sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Barcelona osa III - Barcelona parte III

Sunnuntaina kävimme aamulla kahvilla hotellin viereisessä kahvilassa. Enpä tullut siinä kohtaa ajatelleeksi kahvin nestettä poistavaa vaikutusta, joka kohdallani on yleensä kovin nopea ja tehokas. Muutaman vessapysähdyksen jälkeen saavuimme Sagrada Familia - kirkolle, jossa nappasimme pari valokuvaa. Seuraavaksi suuntasimme Guëllin puistoon, tarkoituksena käydä kysymässä lippuja.

El domingo por la mañana fuimos a tomar café en la cafetería al lado del hotel. En aquel momento no pensé hasta el final el efecto diurético del café que en mi caso suele ser muy rápido y eficaz. Después de unas paradas al baño llegamos a la Sagrada Familia donde sacamos unas fotos. Luego seguimos para el Parque Guëll con la intención de ir a preguntar por las entradas.
Puiston vierailijoiden määrää rajoitetaan ja lipussa on sisäänpääsyaika puistoon. Lippuja voi myös ostaa etukäteen netistä haluamalleen ajalle ja näin välttää jonottamisen. Puoli yhdeltä jonottaessamme lippuja meitä infottiin, että tällä hetkellä myynnissä on lippuja kello 15:ksi. Luukulla ostimmekin liput kuudeksi, jotta ehtisimme tehdä kierroksen keskustassa ja palata sitten puistoon. Meille neuvottiin bussi, jolla pääsimme suoraan La Ramblalle.

La cantidad de visitantes está limitada y en la entrada figura la hora para entrar al parque. También se las puede comprar de antemano por internet para la fecha y hora deseada y así evitar hacer cola. Hicimos cola a las doce y media y nos informaron que están vendiendo entradas para las 15. En la taquilla compramos entradas para las seis para hacer una vuelta en el centro y volver más tarde. Nos indicaron la guagua que nos llevó hasta La Rambla.
Kävelimme La Ramblaa pitkin kohti satamaa, jossa napattiin ensin jäätelöt ja sitten istahdimme syömään leivät pieneen rantakahvilaan. Matka jatkui takaisin kohti Plaza de Españaa vanhan kaupungin kapeita kujia, josta bongasimmekin churrerian. Menimme katsomaan onko kyse mantereen churroista vai meille tutummista versioista. Onneksemme ne oli niitä "oikeita" churroja, ja popsimme niitä pari annosta kahvin kera.

Caminamos por La Rambla hacia el puerto donde primero comimos helado y más tarde nos sentamos a tomar bocadillos en una cafetería en el paseo marítimo. Volvimos a la Plaza de España através de los callejones de la ciudad vieja y allí encontramos una churrería. Entramos para ver si fueran churros peninsulares o los que nosotros conocíamos. Por nuestra suerte fueron churros "de verdad" y comimos un par de raciones con café.


Matkalla bussille, joka veisi takaisin puistoon, halusin käydä nappaamassa vielä kuvat Gaudín Casa Battlósta ja Casa Milàsta. Kuudelta olimmekin sitten jonottamassa sisään Guëllin puistoon. Liput maksoivat 16 euroa kahdelta, mutta puiston anti ei kuitenkaan mielestämme vastannut ihan hintaa. Olihan ne rakennukset, patsaat ja mosaiikit kauniita ja niissä on varmasti ollut oma työnsä, mutta alue oli pienempi kuin kuvittelin, eikä nahtävää ollut kauheasti.

En camino de vuelta para la guagua que nos llevara al parque quería ir a sacar fotos de Casa Battló y Casa Milà de Gaudí. A las seis ya estuvimos haciendo cola para entrar al parque Guëll. Las entradas costaron 16 euros por dos personas pero en nuestra opinión lo que el parque tenía para ofrecerte no valió tanto. Sí, los edificios, estátuas y mosaícos eran bonitos y seguro que fueron resultados de un curro enorme pero la zona era más pequeña de lo que había pensado y no tenía tantas cosas para ver.
Illalla suuntasimme jälleen Plaza de Cataluñalle etsimään ruokapaikkaa. Päätimme käydä katsomassa tarkemmin Las Arenas - ostoskeskuksen kattoterassin ravintolatarjonnan. Valitsimme ruokalistan ja hintojen perusteella La Botiga - ravintolan. Valinta alkoi kuitenkin pikkuhiljaa osoittautua todella huonoksi.

Por la noche tomamos la dirección de Plaza de Cataluña para buscar un sitio para cenar. Decidimos ir a ver los restaurantes en el techo del CC Las Arenas. Según el menú y los precios elegimos el restaurante La Botiga. Poco a poco dimos cuenta de que fue una elección muy mala.


Ensin naapuripöydän mieheltä tipahti vahingossa juomalasi lattialle ja lasinsiruja ei kukaan putsannut lattialta pois koko sinä aikana, mitä olimme ravintolassa. Tilaamiemme pihvien piti olla puolikypsä ja kypsä mutta ne olivatkin "tuskin pannua nähnyt" ja puolikypsä. Lisäksi lautaselta löytyi styroksia. Pihvit palasivat keittiöön, jossa ne oli joko mikrotettu tai käytetty puoli minuuttia pannulla. Söin pihvistäni kypsimmät kohdat ja mies luovutti ja palautti pihvinsä. Jälkkäriä emme edes viitsineet enää kokeilla vaan pyysimme laskun. Toisesta pihvistä ei laskutettu, mutta missään vaiheessa kukaan ei pahoitellut tapahtunutta, ei edes lähtiessä. En todellakaan suosittele tätä paikkaa.

Primero al hombre de la mesa de al lado se le cayó el vaso al suelo y durante todo el tiempo que estuvimos allí nadie limpio los trozitos de cristal del suelo. Los entrecots que pidimos deberían haber estado medio y bien hechos pero estaban "apenas visto el sartén" y medio hecho. A parte de eso, había corcho en el plato. Los entrecots volvieron a la cocina donde o los habían metido en microondas o pasado por el sartén medio minuto. Comí las partes más hechas de mi entrecot pero mi esposo se rindió y devolvió su entrecot. Ni queríamos probar la suerte con los postres sino pidimos la cuenta. No cobraron más que un entrecot pero ningún momento nadie lamentó lo pasado, ni al salir. Yo por lo menos no recomiendo este restaurante.

Paluumatkalla nappasimme pienestä supermarketista jätskit ja keksiä jälkkäriksi ja painuimme hotellille katsomaan telkkaa ja pohtimaan suunnitelmia viimeiselle Barcelona-päivälle.

De vuelta al hotel pasamos por un pequeño súper para comprar helado y galletas para postre y fuimos al hotel a ver la tele y hacer planes para el último día en Barcelona.


8 kommenttia:

 1. Hassuja taloja! Ilma näyttää olleen sopivan lämmin ja kesäinen. Melko erikoinen ruokapaikka, piiiiiiiitkä miinus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne oli aika... epänormaaleja. Aurinko paistoi joka päivä, yksi ilta ripsi vettä, kun oltiin syömässä, samoin sunnuntaiaamuna. Mutta ei mitään sateenvarjotavaraa. Lämmintä oli sateenkin aikaan 20 ja auringonpaisteessa varmasti lähemmäs 25. Iltaisin tarvitsi takkia.
   Ja ravintola oli kyllä lähinnä huono vitsi...

   Poista
 2. Olen huomannut, että La Ramblan kadulla ei ole niin laadukkaita ravintoloita. Se voi olla, koska siellä on paljon turisteja jotka tulee ja menee. Mutta on harmi juttu. Ei pitäisi olla kuin näin.
  Kuitenkin onneksi bongasitte oikeita churroja, mikä oli iso plussa ;)
  Hyvää sunnuntai paivää guapa!
  vivianakantosalo.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No samalta se vaikutti siellä Las Arenasin katollakin; että ravintolat oli turistipaikkoja, jossa ei ole niin väliä, miten toimitaan. Viimeisessä osassa kerron ravintolasta lähellä La Ramblaa, joka on todellakin käymisen arvoinen!

   Hyvää sunnuntaita sinullekin, abrazos!

   Poista
 3. Viime vuonna tuo maksu puistoon oli juuri tullut ja silloin ei tainnut olla vielä aikoja. Mentiin aamusta ja siinä(kin) huomasi, että Barcelona on oppinut rahastamaan ihan kaikesta. Onhan tuo 8 euroakin aivan järkyttävä hinta, kun ajattelee, että ennen tuonnekin on päässyt ilmaiseksi. Mutta toisaalta se on Sagrada Familian kanssa semmoinen "must see" juttu että maksaa mitä maksaa niin käytävä on. :D

  Harmi tuo ruoka :( Barcelonassakin taitaa olla aivan tuurista kiinni, mihin puljuun sattuu menemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin lueskelin blogeista, että tuo puiston maksu ja rajoitettu sisäänpääsy on tullut vasta äskettäin. Sagrada Familian kohdalla minusta (meistä) on törkeää, että kirkkoon pääsystä pitää maksaa. Se olis ollut 30 euroa kahdelta. Ei maksettu.

   Onneksi vikana iltana oli paljon parempi tuuri ravintolan suhteen. Siitä lisää pikapuolin!

   Poista
 4. Minä maksoin itseni 'kipeeksi' vuosi sitten ja kävin Sagrada Familiassa opastetulla kierroksella. En muista tarkkaa euromäärää, mutta vältin mielettömän pitkän jonon. Ja opas oli aivan huikea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti on upea myös sisältä ja oppaan kanssa kierroksesta saa takuusti vielä enemmän irti.

   Kiitos kommentista! :)

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!