torstai 3. joulukuuta 2015

Tervetuloa Boston! - ¡Bienvenidos Boston!

Tiistaina se viimein tuli! Meidän uusi sohva. Viiden viikon odottelu päättyi, kun olkkariin kannettiin Sotkan Boston divaanisohva kahdessa paketissa ja vanha sohva lähti kuljetusliikkeen miesten mukaan. "Joku" pihi ei ollut ostanut kasauspalvelua, joten kaivoimme äidin kanssa ruuvimeisselin esiin ja aloimme kasailla sohvaa. 

¡Por fin llegó! Nuestro nuevo sofá. Se acabó la espera de cinco semanas al llegar el sofá divan Boston de Sotka en dos paquetes y el viejo lo llevaron los hombres de la empresa transportista. "Alguién" fue tan tacaña que no pagó por montar el sofá y por eso sacamos destornilladores mi madre y yo empezamos montarlo.


Ei siinä varsinaista kasaamista ollut kuin 8 jalan paikalleenlaitto ja kahden osan yhdistäminen toisiinsa. Ainoa pikku ongelma oli, että jokainen jalka kiinnitettiin 4 ruuvilla, mutta joka jalan kohdalta löytyi vain kaksi reikää ruuveille... Minä sitten ruuvailin ne valmiit kaksi ja tein äidille reiänalut kahta puuttuvaa ruuvia varten; hänellä kun on enemmän käsivoimia kuin minulla. Lisäksi yhden jalan ruuvien reiät oli eri kohdissa kuin muissa jaloissa...

Aunque no sé si se puede llamar "montar" poner 8 patas al sillón y juntar las dos piezas. Un pequeño problema surgió al darnos cuenta de que se suponía que cada pata lleva cuatro tornillos pero hubo sólo dos agujeros para los tornillos... Pues yo puse los dos que ya tenían agujeros y mi madre puso los dos últimos en los comienzos de agujeros que le hice con un clavo y martillo. Es que ella tiene más fuerza en los brazos que yo. También hubo una pata con los agujeros de tornillos en puntos diferentes que en las otras patas...
Lopulta sohva oli kuitenkin jaloillaan ja osat kiinni toisissaan. Seuraavaksi alkoi haiseva osuus. Olimme ostaneet sohvaa varten huonekalusuojasprayn, joka suihkuteltiin sitten sohvan ja tyynyjen päälle. Saat jonkunlaisen käsityksen hajusta, kun kuvittelet parikymmentä avonaista pulloa kynsilakanpoistoainetta, joiden odööriä levitetään huoneeseen tuulettimella. Tökötti sai kuivua pari tuntia, jonka aikana sen pitäisi luoda kankaalle teflonmainen kalvo, joka estää likaa imeytymästä kankaaseen.

Por fin el sofá tenía sus patitas y las dos piezas juntadas. Luego empezó la parte apestosa. Habíamos comprado un spray protector para muebles y lo echamos en todo el sofá y los cojines. Piensa en 20 botellas abiertas de acetona cuyo perfume está repartido por una habitación con un ventilador y tienes el olor que salió. Lo dejamos secar dos horas y se supone que crea una capa similar a teflon que impide la suciedad absorberse en la tela.

Tässäpä vielä ennen ja jälkeen kuvat olohuoneestamme. Ainoa vielä muuttunut kohta on sohvan takana näkyvä sinisen tuoli. Sen tilalla on kapea hyllykkö, jonka päällä on nettimodeemi.

Y aquí les dejo fotos antes y después de nuestro salón. La única cosa que todavía se ha cambiado es que en vez de la silla azul, detrás del sofá hay un cajonero estrecho, encima del cual tenemos el modém de internet.
Ennen - Antes
Vanha sohva - El viejo sofá
Uusi sohva - El nuevo sofá

6 kommenttia:

 1. Onpas se ryhdikäs! Kyllä kelpaa istua & rentoilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhaan verrattuna se on nimenomaan ryhdikäs. Entisessä istuinpatja tipahti rungon "sisään" ja istuit reunalaudan päällä... MIehellä oli selkänojatyynyjen takana lisätyynyviritelmä ja muuta mukavaa... Kyllä nyt tosiaan kelpaa!

   Poista
 2. Ero on kyllä huikaiseva, vaikka sohvilla on paljon yhteistäkin (mm. muoto, tumma väri ym.). Uusi on ehdottomasti kutsuvampi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja yksi helpotus on tuo, että divaaniosa on oikeasti divaaniosa, eikä tuollainen irtorahi-viritelmä.

   Poista
 3. Kyl on komia! Joko on löytynyt se lempiasento jossa röhnöttää ;)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös! Heh, tänään vasta tajusin, että jos ukkeli on töissä, niin mä voin katsoa "sen paikalla" telkkaa... :P Oliver on ehkä se, joka vieläkin hakee paikkaa uudelta sohvalta.

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!