maanantai 7. joulukuuta 2015

Pohdiskeluhaaste - Un reto filosófico

Sain kolmen kysymyksen haasteen blogista Mielekäs miellekartta ja nyt sain vihdoin aikaiseksi vastailla näihin suht haasteellisiin kysymyksiin. Enhaasta varsinaisesti ketään, mutta pohtikaa kohdallanne näitä kysymyksiä; saa niistä postauksenkin kirjoittaa, jos inspiraatio iskee!

Me dieron un reto en el blog de Mielekäs miellekartta y ahora por fin encontré el tiempo para responder a estas preguntas un poco chungas. No reto a nadie pero piensa en tus respuestas a las preguntas; ¡y claro que puedes convertilas en un post si te interesa!

1. Mistä olet kiitollinen juuri nyt?

Ensin tylsä versio: Siitä, että saan räkää ulos poskiontelosta; töitä on enää 10 päivää ennen lomaa; loma kestää 16 päivää; melkein kaikki joululahjat hankittu.

Sitten se "hieno" versio: Siitä, että meillä molemmilla on vihdoin vakituiset työt; että meillä on mahdollisuus matkustella paitsi siellä toisessa kotimaassa, myös muualla; ja juuri telkkaa katsellessa tuli mieleen: että osaamme pitää hauskaa ilman suuria määriä alkoholia...

1. ¿Por qué estás agradecida en este momento?

Primero la versión aburrida: Por poder sacar mocos del seno nasal; que quedan sólo 10 días de trabajo; que tengo 16 días de vacaciones delante; que ya hemos encontrado casi todos los regalos de Navidad.

Luego la versión "correcta": Porque los dos tenemos trabajos fijos; por poder viajar tanto en la otra tierra nuestra como en otros sitios; y ahora viendo la tele se me ocurrió una cosa más: por saber pasarlo bien sin grandes cantidades de alcohol... 

2.  Minkä valinnan tai asian haluaisit muuttaa elämässäsi, jos pystyisit?

Olisin ehkä tehnyt sen viimeisenkin ranskan aineopintojen kurssin yliopistossa. Kävin kyllä tentissä kahdesti, enkä päässyt läpi. Toisaalta olen nyt vakityössä siitä puutteesta huolimatta, joten...

Muuten uskon yleensä, että kaikella, mitä meille tapahtuu, on joku tarkoitus. Suosikkiesimerkkini on se, että suunnitelmani päättää opinnot neljässä vuodessa ei onnistunut. Jos näin olisi käynyt, olisin muuttanut vuotta aiemmin Kanarialle ja vaikka olisin mennyt töihin samoihin paikkoihin, ei mieheni olisi ollut vielä töissä toisessa niistä, emmekä olisi ehkä koskaan tavanneet...

2. ¿Qué elección o cosa cambiarías en tu vida si pudieras?

Quizás habría hecho el último curso que me faltaba de los estudios de francés en la universidad. Yo fui dos veces al examen pero no lo pasé. Por otro lado, a pesar de eso estoy fija, pues...

Yo creo que en esta vida todo pasa por algo. Mi ejemplo favorito es que si hubiera terminado mis estudios en la universidad según mis planes en cuatro años en vez de cinco, habría mudado a Canarias un año antes. Y aunque hubiera empezado a trabajar en en los mismos sitios, aún así mi esposo no habría estado allí todavía y puede ser que nunca nos hayamos conocido...

3. Mikä on sinun mielestäsi elämän tarkoitus?

Elämän tarkoitus on nauttia siitä, kukin omalla tavallaan. Viettää aikaa rakkaiden seurassa, matkustaa ja nähdä maailmaa. Antaa muiden olla myös omanlaisiaan ja kunnioittaa heitä, vaikkei olisikaan heidän kanssaan kaikesta samaa mieltä. Osata heittäytyä hetkeen ja nauraa itselleen.

3. En tu opinión, ¿Cuál es el propósito de la vida? 

El propósito de la vida es disfrutarla, cada uno a su manera. Pasar tiempo con tus seres queridos, viajar y ver el mundo. Dejar también los demás ser cómo son y respetarlos aunque no compartan las mismas opiniones que tú. Saber vivir en el momento y reirse de sí mismo.


10 kommenttia:

 1. Mahtava pohdiskelupostaus! Ja ihana kuva teistä. :) Etkä ole ollenkaan myöhässä, jos vielä haluat ranskaa opiskella. :) Minä haluaisin oppia saksaa, venäjää ja ranskaa. :) Vinkkaapas yhdestä sivusta, jospa intoutuisit kieliopiskeluun: www.duolingo.com Tuolla sivustolla oon auttanut yhtä espanjalaista englannin opiskelussa. :) Hyvin on toiminut ja itse ajattelin kokeilla saksaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuva on ekalta Suomenmatkaltamme vuodelta 2006.

   Ranskasta jäi tosiaan vain aineopintojen historiankurssi (mä en voi sietää historiaa...) Enemmän mua kiinnostais tehdä espanjan aineopinnot. Opiskeluaikanani kun Jyväskylässä ei espanjaa voinut tehdä perusopintoja pidemmälle.

   Voi et arvaa, mikä sivu tuolla ylälaidassa on jo auki! Niin monelta sivulta jo luin Duolingosta, että pakko sitä oli mennä kurkkimaan. Nyt menee norjan kurssi jo kutostasolla! Norjaa olen oppinut edellisen työn kautta, mutta halusin vahvistaa kirjoitettua norjaa ja kielioppia. Mä oon ihan koukussa!

   Poista
 2. Tämäpäs oli ihana postaus :) Filosofiseksi kun mentiin, niin olen samaa mieltä elämän tarkoituksesta. Täytyy nauttia ja etenkin antaa itselle lupa nauttia!

  Ja suosittelen kanssa kyllä duolingoa! Mä tein alkuun sitä espanjan versiota ihan hulluna, mut kyllästyin kun lauseet olivat tyyliin "Ella puede elegir a su novio" eli vähän epäkäytännöllisiä...:D Muistin virkistämiseksi, sanaston laajentamiseksi ja jopa uuden kielen oppimiseksi tuo on kyllä oiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun suosikkilause norjan kurssilla tähän mennessä oli "Kaksikielinen lintu lukee kaksikielistä kirjaa." :P

   Poista
 3. Mukava kirjoitus, me gusta mucho! Onneksi kieliä voi tosiaan aina palata opiskelemaan, jos haluaa. Yksi ystäväni suoritti jo valmistuttuaan vuoden kestävät opinnot pohjoismaisista kielistä, ja on nyt pätevä opettamaan englannin lisäksi myös ruotsia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan haasteesta! Oon mä sen verran mukavuudenhaluinen, että tuo opiskelu töiden ohella ei kauheasti kyllä nappais...

   Poista
 4. Olipas kiva lukea syvällisempää pohdintaa. Aika samanlaisilla linjoilla menisin moniin nuista kysymyksistä. Uskon, että kaikella on tarkoitus enkä halua katua mitään mitä tuli tehtyä tai yritettyä, pyrin myös yhä enemmän kokoajan tietoisesti muuttamaan omaa elämää yhä enemmän positiiviseen suuntaan.

  Ps. En tiedä johtuuko Ipadistani vai mistä, mutta aina kun koitan sillä laittaa kommenttia niin ne katoaa jonnekin bittiavaruuteen :( Yleensä luen bloglovinin sovelluksen kautta blogeja ja koitan sitä kautta myös kommentoida.
  Koitan kuitenkin käydä aina läppärillä ilmoittamassa itsestäni ja kommentoimassa ellei tuota kurjaa vikaa jotenkin saisi poistettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se; pitäisi yrittää oppia kokemuksistaan eikä jäädä surkuttelemaan menneitä, niille ei enää mitään voi.

   Ja tylsää tuo kommenttien katoaminen. Kävin kurkkimassa roskaposti-kansionkin, eikä siellä mulla ainakaan ollut mitään. (Kerran nimittäin mun kommentit meni kaverin blogissa roskapostiin...) Kiva, että hankaluuksista huolimatta kävit jättämässä kommentin!

   Poista
 5. Ihanat pohdiskelut! Tuo hauskan pitäminen on tärkeää, ja on tärkeää osata iloita pienistä asioista. Eilen juuri pohdin tätä, kun havaitsin että meillä tuntuu aina toimivan - niin noloa kuin se ehkä onkin - pieruhuumori. Sitä ei vaan voi käsittää miten kovasti kaksi vesiselvää aikuista voi nauraa oikeaan kohtaan osuneelle pierulle :D! (Hulluilla on halvat huvit...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Meilläkin on yksi legendaarinen pieruepisodi, joka naurattaa edelleen. En ehkä paljasta enempää, kuin että siihen liittyy putoaminen sängystä... :P

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!