Kun Lidlin valikoima laajeni ja hinnat olivat edelleen muita kauppoja edullisemmat, aloimme käydä yhä useammin Lidlissä tekemässä viikon pääostokset.

Al principio, ir de compras en Finlandia pareció fácil. La compra fuerte de la semana hicimos en Citymarket y la compra pequeña en Lidl. Cuando la selección en Lidl se mejoró y como los precios seguían más bajos que en otras tiendas, empezamos a hacer más a menudo la compra fuerte semanal en Lidl.

Tämän päivän kauppareissu oli taas se isompi "tankkaus". Koirilta oli ruoka lopussa, joten piti lähteä CM:iin, koska se on ainoa, joka myy koirien liuskoja JA makkaraa JA pateeta. Citymarketin lihojen hinnat taas ovat sen verran tyyriitä, että matka jatkui Lidliin. Lidlistä ostetaan yleensä myös viikonlopun limsat ja karkit / sipsit / jätskit. Sieltä saa myös edullisinta chorizoa ja tuoreet sämpylät, Lidlistä löytyy myös meidän makuun sopiva kahvi.

La compra de hoy fue una de los fuertes. Se estaba acabando la comida de los perros y eso significa que hay que ir a Citymarket porque es el único que vende TANTO palitos COMO salchicha Y paté. Pero porque la carne tiene precios bastante altos en CM seguímos el camino a Lidl. Allí también compramos los refrescos y caramelos / papas / helado para fin de semana. Allí encuentras igualmente el chorizo más barato y pan recién hecho. Lidl también vende café que nos gusta. 

Mutta jottei kauppareissusta tulisi liian helppo, lopuksi piti vielä kurvata S-markettiin. Mies tykkää syödä klementiinejä (ei satsumia / appelsiineja) ja niitä myydään täällä vain ässässä. S-market on myös ainoa paikka, josta saa jälkiruokaherkuksi Power cow-vanukkaita tai naapuripitäjän laittoman hyvää ruisleipää, jota minulla on töissä eväänä. Kesällä löydettiin S-marketista Tallinnassa syömiämme valkosipuliruisleipätikkuja.

Pero para complicar las cosas un pizco más tuvimos que hacer una parada más en S-market. A mi esposo le gustan las clementinas (no satsumas o naranjas) y aquí la única tienda que las vende es S-market. También es el único vendedor de natillas Power cow o el pan negro que llevo para almuezo para el curro. En verano encontramos en S-market palitos de pan negro con ajo; iguales que comimos en Tallin.

Jos sitten joku päivä sattuu taas vessapaperi olemaan lopussa, joudut turvautumaan vielä neljänteen kauppaan, Robin Hoodin kympin paperisäkki on edullisin vaihtoehto ja monesti ainoa, jossa ei pakoteta yhteispakettina ostamaan talous- ja wc-paperia.

Eso sí, como algún día se nos acaba el papel higiénico hay que ir a una cuarta tienda. Robin Hood vende un saco grande por diez euros. Suele ser la oferta más barata y la única donde no hace falta comprar los dos: papel de cocina y papel higiénico. 

Onko muiden kauppareissut yhtä hankalia vai teettekö kompromisseja, jottei tarvitse juosta monessa kaupassa? Vai ollaanko me vaan vähän hankalia / nirsoja / pihejä?

¿Ustedes tienen todo esto de compras igual de complicado que nosotros o si hacen compromisos para evitar la visita a varias tiendas? ¿O si nosotros somos algo de difíciles / exigentes / avaros?

4 kommenttia:

 1. Meillä kauppareissuja määrittää aika paljon se, ettei meillä ole autoa. Kaupassa käydään siis pyörällä tai kävellen (vain erikoisjuttujen takia lähdetään bussilla liikenteeseen), joten ostoksia voi olla vain sen verran kuin jaksaa kerralla kantaa ja kauppa sillä etäisyydellä että jaksaa ne ostoksensa sitten kanniskella kotiin asti.

  Mies käy usein Lidlissä, koska siellä on edullista ja hänelle mieluisia tuotteita. Minä käyn usein S-marketissa, koska se on näppärästi kotimatkan varrella töistä tullessa. Itse en juokse hintojen perässä. Ostan sitä mitä tarvitsen sieltä mistä sen kätevimmin saan.

  Samalla reissulla ei tule käytyä useissa kaupoissa, kyllä se on täsmäisku yhteen ja sitten onkin jo kädet täynnä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuulostaa tutulta! Hesassa asuessa ajelimme junalla CM:iin tai pienille ostoksille K-Supermarketiin, eikä sitä muutaman sadan metrin matkaa juna-asemalta kotiin viitsinyt esim. talvisissa lumihangissa kovin monta painavaa kassia kanniskella.

   Kesällä ajeltiin muutaman kerran pyörälenkki ja siinä samalla kaupassa hakemassa se, mikä reppuun ja kassiin mahtuu. Se oli ihan kivaa kun oli luppoaikaa fillaroida vaikka joka päivä kaupassa.

   Ennen me mentiin paljon Plussa-kortin perässä Sittariin, mutta nykyään haetaan tuotteet sieltä, missä ne mielestämme ovat laadukkaimmat (ja ehkä myös edullisimmat).

   Poista
 2. Me käydään Prismassa tai Lidlissä. Molemmat tuossa vieressä. Prismassa jos käy, ni harvoin tarvii muualle lähteäkään. Sieltä saa kaikkea. (On myös halvempi kuin Citymarket.) Kiva kun siinä on samassa apteekki (ja Alko, höhö). Jaaaaa jos jotain pientä unohtuu/puuttuu, sen saa helposti mäen alta Salesta.
  Ah, bonuksia. ♥ :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvälle yhdistelmälle! Voin kuvitella, että Prisma poistais meilläkin yhden kaupan listalta, mutta kun ei meil oo Prismaa... On jo mekin mietitty ässän bonuskortin hankkimista, niin vähemmän tuijottelis "korttitarjouksia", kun oliskin kortti joka kauppaan!

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!