tiistai 28. lokakuuta 2014

Vaatekaapin aarteet - Los tesoros del ropero

Tuli tässä mieleen, että minulla on vaatekaapissani muutama vaate, joilla alkaa olla melkoisesti ikää, mutta ne ovat edelleen käyttökuntoisia ja ahkerassa käytössä. Nappiostoksiako vai muuten vaan ajattomia, en tiedä. Päätin kuvata teille 5 vanhinta vaatettani ja kertoa niiden tarinan. Mielenkiintoista oli huomata, että ne kaikki ovat harmaita...

El otro día me dí cuenta de que tengo unas prendas bastante viejas en mi ropero. Aún así, siguen en condiciones para llevarlas y las uso a menudo. No sé si han sido compras perfectas o si son prendas que están siempre en moda. Decidí sacar las fotos de mis 5 prendas más viejas y contar su historia. Era algo de interesante notar que son todas grises..

Ensinnäkin harmaat housut. Ei kummoisen näköiset, mutta päällä ne ovat toisaalta asialliset puvunhousut, mutta takataskut ja leveät lahkeet tekevät niistä nuorekkaat ja rennot. Yhdistän usein mustaan tai valkoiseen yläosaan. Nämä housut olen ostanut yläasteaikoina, 90-luvun puolivälissä.

Primero un pantalón gris. No tienen pinta especial pero puesto son por un lado un pantalón de traje formal pero los bolsillos traseros y mangas anchas lo hacen juvenil y relajado. Muchas veces lo conjunto con parte arriba blanco o negro. Este pantalón he comprado a mitad de los años 90 cuando estuve en la secundaria.


Seuraavana lyhyt farkkuhame. Se on ostettu 90-luvun lopulla kummitätini 50-vuotisjuhliin. Hameen toisessa etutaskussa on kulkenut vuodesta toiseen 100 pesetan kolikko ja toisessa myöhemmin appiukolta saatu 25 pesetan kolikko.

Luego una falda corta vaquera. La compré a finales de los 90 para el 50 cumpleaños de mi madrina. En un bolsillo delantero he tenido años una moneda de 100 pesetas y en otra una moneda de 25 pesetas que me ha dado mi suegro.


Myöskin 90-luvulta ovat nämä tolppakorkoiset juhlakengät. Kengissä on paljettikoristelu ja mustan värinsä ansiosta ne sopivat moneen asuun.

También de los 90 son estos zapatos de fiesta con tacón. Tienen lentejuelas y gracias a su color negro son fáciles de conjuntar.Kaksi viimeistä vaatetta ovat 2000-luvun alkupuolelta, kun opiskelin jo yliopistossa. Viimeisiä Suomesta ostamiani vaatteita ennen muuttoa Kanarialle. Ensimmäisenä on Jyväskylästä löydetty samettimekko, jossa on kaunis pintakuviointi. Tässä mekossa olen käynyt ensimmäistä kertaa tulevien appivanhempieni kotona.

Las dos últimas prendas son del principio de los 2000 cuando ya estudié en la universidad. Son últimas prendas que he comprado de Finlandia antes de mudar a Canarias. Primero un vestido de terciopelo con un estampado bonito que he comprado de Jyväskylä. Llevaba este vestido cuando fui por la primera vez a la casa de mis futuros suegros.


Viimeisenä on jakku, jonka olen ostanut lahjakortilla, jonka sain kaverilta lahjaksi valmistuttuani yliopistolta. Yleensä en ole virallisten jakkupukujen perään, mutta tässä, kuten harmaissa housuissakin on nuorekas tyyli ja se sopii moniin eri asuihin.

Y la última es una chaqueta que he comprado con un cheque de regalo que me regaló mi amiga cuando terminé mis estudios en la universidad. Normalmente no me gusta la ropa muy formal pero esta chaqueta, igual que el pantalón, tiene un estilo juvenil y sirve para diferentes conjuntos.


5 kommenttia:

 1. Hihi, hauska juttu! :) Varsinkin, kun kaikki on tosiaan harmaita. :) Miullakin on tuollaisia ajattomia vaatteita, joilla on useampi vuosi ikää. Jotkut vaatteet vaan tuntuu niin omilta, ettei niistä halua luopua. Miulla on yks vaate, joka on 70-luvulta ja kuului äidilleni ennen minua. :D On päässyt jopa käyttöön. :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan höhlää huomata, kun ne kaikki kasasin kuvattavaksi, et vitsi, näähän on kaikki harmaita. Tosin mulla oli aikakausi, että kaikki ostamani vaatteet oli mustia, sinisiä tai harmaita...
   Olis kiva nähdä muiltakin samantyyppisiä postauksia... *vink vink* ;)

   Poista
  2. Kiitti vinkistä! :) Täytyypä toteuttaa toi. :) Se vaate on nyt kyl Suomessa, mutta miulla on varmasti koneella kuvia siitä. :)

   Hih, muuten tosiaan hyvä pointti Hehkuvaisen kommentissa, että vielä mahdut niihin samoihin vaatteisiin! :) Hieno saavutus. :)

   Poista
 2. Hienoa, että olet (sattumalta tai taidolla) löytänyt kestäviä vaatteita, ei meinaan ole mitenkään itsestään selvää. Harmaa väri on ehkä siitä hyvä, että se saattaa vanhanakin näyttää hyvältä. Musta ja kirkkaat värit haalistuvat ja kulahtavat luullakseni hiukan nopeammin ja valkoinen helposti kellastuu. Lisäksi on tietysti huomioitava tässä se loistavin saavutuksesi: mahdut edelleen yläasteaikaisiin vaatteisiisi :D.

  Tuon tyyliset housut tarvitsisin kyllä itsellenikin. Että olisi siistit, mutta samalla rennot. Nyt mulla tahtoo mennä vähän enemmän sinne rennon suuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on ne vanhojen hyvien aikoijen vaatteet jotka kestää isältä pojalle...
   Ihmettelin hiukan itsekin, että kuinka mahdun edelleen noihin kuteisiin. Huvittavinta on, että noi pöksyt on merkitty kooksi 36. En ollut kyllä noita ostaessanikaan sitä kokoa... Oon tainnut vuosien mittaan suurentua vai yläosasta; valitettavasti. (siis ei sillä, että haluaisin leveän alaosan, vaan et ei sen yläosan tartteis noin iso olla) :P

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!