perjantai 11. joulukuuta 2015

Karkkikransseja - Corona navideña de caramelos

Huomenna ollaan menossa joulumarkkinoille myyntipuuhiin. Perinteisten piparien ja kuivakakkujen lisäksi askartelimme myyntiin karkkikransseja. Alkuperäinen idea oli tehdä karkkikuusia, mutta suunnitelma vaihtui, kun Sinellistä oli kaikki styroxkartiot loppuneet.

Mañana vamos al mercadillo de Navidad a vender. A parte de dulces tradicionales de Navidad hemos hecho coronas de caramelos. La idea original fue hacer árboles de caramelos pero cambiaron los planes porque en la tienda de crafting ya no quedaba conos de corcho.

Ympyränmuotoiseen styroxiin kiinnitettiin pienillä nuppineuloille suklaakonvehteja. Yhteen halkaisijaltaan ¨20 cm olevaan ympyrään meni laatikollinen konvehteja. Konvehdit voisi kiinnittää myös kuumaliimapistoolilla, jos sellainen olisi käytettävissä. Halutessaan styroxin voi aluksi päällystää vaikkapa foliolla tai maalata haluamansa väriseksi.

Con pequeños alfileres clavamos los caramelos de chocolate al corcho de forma redonda. Necesitas una caja de bombones para un círculo de 20 centímetros de diámetro. También puedes fijar los bombones con pistola de pegamento si tienes una.  También puedes primero forrar el círculo de corcho con papel aluminio o pintarlo de color que quieras.9 kommenttia:

 1. No nam! Mulla ei varmaan kärsivällisyys riittäisi, kun kyse on suklaan kanssa työskentelystä:D Häviäisivät parempiin suihin... Mukavia myyntihetkiä markkinoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tässäkin oli äiti vieressä vahtina sillä hetkellä kun alkoi tuumia: "Ei nämä kyllä taida millään kaikki mahtua tähän..." :D

   Poista
 2. Kuinkas myyjäisissä meni? Arvaan jo millaisia keskusteluja joissain kodeissa on käyty: "No, ostittekos mitään?" "Juu, ostettiin me sellainen karkkikranssi, mutta siitä on pelkkä pohja enää jäljellä..." :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pah! Se keskustelu meni näin: "Hei kato, karkkikransseja! Onpa kiva idea!" -Juu, siitä makia kranssi oveen. Mut laita sisäpuolelle tai naapurit syö karkit... "Juu niin pitää laittaa. On kyllä kiva keksintö!"
   Keskustelu ja typerä naapurivitsi käytiin läpi noin 50 kertaa ja kuudesta kranssista ei ostettu yhtään, ei edes sen jälkeen, kun 1,5 tunnin jälkeen laskettiin hintaa...
   Muuten kaikki meni, mittä alussa ei saatu edes pöydälle mahtumaan ja luokka yli tuplasi myyjäissaldonsa viime vuodelta. Ope on ihan tyytyväinen!

   Poista
 3. Voi miten monta postausta olin jäljessä, kun en oo ehtinyt lukemaan blogeja! Ihana idea tuo karkkikranssi, kelpais ainakin postinkantajalle "saa maistaa" lapulla varustettuna :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja meidän äidille tuli mieleen, että kerrostalon alaoveen ja lappu: "saa ottaa palkkioksi vähintään puolen tunnin ulkoilusta" :)

   Poista
 4. Hauska idea! :D Heti tuli mieleen joulukalenterin ja kranssin yhdistäminen tyyliin kuka kerkiää ekana napata päivän suklaan, mut lopulta ei ehkä toimisi: menisi kuitenkin aina sille samalle. ;)

  Joo, nuo on niin "hauskoja" jotkut asiakkaat, kun laukaisevat jonkun vitsin uskoen minun kuulevan sen ekaa kertaa. Kun todellisuudessa se on jo 50 kerta päivän aikana. Huh. :D Ja tätä minulle on sattunut vain Suomessa töissä, mutta ei Espanjassa. :D Löytyipähän joku asia, jossa espanjalaiset ovat vakavampia kuin suomalaiset. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Tässä juuri myymättä jääneitä äidin kanssa tehdään uusia versioita; nuppineulat pois ja kuumaliimaa tilalle. Alkoi kauhistuttaa, että joku vie lapsiperheeseen ja pikkuiset syö neulat / tiputtelee ne lattioille tai muuta mukavaa...

   Ja pahintahan tossa vitsissä on se, että minä kerroin sen sen 50 kertaa... Ihan kuin opettaessa; kerrot saman tyhmän jutun joka vuosi, mutta joka kerta se menee läpi, koska oppilaat kuulee sen ekaa kertaa... :P

   Poista
  2. Ei se noin päin ole paha, kun immeiset vaihtuu... ;) Itsekin tein tuota asiakaspalvelutyössä samalla periaatteella. :) Mitäpä sitä hyvää ja toimivaksi todettua vitsiä vaihtamaan, kun kuulija kuulee sen ekaa kertaa. ;)

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!